Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nusiaaa

IN VITRO - zapraszam te które przed, w trakcie i po

Polecane posty

Helenk ja tez mam ksiedza w czwartek,ale nie zamierzam mu sie tlumaczyć.Mój mąz niechętnie chce go przyjąc bo ma podobny pogląd na kościoł do Lunede :-) ale ja jestem w domu w ten dzien wiec niech juz przyjdzie.W kazdym razie jak zacznie cos nawijac o dzieciach to ja juz wiem jak go zgasić ;-) zycze powodzenia i nie przejmuj sie mala :-) nie takie mamy problemy.

Gość Alokaa
Dziewczyny dzięki za wsparcie. Lekarz przepisał mi lek-Metformax, takze biore go od dzis. Dziś tez zapodałam sobie 1 zastrzyk z gonalu. Mam troche doła, że tyle tych leków i to tak na ostatnią chwilę przed in vitro, ale trudno. Okazuję się, że nie jestem takim okazam zdrowia jak mi się wydawało, a wina niepłodności nie leży tylko po stronie słabej morfologii plemników... Kochane pozdrawiam wszystkie :* POWODZENIA

Monjoc, sliczny domek! Cudny! Oh ja tez chce :) Xx Annette, trzymasz nas w niepewnosci..ile jeszcze bedziemy czekac? Nerwy masz ze stali ;) Xx Helenka, Madziulka, dobranoc dziewczyny! Xxx

Dzień dobry:-) Mała, u mnie było odwrotnie, tzn mój gin polecał mi Invimed :-) Co lekarz to opinia:-) Odczucia mam ok, wiadomo, mnóstwo ludzi i liczy się czas i pieniądz ale jak na arzie jestem zadowolona. Czasm jest kilkuminutowe opóźnienie w wizycie ale to akurat dla mnie nie problem. Podchodziłam tam do jednej iui. W sumie miałam 3 próby ale w dwóch przypadkach okazało się że nie było odpowiedniej liczby plemników i do zabiegu nie doszło (myślę że to akurat plus bo skoro mało plemników i wiedzieli że szanse na ciążę są nikłe to przynajmniej nie naciągnęli mnie na kasę). Lunede mam podobne podejście do Kościoła. Ostatnio poszłam na mszę w Boże Narodzenie ale u spowiedzi nie byłam. Jakoś nie wydaje mi się żeby księża żyjący teoretycznie w celibacie, bez własnej rodziny (a w pratyce jeżdzący na dziwki, przepraszam za wyrażenie :) ) mięli prawić ludziom morały i nauczać jak żyć w rodzinie. Jak dla mnie to paranoja:-) A już u mnie w to w ogóle. Mieszkam w małym mieście w którym są już 4 kościoły!!! I co najlepsze ksiądz zbiera na budowę kolejnego! Nawet w zeszlym roku roznosił po domach koperty na datki i takie oświadczenia w któym każda rodzina miała zadeklarować jaką kwotę przeznaczy co miesiąć na budowę kościoła!!! No szok. Na szpital albo przedszkole dałabym bez wahania:-) A tak niech turla dropsa:-) Monojc domek super:-) Anette powiem Ci ze domek to skarbonak bez dna:( My mieszkamyw domku z teściową. Teraz czeka nas rbienei elewacji, arierek, wykończenie, masakra:-( A jesczez tyle kasy pójdzie na icsi:-( Ja dziś dzwonię do kliniki zapisać się na wizytę:-) Helenka, Lunde, Anette, Aneczka, Madziula, Monojc, Nielotol, Gerwazy, Amelia i wszystkie dziewczynki pozdrawiam serdecznie:-)

