Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziewczyna87:)prawdziwa

Czy to grzybica czy coś innego?

Polecane posty

Witam, podejrzewam, że mam grzybice i w przyszłym tygodniu wybieram się do ginekologa. Teraz czekam na tą wizytę i chce się was zapytać co sądzicie o moich objawach? Czy to grzybica czy też coś innego? Odczuwam dokuczliwe swędzenie jednej z warg sromowych (tylko jednej). Czasami drapie się tak, że robią się małe ranki, które pieką. Od czasu do czasu łuszczy mi się na niej skóra. Z drugą wargą nic się nie dzieje.

Gość zmeczona_mam_dosc
mam podobnie luszczy sie skora i swedzi, i o dziwo tylko jedna warga;/ wiec troche dziwne jak na grzybice tez chcialabym wiedziec co to

Może to też być uczulenie np. na proszek do prania. W moim przypadku jak miałam grzybicę miałam intensywne serowate upławy, okropne swędzenie. Ogromną ulgę przyniósł mi wtedy provag żel, którym smarowałam miejsca intymne, łagodził wszystkie dolegliwości, ale bez wizyty u ginekologa się nie obeszło.

Gość Perw mobilna
Serowate upławy są przy grzybicy pochwy. Ja kiedyś miałam takie objawy jak autorka i w sumie nie pamiętam dokładnie, ale wydaje mi się, że pani doktor zdiagnozowała grzybicę chociaż lek jaki dostałam był skuteczny też przy infekcjach bakteryjnych. Pewną ulgę może przynieść puder daktarin dostępny bez recepty, a triderm, który dostałam później to lek-cud. :P

Gość czolgistka
miałam to samo, wyszło drożdżakowe zapalenie pochwy, nic wielkiego ale w sumie nie wiem, nadal się leczę + mam nadżerkę - więc pewnie będą nawroty?

Gość probably
może to nie grzybica ale mi wyglada na jakąś bakterię, których jest cała masa - ginekolog powie ci co to a jesli nie będzie wiedział to zrobi posiew - spróbuj ten proponowany przez misiaczka provag żel bo na prawde łagodzi podraznienia i nawilża, a jesli objawy do wiztyty u lekarza się nasilą to kup dopochwowy invag i zaaplikuj sobie kapsułkę, probiotyk i tak powinnas brać jesli lekarz przepisze ci antybiotyk - trzymam kciuki, ja jestem po leczeniu i wracam do żywych :)