Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babby boom

Ile dostajecie alimentów na małe dziecko?

Polecane posty

Gość Kochana te co tyle nie dostają
Wakacyjna myśl czytaj dokładnie proszę zanim coś napiszesz. To nie było do ciebie o tych babsztylach tylko między innymi w twojej obronie. Do tych co nie wierzą w wysokie alimenty, a ty przecież masz 3000

Wakacyjna myśl czytaj dokładnie proszę zanim coś napiszesz. To nie było do ciebie o tych babsztylach tylko między innymi w twojej obronie. Do tych co nie wierzą w wysokie alimenty, a ty przecież masz 3000

Gość eeeeehhhhhchisduhfi
Znam taką sytuację co koleś jest kasiasty obraca się w milionach kilka stacji paliw kilka żwirowni i coś tam jeszcze miał a wpłacił byłej żonie UWAGA UWAGA 300zł....Sądownie.

Wakacyjna myśl czytaj proszę uważniej zanim coś napiszesz. To o babsztylach nie było do ciebie a między innymi w twojej obronie. Do tych co wypisują głupoty że to nie prawda że można dostać dużo alimentów. A ty chyba masz 3000...

Przepraszam za powtórki ;-)

Gość Jak to co robią?
Zapomniałam dodać że ja mam 350zł ale nie mieszam z błotem tych co mają 4000(tyle było chyba najwięcej)

Gość -sąsiadeczka-
A ja wierzę w dobre stosunki między ex. I to nie tylko o kasę chodzi, a jeśli przy tym na dziecko matka dostaje 4000 bo ojca stać to super. Ale ja znam inny przykład. Moja sąsiadka ma synka i już nie jest ze swoim ex. Ona nie pracuje, ma parę groszy z opieki. On pracuje a na dziecko daje jej marne 100zł. A ona mimo to dobre ma z nim stosunki. Więc tak też można...

Gość nie rozumiem par ktore
te co piszą że otrzymuja alimenty 3,500 tys czy wiecej to po prostu sprytne lochy które wiedziały z kim zadupcyc zeby taka kasiurke wyciagnac, co sie dziwicie takie od zawsze chodzily po świecie :)

Gość Do nie rozumiem par które
To dlaczego ty się nie dupczyłaś z miliarderem? Skoro tak zazdrościsz. Bo widzę z postu że zazdrość aż kipi. Żaden cię nie chciał? A nie rozumiesz że można też zakochać się tak normalnie. Bogaci też kochają, a że potem coś się psuje... Tego się nie przewidzi. Myślisz że każda wskoczyła bogate mu do łóżka? Do tanga trzeba dwojga. Są tu kobiety które były w związku kilka lat a dopiero potem było coś nie halo... A że ojciec chce dawać alimenty? To cię tak boli?

Gość nie rozumiem par ktore
nie dupczyłam się z miliarderem bo nie jestem taka jak ty i kasy ci nie zazdroszczę. mam kochającego męża a moje dziecko wspaniałego tatę i pełną rodzinę a tego mu żadne alimenty nie zastąpią. Prawda w oczy kole co nie :)?

Gość Marta34Opole
nie rozumiem par ktore nie dupczyłam się z miliarderem bo nie jestem taka jak ty i kasy ci nie zazdroszczę. mam kochającego męża a moje dziecko wspaniałego tatę i pełną rodzinę a tego mu żadne alimenty nie zastąpią. Prawda w oczy kole co nie ? dzisiaj moze i masz kochającego męża a dziecko wspaniałego ojca,ale nie wiesz,co moze byc jutro....:) nie bądz taka pewna za swego męża .... hahahahaha pewno stuka na boku ładne dziewczyny a Ty bidulko niczego nieswiadoma wychwalasz go pod niebiosa znam taką jak ty,tez by dała sobie za swojego meza łeb uciąc a tym czasem co? szanowny mężuś ma kochanke od ponad roku:)

Gość Marta34Opole
polaczkowa zawiść-jezeli ktoś ma sie lepiej to juz go gnoją i równają z ziemią-żenada!

Gość Do nie rozumiem par które
Też nie dupczyłam się z miliarderęm dla kasy. Zakochaliśmy się w sobie już w szkole średniej. Potem był ślub. A on odziedziczył ogromny spadek, więc jak widzisz bogactwo było później. Zresztą takie jak ty nie zrozumieją

Gość jkjl
OTO DOWÓD ALIMENCIARY NA ZAZDROŚĆ O MĘŻA ;) dzisiaj moze i masz kochającego męża a dziecko wspaniałego ojca,ale nie wiesz,co moze byc jutro.... nie bądz taka pewna za swego męża .... hahahahaha pewno stuka na boku ładne dziewczyny a Ty bidulko niczego nieswiadoma wychwalasz go pod niebiosa znam taką jak ty,tez by dała sobie za swojego meza łeb uciąc a tym czasem co? szanowny mężuś ma kochanke od ponad roku

Gość Zazdrość jaka zazdrość?
To jest pytanie o alimenty. Jak już ktoś tu napisał, że g...o prawda! Wszystkie jesteście na alimentach. Inaczej czego byście tu szukały? A jak dowiedziałyście się że niektóre dostają kupę kasy to p........e że macie męża i rodzinę. I kto tu jest zazdrosny? Mnie jak temat nie dotyczy to głupot nie pisze i nie wierzę że was nie dotyczy. Również jesteście alimenciary i tyle, ale gadaćie o rodzinie bo macie pewnie 500zł i tyle. Ja też mam mało bo 450ale nie wstydzę się przyznać i nie mieszam z błotem tych co mają 4000 bo jeśli ich ex stać to czemu mają nie korzystać? Bo wam się nie podoba?