Dzień dobry:-) Mała, u mnie było odwrotnie, tzn mój gin polecał mi Invimed :-) Co lekarz to opinia:-) Odczucia mam ok, wiadomo, mnóstwo ludzi i liczy się czas i pieniądz ale jak na arzie jestem zadowolona. Czasm jest kilkuminutowe opóźnienie w wizycie ale to akurat dla mnie nie problem. Podchodziłam tam do jednej iui. W sumie miałam 3 próby ale w dwóch przypadkach okazało się że nie było odpowiedniej liczby plemników i do zabiegu nie doszło (myślę że to akurat plus bo skoro mało plemników i wiedzieli że szanse na ciążę są nikłe to przynajmniej nie naciągnęli mnie na kasę). Lunede mam podobne podejście do Kościoła. Ostatnio poszłam na mszę w Boże Narodzenie ale u spowiedzi nie byłam. Jakoś nie wydaje mi się żeby księża żyjący teoretycznie w celibacie, bez własnej rodziny (a w pratyce jeżdzący na dziwki, przepraszam za wyrażenie :) ) mięli prawić ludziom morały i nauczać jak żyć w rodzinie. Jak dla mnie to paranoja:-) A już u mnie w to w ogóle. Mieszkam w małym mieście w którym są już 4 kościoły!!! I co najlepsze ksiądz zbiera na budowę kolejnego! Nawet w zeszlym roku roznosił po domach koperty na datki i takie oświadczenia w któym każda rodzina miała zadeklarować jaką kwotę przeznaczy co miesiąć na budowę kościoła!!! No szok. Na szpital albo przedszkole dałabym bez wahania:-) A tak niech turla dropsa:-) Monojc domek super:-) Anette powiem Ci ze domek to skarbonak bez dna:( My mieszkamyw domku z teściową. Teraz czeka nas rbienei elewacji, arierek, wykończenie, masakra:-( A jesczez tyle kasy pójdzie na icsi:-( Ja dziś dzwonię do kliniki zapisać się na wizytę:-) Helenka, Lunde, Anette, Aneczka, Madziula, Monojc, Nielotol, Gerwazy, Amelia, Alokaa i wszystkie dziewczynki pozdrawiam serdecznie:-)

Ja tam już sama nie wiem co myśleć...ciężka decyzja...ale nikomu nie życzę,żeby musiał to przechodzić ciągle myślenie dni płodne czy nie co chwilę wizyta u gin,tabletki,zastrzyki ile to się trzeba nacierpieć i nadenerwować...nie dziwię się,że tak mało dzieci się rodzi skoro te które chcą to nie wszystkie to wytrzymią zresztą nie każdego na to stać a nic nie jest refundowane:(jak dla mnie to bez sensu podejście... co do kościoła to nie umiem tego ogarnąć dziwne mają podejście i tyle...

monjoc1, domek slodki! Bedzie w sam raz na gromadke dzieci :-D x Zauwazylam, ze w Polsce ludzie staja na glowie zeby kupic dom czy mieszkanie jak szybko sie da i potem zazwyczaj dlugo splacaja. W Niemczech nie ma takiego pedu. Prawo bardzo chroni wynajmujacych i ogolnie rzecz biorac wiekszosc ludzi cale zycie wynajmuje i ma sie dobrze :) Tu gdzie mieszkam ceny sa wysokie, duzo osob kupuje wiec takie domki szeregowe bo dom wolno stojacy to od razu milion euro albo wiecej. Mnie jednak to ganianie po schodach w ta i z powrotem przeraza. My wynajmujemy mieszkanie i jestemy na razie zadowoleni bo wszedzie blisko, a zwlaszcza do roznych placow zabaw :) x Uwazam, ze szycie spirytualne czy religijne to indiwidualna sprawa. Zdanie kosciola ani zadnych samo-zadeklarowanych profetow mnie zupelnie nie interesuje. Niech sie lepiej zajma pedofilami w swoim gronie i uzupelnieniem podstawowej wiedzy. Instytucja, ktora twierdzila ladnych pare stuleci, ze slonce sie wokol ziemi kreci jako autorytet w sprawach naukowych? Nie dla mnie ;) Kazdy musi wedlug wlasnego sumienia zyc i nie narzucac swoich przekonan innym. x W przyszlam tygodniu mam wizyte w klinice w Wiesbaden. Moje i M wyniki wzielam juz od poprzedniego lekarza, sporzadzilam kopie wykresu moich @ i owulacji w ciagu ostatnich 2 lat. Wszytko gotowe do akcji :) Naturalnie wychodze z zalozenia, ze sie uda za pierwszym razem :P Komus przeciez musi to czemu akurat nie mi? :-D No chyba, ze mi powiedza, ze dla mnie juz za pozno z moimi wynikami. To niestety tez jest konkretna mozliwosc :O x Pozdrawiam wszytkie!

