Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

laura_lipiec

LIPIEC 2012 starania o drugie dziecko!

Polecane posty

Witajcie. Chciałabym porozmawiac z kobietami, które tak jak ja planują drugą/kolejną ciążę. Myślę, że jest tu dużo takich kobiet. Chciałabym abyśmy się wspierały, pisały o swoich problemach, obawach, dzieciach, radościach no i staraniach o dzieciatko. Troszkę o sobie: mam na imię Laura, mam 28 lat. Mój synek lada dzień skończy dwa latka. Mieszkamy w Koninie. Z wykształcenia jestem doradcą zawodowym. Pracuję jako pedagog/doradca zawodowy w gimnazjum. Obecnie mam bardzo dużo wolnego czasu z racji wakacji. Wraz z mężem miesiąc temu podjeliśmy decyzję o powiększeniu rodziny. Bardzo tego pragnę... Chciałabym ten wolny czas spędzic rozmawiając z Wami. Zapraszam:)

Gość Dołączam :)
Ja mam 26 lat,syna 4-letniego i też marzy mi się drugie dziecię :). Właśnie dzisiaj miałam dostać miesiączkę ale puki co cisza.Tylko że u mnie jest problem bo lekarz mi w maju powiedział że mam hiperprolaktynemie.No nic zobaczymy choć pewnie nie mam na co liczyć.

szanse mam marne no ale zawsze warto mieć nadzieję :) A u ciebie kiedy planowo ma przyjść @?

Nie długo-4 miesiąc

Moje cykle są strasznie nieregularne od 27 do 40 dni. Dzisiaj jest 37dc, miesiączki brak, lecz tydzień temu robiłam test ciążowy i wyszedł negatywny. Jeśli do piatku nie dostanę to zrobię kolejny test.

Ja nie robię puki co testu.Nie chcę zobaczyć 1 kreski :)Wolę odczekać.Moja przyjaciółka jest w ciąży termin ma na styczeń i jak mi powiedziała o ciąży to nie potrafiłam się cieszyć.Aż mi głupio było.Tak długo czekałam na tą ciążę a tu teraz wychodzą problemy.Już od 2 lat planowaliśmy.

Póki-przepraszam.

Ja muszę lecieć bo zaraz mąż z pracy będzie.Jak będziesz miała czas to zajrzyj wieczorem.Pa

Gość kkijanka
też się staram od początku lipca o drugie dziecko mam stwierdzoną hiperprolaktynemię i pco więc mam stymulowane lekami owulacje . za 3 dni testuję córeczka ma 2 latka i nie chcę zeby była jedynaczką mam 35 lat i też mam teraz dużo wolnego bo pracuję w szkole

kkijanka jeśli mogę spytac, jakie leki zażywasz? Ja jeśli w tym cyklu nie zajdę w ciążę mam przepisane clo od 5 do 9 dnia cyklu + monitoring cyklu.

hej ja mam 31 lat mam prawie 6-cio letniego synka i teraz "pracuję" nad drugim dzieciątkiem już kilka miesięcy robiłam już wyniki z krwi hormony FSH FSH 15,60 mIU/ml Faza folikularna:2,8-11,3 Srodek cyklu: 5,8-21 Faza lutealna: 1,2-9 LH LH 5,93 mIU/ml Faza folikularna:1,1-11,6 Srodek cyklu:17-77 Faza lutealna:< 14,7 Prolaktyna 13,70 o tak wyszło teraz w czwartek idę na progesteron zobaczymy co dalej pewnie czeka mnie jeszcze drożność

Gość kkijanka
hej laura >>>> kiedyś brałam clostilbegyt ale lepiej działa na mnie femara, po niej szybko zaszłam w ciążę z córką teraz też biorę femarę od 3 do 7 dnia cyklu , potem monitoring a gdy pęcherzyk ma 20 ,21 mm to zastrzyk ovitrelle na pęknięcie a po potwierdzonej owulacji duphaston 3 razy dziennie

Gość kkijanka
zapomniałam napisać,że cały czas biorę bromergon na zbicie prolaktyny

Gość Hochland
Witam wszystkich, Mam 34 lata i 5-letnią córkę. Czekaliśmy na nią przeszło 3 lata. W zeszłym roku po 18 cyklach, clo, pregnylu i luteinie udało mi się zajść w ciążę, ale w styczniu zmarła moja ukochana babcia, która mnie wychowała i straciłam tę ciążę w 12 tygodniu. Teraz jestem w trakcie drugiego cyklu, przed nami owulacja. Będzie bez wspomagaczy, jedynie wiesiołek na śluz, bo mam z tym problem. Koleżanka zza biurka jest w 6 tc i choć bardzo się cieszę jej szczęściem, to jednak boli, w sierpniu miałam zostać drugi raz mamą.

