Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babby boom

Ile dostajecie alimentów na małe dziecko?

Polecane posty

Gość Do anulsss odpowiedź
Skoro nie udajesz to dlaczego inne kobiety oskarżasz? Oskarżają te przeważnie co same udają. A jakbyś czytała dokładniej wpisy to byś zauważyła że są też takie co mniej mają alimentów. A ty uważasz że te co mają mało to nie udają a te co dużo to zaraz udają. Do twojej wiadomości ja też jestem alimenciara i się tego nie wstydzę. Mam 800zł na dwójkę. Są takie co mają więcej a są takie co mniej ale nikogo z błotem nie mieszam z tego powodu. A wiem też że rozwód nie musi znaczyć wojna bo sama mam dobre relacje z ex. To jest ok ze względu na dziecko. Też mnie obsmarujesz? Czy też udaje?

słuchaj, nikogo tu nie obsmarowałam - jeszcze mi się nie zdarzyło. Za to nieraz, i tu na tym wątku zresztą też, zostałam zwyzywana i obrażona. I wyobraź sobie, że przez tą co ma 3000 alimentów, jest przemiłą byłą żoną bez pretensji i żalu do ex męża, która skończyła studia i w ogóle reprezentuje sobą wysoki niezwykle poziom... Widzisz, Pl warunki są takie, że dostajesz na dwójkę 800zł. A co to jest przy dzisiejszych cenach i drogim życiu? Ja naprawdę od lat pracuję z ludźmi i znam cały przekrój różnych ludzkich problemów, zawiłości ich spraw, wiem jak bywa z alimentami, zasiłkami, rentami, wiem jak żyje większość naszego społeczeństwa. Niestety, już niemalże wszystkim zaczyna się powoli żyć, nie powiem źle, ale nie najlepiej. Wiem, że są bardzo zamożne osoby i sama takich sporo znam, wiem, że są bardzo wysokie alimenty i świadczenia ale to jest rzadkość :( Wiem, że są osoby, których dochód liczy się nigdy poniżej 4 zer - jednak to wyjątki. A tu zawsze roi sie od bogatych, próżnych i przeszczęśliwych kobiet, takich iście spełnionych... chwała gdyby tak było. chwała gdyby wszystkie były takimi idealnymi, mądrymi matkami jak piszą - jednak wystarczy pójśc na plac zabaw - tam widać jak mamy wyglądają, jak się zachowują, w co ubrane są ich dzieci. I naprawde, mało widać "kafeterianek" - pieknych, zadbanych, zgrabnych, z figurami modelek, zamożnych z wózkami za 10000zł., z dziećmi ubranymi u Armaniego :)

tutaj jest cała galeria patologicznych kłamców (nie obrażać mi się, bo ni generalizuję :)). Była kobitka, która mając 20 lat z hakiem miała kilka mieszkań, domek wypoczynkowy nad morzem. 20 paro letniego męża wziętego prawnika... byla taka co miała osobny pokój z zabawkami dla dziecka... toż to aleja gwiazd istna :)

znam faceta co lozy 4 tysiace (tak tysiace) na dziecko 2 letnie. Matka dziecka pracuje i sama zarabia dobrze. Na dwulatka wydaje te 4 jak nie wiecej tysiecy. I tak ubiera go w ciuszki Diora, Armaniego i nie wiem w co jeszcze, ale watpie czy z alimentow to bierze, bo kilka takich ciuszkow to 10 tysiecy jak nic. Na plac zabaw na osiedlu z nim nie chodzi, dziecko ma wlasny pod domem gdzie spotykaja sie opiekunki z innymi dziecmi takze tymi bogatszymi w diorach i innych markowych ciuszkach. Pytanie: gdzie ci bogacze? a obok nas:D Ktora z was rozpozna buty od Armaniego, od LB? Beda wygladac niektore jak zwykle niezle szpile lub modele z kolecji Clary Clarson (czy jak tam) z CCC:P Taka prawda. Mijamy na co dzien ludzi ubranych niby w zwykla koszulke, a nie wiemy ze kosztowala ona 200zl. Teraz nie jest modne wywyzszanie sie metkami i ciuchami mowiacymi "Jestem dolce& gabbana". Teraz to wstyd. Wiec nie ma co oceniac innych, bo nigdy nie wiesz czy zwykle klapki, wygladajace przecietnie na stopie kobiety mijajacej cie nie kosztowaly 1000zl.