monjoc1, domek slodki! Bedzie w sam raz na gromadke dzieci :-D x Zauwazylam, ze w Polsce ludzie staja na glowie zeby kupic dom czy mieszkanie jak szybko sie da i potem zazwyczaj dlugo splacaja. W Niemczech nie ma takiego pedu. Prawo bardzo chroni wynajmujacych i ogolnie rzecz biorac wiekszosc ludzi cale zycie wynajmuje i ma sie dobrze :) Tu gdzie mieszkam ceny sa wysokie, duzo osob kupuje wiec takie domki szeregowe bo dom wolno stojacy to od razu milion euro albo wiecej. Mnie jednak to ganianie po schodach w ta i z powrotem przeraza. My wynajmujemy mieszkanie i jestemy na razie zadowoleni bo wszedzie blisko, a zwlaszcza do roznych placow zabaw :) x Uwazam, ze szycie spirytualne czy religijne to indiwidualna sprawa. Zdanie kosciola ani zadnych samo-zadeklarowanych profetow mnie zupelnie nie interesuje. Niech sie lepiej zajma pedofilami w swoim gronie i uzupelnieniem podstawowej wiedzy. Instytucja, ktora twierdzila ladnych pare stuleci, ze slonce sie wokol ziemi kreci jako autorytet w sprawach naukowych? Nie dla mnie ;) Kazdy musi wedlug wlasnego sumienia zyc i nie narzucac swoich przekonan innym. x W przyszlam tygodniu mam wizyte w klinice w Wiesbaden. Moje i M wyniki wzielam juz od poprzedniego lekarza, sporzadzilam kopie wykresu moich @ i owulacji w ciagu ostatnich 2 lat. Wszytko gotowe do akcji :) Naturalnie wychodze z zalozenia, ze sie uda za pierwszym razem :P Komus przeciez musi to czemu akurat nie mi? :-D No chyba, ze mi powiedza, ze dla mnie juz za pozno z moimi wynikami. To niestety tez jest konkretna mozliwosc :O x Pozdrawiam wszytkie!

Gość amelia34
Cześć dziewczęta,wróciłam z trzeciego i ostatniego USG. W piątek rano punkcja.Wiecie o tym iż kilka godzin przed punkcją prócz tego,że nie wolno jeść i pić,to nie wolno również ŻUĆ GUMY? Łyka się wtedy sporo powietrza,co nie jest wskazane przed zabiegiem.

Dziewczyny, mam te moje wyniki z monitorowania cyklu zebym wziela do klinini niepodlodnosci w przyszlym tygodniu. Moglybyscie rzucic okiem i mi powiedziec co sadzicie? TSH - 1.02 fT3 - 2.65 fT4 - 1.16 Progesteron - w jednym cyklu 17.4 (mierzona w fazie lutealnej) Progesteron - wdrugim cyklu 26.4 (mierzona w fazie lutealnej) prolaktyna - 17.3 x x W spermiogramie cos mi sie pare rzeczy dziwne wydaje ale moze sie nie znam: x PH - 7 Volumen - 10 Spermatozen-Gesamtzahl - 111milionow/ejakulat Spermatozen-Dichte - 33milionow/ml Morphologie - 11% Vitalitt - 76% Mobilnosc: WHOa- 13% (szybkie ruszajace sie do przodu) WHOb - 34% (wolno ruszajace sie do przodu) WHOc- 41% (nie zmierzajace do przodu) WHOd-34% (nieruchome) x Co o tym sadzicie? Cos chyba z ta morfologia nie tak??? I mobilnosc tez nie bardzo, no nie? Ja chyba tego gina zamorduje!!! Normalnie pojde i mu lanie spuszcze Czemu nas od razu do kliniki nie wyslal? A moze ja cos zle interpretuje? Blagam, powiedzcie mi cos na temat tych rezultatow. x Napisalam do tego goscia z Belgii o konsultacje.

