Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tyllozgieta :)

depilacja przed porodem

Polecane posty

dziewczyny, trzeba sie wydepilowac na zero, tak? Czy mozna jakims kremem depilujacym, czy tylko maszymka wchodzi w gre?

??

Gość ghjvvb
na zero

ale maszynka czy kremem depilujacym tez mozna?

Tylko maszynka. Kremów depilacyjnych nie można w ciąży stosować. Możesz zostawić sobie tzw brazylijski pasek, ale okolice warg sromowych na zero.

ale to sobie nie poranie maszynka warg itd?

Gość ffgrfgr
ja do porodu nie byłam golona na zero..."grzywka" została :-P

Ja się golę maszynką regularnie, nigdy się nie zacięłam. Skorzystaj z pomocy lusterka jak nie masz wprawy. Zapomnij o kremie depilacyjnym bo to wrażliwe miejsca są. W końcu to chemia która wyżera włosy, więc gdzie z czymś takim na wargi sromowe i to w ciąży.

Ważne by był ogolony fragment do nacięcia, czyli od pochwy w stronę odbytu, okolice te bliżej łechtaczki możesz zostawić. Ja się obawiasz to w szpitalu cię położna ogoli.

Gość przyszla mama 86
ja gole niestety do lusterka

Gość igfdh
a jak jest z depilacja przed cc?

Gość ja nie byłam
ogolona, bo nie zdążyłam :)

Gość nie ma obowiązku
żeby golić się przed porodem. Personel szpitala nie ma prawa wymagać tego od Ciebie! Jeśli masz ochotę i kondycję, to możesz się ogolić. Ja całą ciążę byłam wygolona na zero, a w momencie gdy poszłam do szpitala to miałam mały zarost, którego nikt nie skomentował na porodówce:) Dopiero gdy musieli mnie ciąć bo były powikłania i skończyło się CC, to położna podgoliła mi włosy u góry. Koleżanka miała cięte krocze i też ją położna tylko w miejscu nacięcia goliła (koleżanka zdążyła przed porodem sama się ogolić, ale jak się okazało to niedokładnie - brzuch jej przeszkadzał:) no i położna poprawiła).

Gość przyszla mama 86
dlatego warto caly czas sie podgalac

Gość nie ma obowiązku
no warto, warto:) W moim przypadku nawet to nie wypaliło, w szpitalu byłam tydzień przed porodem więc musiałabym się tam golić:) Z racji tego, że robiłam to tylko na siedząco nie było opcji ogolić się w szpitalnej łazience. Ogólnie, z perspektywy czasu uważam, że jest to bardzo mało istotne. Jeśli kobieta goli się tylko ze względu na to, żeby nie czuć się skrępowana zarostem i myśl o tym, że trafi do porodu nieogolona ją martwi, to serio,nie ma się po co tym faktem przejmować. Nieogolone łono jest najmniej ważne w tej sytuacji.