a rzeczywistość znamy ;) wiec jak pada pytanie o wysokość alimentów to śmierdzi kiedy zaraz kilka osób vel jedna i ta sama zapewne, piszę o dobrowolnych kilku tysiącach i mężach milionerach. Wkurza mnie to, bo autorka topiku może poczuła się np. jak niudacznik przez te brednie. Spójrzcie: http://www.plotek.pl/plotek/1,78649,9984403,Ile_alimentow_bedzie_placic_Janowski.html http://pl.starlounge.com/index.cfm?objectid=45172

tutaj latwo zlapac kogos na klamstwie:D Bo nikt zarabiajacy wiecej nie chwali sie domkami, mieszkaniami, firmami. Jesli juz to pisze w temacie, ze ma to czy tamto. Ale wiem do kogo pijesz. Tak ta pani byla przezabawna:D A wiem stad, ze sama mam meza po prawie i chyba ona uzyla tylko wyobrazni piszac, ze on w wieku 27 lat jest wzietym prawnikiem:D

he - ona nawet wyobraźni nie użyła :) Może i masz racje - może my, przeciętni zjadacze chleba, nie mamy pojęcia co ile może kosztować. jak wydam na kozaki 600zł to dla mnie fortuna a takie za 12000 są poza moim zasięgiem. Opisałaś sytuację Pani, która jest dość rzadkim wyjątkiem a tutaj takich na kafe niby od zatrzęsienia :) O to mi chodzi. Nie twierdzę, że nie ma zamożnych ludzi - są i to tak zamożni, że kwot na ich kontach nie potrafiłybyśmy przeczytać. Jednak oni dla rozrywki nie zasiadają przy kafe

Gość Są biedni prawda
Ale są też takie co rzeczywiście mają te 4000na dziecko i nie można zakładać nie znając osoby że ona odrazu kłamie. Nie wrzucajmy wszystkich do jednego wora

osobiście nie znam ale nie zakładam, że ich nie ma. Jednak tu na kafe zawsze takie przykłady, ech...

anulsss- uwierz i one zasiadaja na kafe:D Powaznie, czasem sie zdarza nawet i im. Ale masz racje tu kazdy ma wszystko, a jak ktos napisze, ze ma mniej to do kubla z nim:O Sama nie jestem za tym by zakladac rodzine bez kasy, a liczac tylko na innych. jednak jak widze, ze jakas panna majac 20-23 lata pisze, ze ma domki, mieszkania, firmy rodzinne (teraz ty wiesz do kogo ja pije:P) to smiac mi sie chce:D Sama wyszlam za maz za czlowieka dosc majetnego, ale nawet ja nie chwale sie domkami, bo nie mam- no coz:( po cholere mi domki wole wakacje w coraz to innym miejscu;), mieszkanie na wynajem ma wiekszosc osob, a firma? Dzis to bardziej niebezpieczny interes niz oplacalny. Ale lemingi piszace o firmach tu maja male pojecie, a swiadczy o tym to, ze sie chwala tym co malo jest pewne w dzisiejszych czasach:D

Gość Jestem facetem i
Mam dwoje dzieci z pierwszego małżeństwa i płace na nie 5000miesięcznie. Chcecie to wierzcie nie to nie, ale nie mam powodu by ściemniać

też uważam, że zakładanie rodziny bez zaplecza finansowego to skrajna nieodpowiedzialność. Głupotą jest też liczenie tylko i wyłącznie na faceta - zawsze się tego wystrzegałam. Tu wcześniej jedna pisała, że ma 3000zł alimentów i nie pracuje a te alim. to umowne ;) Aż mi się nie chce znowu wierzyć, że ktoś jest takicm lekkoduchem

hehe - facet na forum de stricte dla bab i odnalzł temat, który go tak bardzo dotyczy a przy tym udowadnia coś znowu ;) no proszę...