Kochane super, ze Wam sie podoba moj domek, mam nadzieje ze sie zapełni;-) Amelka własnie kochana ile jest jajeczek, trzymam kciuki za piątek. Dzięki za wskazówki z gumą nie będę już żuła ;-) Jutro jade na usg w 4dc czy juz widac bedzie pecherzyki? dzis zrobilam ekg bo potrzene do punkcji jest. Kochana powiem Wam odstnio na rekolekcjach bylam w kocsicle i sie zdenerwowałam był jakiś rekolekcjonista i akurat mówił kazanie o in vitro, ze najpier kariera a potem sie budzimy , ze jadnak chcemy dzieci ale jest już za pożno, i lecimy wykładamy iles tam tys, zeby dzieko sobie kupic bo teraz akurat chemy, mialam ochote wstac i zaczac krzyczec co on mowi, i sie zdenerwowalam, przeciez duzo z nas zaczyna leczenie duzo wczesniej i nic wiec to ostatnia deska ratunku, co oni wiedza, i nas nauczaja a sami maja dzieci, baby ;-) to czego o tymkazania niepowiedza, Moze Bog dla nas wybral taka droge a nie inna. Pozdrawiam wszystkie ;-)

sprawdzałam czy sie wstawi bo pisalm post ze 2-3 razy i nic ;-)

Hejka :-) Gerwazy super podejscie wiara czyni cuda! I niech ci sie uxa w tym W....., Z ta guma to ciekawe...moze babelki powietsza w jelitach mogo powodowac ich niekontrolowane poruszanie.a jajniki otoczone sa przeciez jelitami. Manjok projekt super i niemysl ze po co ci taki duzy dom przeciez twoj mally szkrab w zimie musi gdzies jezdzic rowerkiem:-):-):-) Gerwazy u nas prawo niezabardzo broni wynajmujacego i drogo wychodzi wynajem.Ja placilam za wynajem mieszkania bez tarasu. Z dwoma sypialniami i duzym pokojem dziennym 600E a a kredytu za dom z garazem. ogrodem.4 sypialniami i przeszklona weranda place 1200E moj maz niebardzo zna sie na remoncie wiec dom kupilismy po remoncie gotowy do zamieszkania.I nieplace komus tylko splacam swoj dzis 1200 duzo ale za 10lat to wynajem mieszkania z 1 sypialnia bedzie tyle kosztowal. Pewnie wazna jest tez decyzja czy chcesz zostac i mieszkac za granica czy wrocic do polski. Amelia kciuki za ciebie trzymam juz dzis . Anette a co u ciebie test sikacz zrobiony? U mnie @przyszla wiec w piatek batdania krwi i zobaczymy kiedy z zastrzyksmi startuje. Jakos w polsce szybciej ta pynkcja ja to bralam anty 4 tyg.teraz mam hormony w spreyu 4x dziennie za tydz zaczne zastrzyki i punkcja 24dc tak to ostatnio bylo a w polsce to jakos szybciej niedluzy sie tez tak pewnie. Aj co ja gadam zawsze sie dluzy jak sie czeka Milego dnia