u doktora będę włąśnie jak już skompletuje wszystkie badania i zobaczymy co powie to całe fsh jest podwyższone tak mi sie wydaje ale na necie jest dużo różnych opini na ten temat, dodam że choruję na cukrzycę już 11 lat i to też może być probllem, coś mi się mogło pomięszać

Witaj Hochland Strasznie przykro mi z powodu Twojej straty- jednej i drugiej. Wiem co czujesz, u mnie w pracy babyboom, 4 koleżanki w ciąży. Cieszę się ich szczęściem ale to nie to samo. Na szczęście zobaczę je dopiero pod koniec sierpnia i mam nadzieję, że do tego czasu będę w ciąży, tak bym chciała...

Dobry wieczór:) Dopiero do domu weszłam-siedziałam do tej pory na dworze.Tak mi gorąco że się zapalę zaraz.Była taka malutka dziewuszka u nas.Wybawiłam ją:) Fajna mała.

witajcie! dołączę do Was... mam już synka 2,5 letniego początkiem roku podjęliśmy decyzję o kolejnym dziecku, w drugim cyklu się udało ale niestety nasza radość nie trwała długo... w 9 tc stwierdzono puste jajo płodowe, szpital, zabieg... na szczęście już po.... dostałam już pierwszy @ po zabiegu ale niestety moja sytacja zawodowa się zmieniła i póki co jakoś specjalnie się nie staramy, tzn. co ma być to będzie... :)

Witam Deminges Łatwo zaszłaś w ostanią ciążę wiec może i tym razem tak będzie. Dołączam:) my też prawie cały dzień na dworze. Ucieknę wykapac synka i go położyc spac. Wrócę;)

Się rozpisałam i skasowałam przez przypadek. Mój mały już leży u siebie z tatą.W domu byliśmy o 21:30.Ciepło to niech lata. W środę mam wizytę u ginekologa.Będę musiała sobie jeszcze padania porobić.Zobaczyć jak ta prolaktyna zas......na się ma.

Nie wiem jak Wy ale ja mam ogólnie wielkie ciśnienie na drugie dziecko. Wiem, że tak nie można ale nie potrafię sobie jeszcze tego wytłumaczyc. Myślę juz na imieniem, na płcią itp:) Poza tym mam dzisiaj bóle podobne do tych przedokresowych, więc myślę, że będę miała dodatkowy czas na moje miłe rozterki (chłopczyk może Jan/Oliwier, dziewczynka może Alicja/Izabella) Kolorowych snów:)

Dobry :P A tu co -wszystkie jeszcze śpią? Ja się obudziłam jak świtało i już byłam pewna że dostałam okres.Tak mnie strasznie brzuch zaczął boleć,ale po około 30 sek przeszło.Ale to pewnie kwestia czasu jak przylezie.

ja dziś 22 dc. robiłam progesteron i wyszedł jakiś taki 3,14 ng/ml do doktora dopiero na początku sierpnia idę, ale czytam na necie o wynikach i za dobrze to to nie wyglada zobaczymy co uczony powie, ale cisnienie na dzidziusia też mamy obydwoje

Witajcie!! Moja córcia ma prawie 3 lata. Chcemy z mężem miec 2 dziecko ale bedziemy mogli starac sie dopiero za miesiac ponieważ dopiero za 2 tygodnie bede mogla wyjąć wkladkę.

hej! ja mam 28 lat jutro moja córka kończy 2latka i też chcemy z meżem mieć drugiego bobasa. W pierwszą ciaze (niestety straconą) zaszłam w pierwszym cyklu , tak samo było z drugą z której urodziłam Córkę :) W tym cyklu też już podjęliśmy próbę ale jakoś przeczuwam że nic z tego - dziś 22dzień cyklu - zobaczymy!

Witajcie mam na imię Paulina, mam 26 lat i wspaniałego dwuletniego synka:) Właśnie zaczął mi się pierwszy dzień trzeciego cyklu starań o Maluszka. Synek powstał w pierwszym cyklu i po cichu liczyłam, że z drugim też będzie łatwo. Jestem na wspomagaczu tzn. ostatni cykl na duphastonie od kolejnego clo + monitoring od 10 dc.