Gość zla na wszystko
moj maz mowi ze tylko milionerzy placili by takie alimenty a w polsce faceci to malo wiarygodne. :/

jak ktos pracuje i dosteje alimenty to ok. Moj ojciec biologiczny placil na mnie tylko 3 lata uwaga 50zl alimentow:O Ok, inne czasy byly, ale wtedy sie placilo 150zl na dziecko a nie 50:O moja matka wzgardzila tym. Powiedziala, ze ma w dupie te smieszne pieniadze i ciesze sie, bo dzieki temu ograniczyla mu prawa:) I wracajac do tematu sa ludzie dzis ktorych stac by placic duze sumy, ale to mniejszosc, o dziwo na kafe na macierzynskim kazda ma super alimenty, wozki za 7tysiecy a pieluchy z biedronki:D I nie, nie wysmiewam pieluch, ale dziwne, ze kazda milionerka potem pisze, ze pieluchy z Biedronki. Wszystko pod pomaranczowym nickiem i bieda i bogactwo. Zabawne:) Oczywiscie sa ewenementy jak zony 27 letnich wzietych prawnikow:P

Gość pl74.
anulsss słuchaj, nikogo tu nie obsmarowałam - jeszcze mi się nie zdarzyło. Za to nieraz, i tu na tym wątku zresztą też, zostałam zwyzywana i obrażona. I wyobraź sobie, że przez tą co ma 3000 alimentów, jest przemiłą byłą żoną bez pretensji i żalu do ex męża, która skończyła studia i w ogóle reprezentuje sobą wysoki niezwykle poziom... Choć jestem facetem,ale sie wypowiem bo temat dotyczy również i mnie. Przeczytałem wszystkie Twoje wpisy i o mało nie pożółkłem od tej żółci którą tryskasz w kazdym swoim poscie-kobieto,ogarnij sie!!! Ty mozesz obrażac,przedstawiac swoje wątpliwe racje,ale jak juz ktoś Tobie napisze cos,co staje sie dla Ciebie nie wygodne to odrazu szydzisz z tej osoby i poddajesz ocenie jej osobe-moze pora zastanowic sie nad sobą? bardzo dobrze Ci ta babuszka napisała-zajmij sie swoim życiem(o ile je w ogóle posiadasz) a nie ślęcz nad cudzym,nie zaglądaj ludziom w portfele i w życiorysy. Mysle,ze to własnie Ty jestes tzw"alimenciarą" bez żadnych perspektyw na przyszłość,dostajesz jakies smieszne grosze i tylko patrzysz komu by dokopac,bo ma wiecej od Ciebie. Skoro tu na tym forum przebywają sami oszuści z manią wyższosci zatem po co tu kobieto wchodzisz,po co zniżasz się do poziomu tych ludzi? Poszukaj dowartosciowania gdzie indziej. I niech dotrze w końcu do Ciebie,ze alimenty w kwocie 3.000 /4.000 tyś zdarzają się sporadycznie,ale sie zdarzają o ile rodziców na to stac i dojdą do porozumienia między sobą w tej kwestii, I teraz uwaga: Ja płace swojej byłej żonie alimenty na łączna kwotę 2.800 zł Alimenty na dzieci,blizniaki w wieku 4 lat-po 1.000 zl Alimenty na byłą żonę w kwocie 800 zl I również mamy umowe słowną,zawartą u notariusza,ze ja obliguje sie do płacenia alimentów bez składania pozwów w Sądzie Pozdrawiam Adam.

o ile wierze w wysokie alimenty o tyle powzyszy post mnie bawi:D Tak, tak, pan znalazl na kfeteria.pl temat o alimentach i laskawie sie wypowiedzial:D a teraz wracaj do rzeczywistosci:P I nie pisz, ze nie musisz, bo to twoje zycie itd. Albo pisz! Bedzie zabawnie:D