Hejka :-) Gerwazy super podejscie wiara czyni cuda! I niech ci sie uxa w tym W....., Z ta guma to ciekawe...moze babelki powietsza w jelitach mogo powodowac ich niekontrolowane poruszanie.a jajniki otoczone sa przeciez jelitami. Manjok projekt super i niemysl ze po co ci taki duzy dom przeciez twoj mally szkrab w zimie musi gdzies jezdzic rowerkiem:-):-):-) Gerwazy u nas prawo niezabardzo broni wynajmujacego i drogo wychodzi wynajem.Ja placilam za wynajem mieszkania bez tarasu. Z dwoma sypialniami i duzym pokojem dziennym 600E a a kredytu za dom z garazem. ogrodem.4 sypialniami i przeszklona weranda place 1200E moj maz niebardzo zna sie na remoncie wiec dom kupilismy po remoncie gotowy do zamieszkania.I nieplace komus tylko splacam swoj dzis 1200 duzo ale za 10lat to wynajem mieszkania z 1 sypialnia bedzie tyle kosztowal. Pewnie wazna jest tez decyzja czy chcesz zostac i mieszkac za granica czy wrocic do polski. Amelia kciuki za ciebie trzymam juz dzis . Anette a co u ciebie test sikacz zrobiony? U mnie @przyszla wiec w piatek batdania krwi i zobaczymy kiedy z zastrzyksmi startuje. Jakos w polsce szybciej ta pynkcja ja to bralam anty 4 tyg.teraz mam hormony w spreyu 4x dziennie za tydz zaczne zastrzyki i punkcja 24dc tak to ostatnio bylo a w polsce to jakos szybciej niedluzy sie tez tak pewnie. Aj co ja gadam zawsze sie dluzy jak sie czeka Milego dnia

No nic ja mam juz testy dwa w domu... maz oczywiscie nic o nich nie wie :-) niby ze po pieczarki pojechalam. Zrobie dzisiaj wieczorkiem ale jak nie wyjdzie to sie zalamie... Z tych nerw ze mam go zrobic zapomnialam pinu w aptece ale byl wstyd :-\ x trzymajcie kciuki...

jakis bląd musi byc bo tak po pare razy sie wstawia , Anette 18 pewnie wieczorem będziemy Ci gartulowac ;-)trzymam kciuki

Anneczka35, x Czekam na wiesci! Pozytywne ;) Trzymam bardzo za Ciebie kciuki! I daj znac jak Ci poszlo. Ktory to dzien po transferze? Nie bierzesz jakis lekow, ktore by mogly wplynac na rezultat? x Co do mieszkania, to ja wprawdzie do Polski sie nie wybieram ale jakos tak nie chce sie wkopac w wielki kredyt. Choc szczerze mowiac to placimy za wynajem naszego mieszkania z garazem to tak 3 razy tyle co Ty za splate domu :-D Mamy tylko 3pokoje ale jest dosc duze, cos kolo 150m) . Ceny wynajmu strasznie tu wzrosly w ostatnich kilku latach a ja lubie mieszakc w centrum. Podobno w Monachium jeszcze gorzej. x Czekam na Twoj wynik! Mam nadzieje, ze nie za wczesnie robisz. I pamietaj historie LunaDe z sikancem :-D

anete18 trzymam kciuki !!!! ja dostałam zastrzyk Diphereline_SR_3_75 i mam sie stawic za 15dni:) jak zwykle nic nie spytałam co jak i kiedy a teraz jestem na siebie zła. Z drugiej strony im mniej wiem tym mniej nerwow, nic przy nastepnej wizycie wypytam juz o wszystko. Maz za granica i ciagle sie martwie na ktorego wykupic teraz bilet do polski na transfer. pomozcie mi mniej wiecej obliczyc kiedy moze bede miała punkcje i dwa dni pozniej transfer??????????????????????????????????????dziewczyny pozdrwaiam wszystkie.Wczesniej lekarz powiedział ze na poczatku lutego?????????????pomocy

Diana dokładnie nie da sie wszystkiego wyliczyc, trzeba na @ jeszcze poczekac!

Nie wytrzymalam nerwowo do wieczora.... Nie umiem wyrazic co czuje poprostu nie umiem!!!! rece mi sie trzesa jak diabli i nie wiem czy dobrze patrze czy nie ale jest druga kreska!!!!!!! Boze dziekuje Ci!!!! dziekuje dziekuje i blagam zeby to nie byl tylko sen albo moja glupia wyobraznia... boze jak ja to powiem mezowi on spokojnie garki myje i nic nie wie :-) ide sprawdzic czy nie zniknela... Boze jak mu to powiedziec? dzisiaj czy poczekac do usg? Boze dziekuje po stokroc!!!!! pierwszy raz w zyciu zobaczylam druga kreske !!!! O Jezu niewierze....