Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ;jlytrtt

Problemy z rodziną męża :/

Polecane posty

Gość vvvvvvvvvviollllllla
'Dlaczego tego nie nagraliście? Wystarczy głupia komórka." Dokładnie ! Ja nagrywałabym na waszym miejscu te awantury. Tylko w jednym przypadku nagrywanie jest zabronione. Kiedy osoba nagrywająca nie jest obecna podczas nagrywania. To jest podsłuch i to jest zakazane. Natomiast kiedy masz dyktafon w kieszeni i ktoś bezpośrednio do ciebie bluzga, to możesz to nagrać bez jego zgody itp... i to jest właśnie dowód.

Gość ;jlytrtt
Wiesz w dniu dzisiejszym to i za bardzo nikt do nas przyjeżdzać nie chce bo się boją ludzie... Raz przyjechała sąsiadka to już nie wyjechała bo przebili jej opony w samochodzie, drugi raz przyjechali znajomi to wyrysowali im na samochodzie napis chuje. Oczywiście tu też za każdym razem była policja ale sprawy zostały umorzone bo nikt tego nie widział. Mało tego - zamontowaliśmy kamery i monitoring. Kamery były jedną noc. Na rano kamer już nie było. Potem nie było nas stac na kolejny tak drogi wydatek.

Gość ;jlytrtt
Ależ my nie raz nagrywaliśy! Ale orzeczenie sądu jest jasne: skoro jeszcze nikogo nie zabili to jest cacy. Oto chodzi! o tą sprawiedliwosć po polsku!

Idzcie z tym do prasy, telewizji! Nie zartuje! To swietny material na reportaz - szczegolnie, jesli bedziecie mowic o tym, ze wladze nie interweniuja!

Gość ;jlytrtt
Sprawa już była w 2 gazetach.

Gość nielubie takich
Coraz mniej w to wierzę, sprzedać nie można, sprawy umarzane.

Gość ojkljlksd
Nic nie róbcie. Unikajcie ich, uciekajcie przed nimi. Kupcie sobie tarcze obronne i róbcie uniki!

Gość ;jlytrtt
Z tv jeszcze odpowiedzi nie otrzymaliśmy :( Chyba z 5 razy już próbowaliśmy doprosić się sprawy dla reportera ale zero odzewu. Tak samo z innych programów tego typu.

Gratuluję provo! Nic się nie da zrobić.... to za bardzo niemożliwe. :)

Gość nielubie takich
Dlaczego się nie odgrodzicie?

P R O W O K A C J A Wszystko juz wyprobowali, nic sie nie da zrobic....

Ja jakoś byłam świadkiem w sprawie pobicia i osoba która pobiła mi się odgrażała że zniszczy mi auto i poprzebijała pewnej nocy opony i zarysowała auto, ale jakoś otrzymałam od tej osoby odszkodowanie za zniszczenie auta i teraz ta osoba ma zawiasy i za pobicie i za zniszczenie mienia. Więc nie pisz głupot.

Gość rtgety
Nie łudź się autorko że ci pomoże prasa ale tv. Sędziów nikt ani nic nie ruszy, połowa z nich bierze łapówki za korzystne wyroki dla którejś ze stron. My już przez to przechodziliśmy, co miesiąc sprawa w sądzie, 8 artykułów o nas w gazaetach, nawet w 3 ogólnopolskich, jeden program z telewizji się zainteresował, była emisja. Ba! My nawet do rzecznika praw obywatelskich w Polsce pisaliśmy i do Strasburga. Wiesz jaki efekt? ŻADEN!!! Nikt nic nie zrobił, wszyscy umyli ręce i odsyłali jeden od drugiego.

Jeszcze chciałam zaznaczyć dla jasności, że ta osoba kiedy demolowała mi auto nie została złapana na gorącym uczynku, wystarczyło że nagrałam telefonem parę dni wcześniej że mi się odgraża.

Gość ;jlytrtt
Nic na to nie poradzę ale tak jest... Tak samo piszecie głupio odgrodzcie się ale żeby postawić ogrodzenie to trzeba miec plan i zgodę współwłasciciela. I skąd taką wziąć? To jest WSPÓŁWŁASNOŚĆ i we wszystkim jest potrzeba zgoda współwłasciciela, jak nie wierzycie, zapytajcie prawnika a nie mi tu zarzucacie kłamstwo. Nie wiecie a gadacie bzdury..

Gość ;jlytrtt
No sędzia to rodzina tego ich adwokata jakaś... Więc i wynik na ich korzyść.

Gość rtgety
No widzisz, u ciebie rodzina a u nas sąd po prostu był opłacony :) I do kogo wnosić zażalenie? Chyba do samego Pana Boga a i on za wysoko. My wyczerpaliśmy wszelkie możliwe środki walki i przegraliśmy bo nie mieliśmy wystarczająco dużo kasy aby kupić sobie wyrok sądu. Tak niestety działa nasz wymiar sprawiedliwości i tylko wyjątkowo naiwny sądzi, że idąc do sądu spotka sprawiedliwość.

A jakiś żywopłot, albo coś takiego?? Jeśli oni wam utrudniają to twój mąż jako współwłaściciel, może tak samo im utrudniać, posadzenie drzewka czy coś w tym stylu, ale do tego trzeba mieć jaja :)

Musicie się zastanowić czy warto zaczynać z nimi wojnę i dokładnie to przeanalizować. Pomyślcie że wyczerpaliście już środki 'po dobroci" nic to nie dało, więc można próbować walką, ale z drugiej strony stracicie w oczach na wiarygodności w oczach policji itp... Głupie Polskie prawo ,same jakieś pojebane luki.