Gość taaa to jeszcze napiszcie
czy te alimenty są od faceta co żyje i pracuje w PL. bo od fagasa niemieckiego, czy Angola itd.. to 3tyś zl to jest nic :D:D wtedy uwierze w te sumy alimentów co podajecie pan powyżej płaci sporo ale rozsądnie 2800 w końcu na 3 osoby więc już nie czepiajmy się takiej sumy jaką powinine płacić ojciec, ale 3 tyś na niemowlę ??

Gość to ja tak obiektywnie
Pieluchy+mleko 400zł chusteczki+kosmetyki 100zł ubranka+proszek/płyn do prania 40zł (i to co miesiąc minimum,bo nie było miesiąca żebym nie kupowała bodziaka,koszulki,pajaca itp,a proszek raz na 2 miesiace więc uwzględniam połowę) opłaty za mieszkanie,wodę, prąd, gaz- 500 (połowa tego co nam wychodzi) więc moim zdaniem alimenty powinny być na poziomie 520zł-wtedy dziecko ma zapewnione podstawowe potrzeby. Dlaczego doliczyłam koszty eksploatacji mieszkania? Bo przecież dziecko też mieszka. Odkąd urodziłam to rachunki wzrosły o jakieś 80%,czyli na 2 dorosłe osoby płaciliśmy 100zł za wodę,a odkąd jest mały to płacimy 180zł ... tyle,że ja umiem spojrzeć na te koszty obiektywnie,bo ja jestem z mężem i nie muszę z nikim walczyć o alimenty. Także moim zdaniem kwoty rzędu 500-1000zł to są dla noworodka czy niemowlaka kwoty które mu zagwarantują dobry poziom życia. Oczywiście jeśli umowa będzie dobrowolna to ojciec niech loży i 10 000,ale przed sądem rozsądnie się ubiegać o kwoty z wyżej podanego przedziału.

Gość Czego się czepiacie?
Co was to obchodzi ile kto dostaje alimentów. Niech nawet dostają 10 000 a wam g...o do tego a nie zaraz krytyka. Prostaczki! Któraś tu napisała wyśmiewajac się że alimenty ma 3000a pampersy z biedronki. Sama to wymyśliłas czy ktoś mądrzejszy ci pomógł? He he bo ja też czytałem że niektóre kupują pampersy z biedronki ale to nie są te osoby które dostają tak wysokie alimenty. Te co takie dostają nigdy nie napisały że kupują pampersy z biedronki a wy myślicie że wszystkie co tu piszą to jedna osoba? Jesteście niepoprawne i chore baby.

Gość sdfggg
sie nie orbi dzieci z byle kim, myśli sie glową a nie dupą, co nie dały sie faceci złapać na dziecko/ci

Gość do Czego się czepiacie?
jakos dziwny zbieg okolicznosci jest taki ze w zaleznosci od tematu panienki wypowiadaja sie tak by wyszlo na ich :/ jak jest temat o oszczednosciach i tanich pampersach pisza ze z biedrony uzywaja najtansze pieluchy itd.. jak jest temat o wysokosci dochodow lub stanie majatkowym, pracy itd.. to znow wiekszosc pisze jakie bogate, matejne we wszystko itp, i nic byw tym nei bylo podejrzanego tylko ze to sa te same osoby mozna posprawdzac o nickach, nie mowiac o IP oczywiscie nei wykluczam tego ze ktos kto jest bogaty stosuje pieluchy biedronkowe, bo przecie zmamy dowolnosc wyboru, ale... tu nie chodzi o zazdrosc czy zawisc, tylko o rozsadek, bo jak czyta sie kafe to 90% sa brednie wyssane z palca, niestety, a jak ktos tu jest 1szy raz mzoe wziac to za prawde, wystarczy pobyc tydzien dwa by wiedziec ze to co sie czyta trzeba brac z duzym przymrozeniem oka bo panny sciemniaja notorycznie, niemal jakby mialy rozdwojenie jazni albo wirtualny swiat zupelnie inny niz w rzeczywistosci

