Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ::Taki_on::

nie potrafię się odnaleźć w tym życiu

Polecane posty

Po śmierci ojca, jako nastolatek uciekałem w świat nauki. Można powiedzieć,że stała się dla mnie schronieniem, miejscem bezpiecznym. Odkąd pamiętam fascynowałem się tym, co ciekawe,nietrywialne. Studia otworzyły mi drogę do poszerzania horyzontów, zdobycia b.dobrego wykształcenia, no i były spełnieniem marzeń moich i moich rodziców, którzy pokładali we mnie nadzieję. Zabawne, jestem już w tym wieku,że powinienem wiedzieć czego chcę, do czego dążyć. Żyjąc i pracując po ukończeniu studiów mogę stwierdzić, że to nie jest dla mnie takie życie. To zupełnie inny świat, wręcz dla mnie obcy. Czuję się jakby mnie nie było długi czas. To miejsce,ludzie, sposób życia są mi obce. Nie sprawiają mi radości nawet pieniądze , które zarabiam. Jedyną radość w tej chwili sprawia mi to,że komuś pomogę w potrzebie. Nie wiem,może jestem bardziej otwarty na to co się wokół dzieje niż inni. Tyle chamstwa i zła, szczególnie od tych najbliższych. Ludzie pracują jak trybiki. Są zastraszani, manipulowani. Ma ktoś podobnie? Jak wy odbieracie ten świat?

Gość herrr kommendante
są ludzie dla których życie tylko dla siebie jest bez sensu... widocznie jesteś jednym z nich :)

Gość idz chlopie z tymi prowokacjam
ile jeszcze prow wymyslisz :D

Gość powiedziałeś jedną ważną
rzecz. Sprawia Ci radość to, że komuś sprawisz przyjemność. Zaskakujące, ale większość ludzi tak właśnie ma (ja też). Nie daj się zbałamucić mediom, pseudo autorytetom, bajki o samorozwoju, o karierze, o kasie, o czymś, o kimś. To wszystko bzdury, a prawdziwe szczęście daje fakt służenia innym, dzielenia się MIŁOŚCIĄ :)

Jest zle. :(