A skąd ty niby wiesz że na te tematy wchodzą te same osoby? No chyba że o własnej osobie piszesz? Może ty wchodzisz na każdy temat i ściemniasz. A jeśli nie to nie zakładaj że inni tak robią. Może jak temat o oszczędzaniu to wchodzą tylko biedniejsi a ten kto ma takie dochody wogóle tam nie wchodzi. Tego nie wiesz więc nie porównuj wszystkich z własną osobą.

Gość do Czego się czepiacie?
hahha to chyba ty tak robisz :D widzisz ja tu siedze 5 lat i znam wiele niskow na pamiec i wiem co pisaly miesiac temu czy pol roku temu, wchodzac na rozne tematy rowniez czarne nicki sie powtarzaja, co sprytniejsze babki potrafia takiej osobie wypomniec niekonsekwencje swoich wypocin na kilku tematach w tym samym czasie :P poza tym czytajac wypociny o tych bogactwach majac jakeikolwiek pojecie o takim zyciu mozna z latwoscia chwycic kogos za przyslowiowe slowka o czym juz anulsss pisala :D jak wziety prawnik w wieku 27 lat i zapracowana gotowka na wlasny dom :D

Gość hahahahah........
najwiecej to szczekaja jakies bidy z blokowisk :D Taka anulss czy jak jej tam, ta odbytnica w kazdym razie. Pracuje w MOPSIe i dla niej osobny pokoj z zabawkami dla dziecka to kosmos :D A dla niektorych standart w domu. Ot, bieda zazdrosci i tyle :D

I ja się zgadzam z hahahahah.... Czepiają się te co zazdroszczą i tyle. I wymyślają głupoty że te co mają dużo to już napewno kłamią. I że niby wszyscy na kafe kłamią. A same pewnie klepią biedę i zazdroszczą nawet alimentów. Ciemne masy!

Gość co niektórzy to mają
chore mózgi :/ nie ma to jak zazdrościć alimentów, pomieszało się Wam w głowach :) niestety ale na kafe kłamstwo jest notoryczne, stąd podejrzliwość :))) co ma bieda do zazdrości? jak ktoś zazdrości to od razu jest biedny? bogaci to już nie :D świetny tok myślenia macie :/

Gość ANAGRAMETKA
opiekunka do dziecka - 1500 zł - po połowie 750 zł a reszta?

hahahahah........ - oczywiście, że to standard osobny pokój z zabawkami ;) Powiem Wam tak + w nosie mam czyjeś dochody i to co kto tu ma a raczej co wypisuje. Ja się tam tam cieszę z tego co mam, co osiągnęłam i do czego doszłam. I inni mogą mieć o niebo lepiej a ja tam skupiam się na sobie ;) Nie zazdroszczę alimentów, bo mam swoje dochody i szkoda mi czasu marnować na zagnębianie się, że może ktoś ma więcej. Napisałam tylko, że to wątpliwe by tu znalazło się zaraz kilka przykładów osób z wysokimi alimentami. I nadal utrzymuję, że to jedna a ta sama osoba piszę pod różnymi nikami. Nawet przeobraziła się w faceta... nieumiejętnie ;) Niektórzy nie potrafią dyskutować - jak czegoś nie rozumieją to generalizują albo, co gorsza, mięchem rzucają

opiekunka 1500? Gdzie? Rozumiem, że zatrudniana na legalu. Bo jak nie to w moich rejonach góra 1000 się płaci. Reszta to, jak tu ktoś wyliczył, ok 500zł. Razem daje 750zł. od jednego rodzica. Utrzymanie dziecka należy do obojga rodziców a nie tylko ojca. Jeśli utrzymujemy dziecko za 1500zł to każdy daje po 750zł. Ale niektóre dzieciaki kosztują 6000zł ;) No tak, wiem wiem, lokaty ;)