Gość A ja dostaje 150zł
I nie narzekam. A jak któraś dostaje 2000 3000 czy nawet 4000 to mi nic do tego i nie mam prawa was zwać tak jak niektóre "szczęśliwe" to robią.

to, że coś kogoś bezpośrednio nie dotyczy, nie oznacza, że nie może i nie potrafi się wypowiedzieć w temacie. osobiście nigdy nie otrzymywałam na dziecko alimentów, jestem w związku i nic nie wskazuje by miało się to zmienić. Jednak mam z alimentacją wiele do czynienia z racji wykonywanego zawodu. Wiele przeróżnych historii i sytuacji z tym związanych znam. Lubie rozmawiać na różne tematy - ot dlaczego tu jestem. Zresztą nie uważam by przyjmowanie alimentów było czymś wstydliwym - szkoda, że same alimenciary sa innego zdania ;) 3000zł to żaden pieniądz na utrzymanie 2 osób więc skończcie wyjeżdżać z tą zazdrością. Jak bym miała komus takich "dochodów" zazdrościć to Alicji Bachledzie-Curuś, która dostaje 100.000zł ;)

Gość lakakakak
Najgorzej jak dwoje durni sie do siebie dobierze i zrobi dziecko. Jak wy możecie mieć dzieci i patrzeć na to, że żeście im spieprzyli życie. Seks jest fajny tylko dla mądrych ludzi, najgorzej jak dwoje przygłupów się do siebie dobierze i zrobi dziecko. Nie zrobić dziecka, to jest dopiero sztuka. Także jak mam do czynienia z samotną matką z dzieckiem/cmi to patrze na nią z pogarda, dla której seks był ważniejszy niż dobro własnego dziecka.

Gość Do lakakakak czy coś tam
No tak durnej wypowiedzi to jeszcze nie widziałam ha ha. Są tu ludzie, kobiety które długo były w związku a potem coś się popsuło. I jak można powiedzieć że byli durni i dziecko zrobili. Przecież byli ze sobą dużo lat szczęśliwi, a że potem się popsuło... Różnie bywa. Mam nadz. Że ciebie też mąż zostawi albo ty jego ciekawe czy też powiesz że jesteś durna? Nie zarzekaj się bo różnie bywa. A durna to jesteś ty skoro ci takie rzeczy do łba przychodzą! A i ktoś tu napisał że alimenciary się wstydzą,ja tego nie zauważyłam żeby się wstydziły inaczej by tu nie pisały. To wy przeżyć nie możecie że tyle alimentów niektórzy dostają. I zmyślacie ciągle że nieprawda że durna...

wiesz co, Do lakakakak czy coś tam, miałam kiedyś koleżankę, taką niezbyt urodziwą, która nie mogła znaleźć sobie partnera. Szukała usilnie latami i nic... Wiedziała, że do piękności nie na,leży ale nie zdawała sobie przy tym sprawy, że też z niej przy okazji straszna, monotematyczna nudziara i mało inteligentna osoba. Dlatego też zawsze wszystkim tłumaczyła, że nie ma faceta, bo Ci boją się takich kobiet jak ona, inteligentnych i mądrych ;) Z Wami i Waszymi alimentami jest podobnie. "Jestem samotną matką, nie mam pracy, jestem nieporadna i niesamodzielna to sobie chociaż na kafe poudaję kogoś kim ciałabym być

Gość Do anulsss odpowiedź
Kto tu kogo udaje? Kobiety odpowiadają ile alimentów mają? I tyle. Takie było pytanie. A Ty bidulko chciałabyś by udawały co? Kole w oczka? to że ty na kafe kogoś udajesz to nie znaczy że inne to robią. Nie mierz ludzi swoją miarą

Gość Do anulsss odpowiedź
A poza tym większość ma duże alimenty i pracuje. Czytaj odpowiedzi dokładniej

nikogo nie udaję, bo niby po co? Szkoda byłoby mi czasu na bezsensowne pisanie. Siadam przy kafe, bo lubię pogadać i tyle.

a tu sporo osób wypisuje tyle bredni, że szok - dziwne, nie zauważyłaś? Znam też kwestię alimentacji i jej wysokości dobrze i wiem, że zwykle tak kolorowo to nie wygląda, niestety a tu istna sielanka

Gość ddssqaa
ja dostaje 1700zl - umowne, zgodne i zatwierdzone przez sad :)

mąż daje 3000 alimentów, ona 5000 dorobi, żyją ze sobą w najlepszej zgodzie - bajka ;) A w prawdziwym życiu jest tak, że już pomijając tych co się od alimentów migają, to reszta daje w porywach do 1500zł. i to tacy najlepiej zarabiający. Ktoś pyta o wysokość alimentów a tu zaraz same bogaczki się odzywają. To tak jak dziewczyna zdała pytanie o dochody i wszyscy mieli co najmniej po 10000zł. na miesiąc. Inna dziewczyna kiedyś zapytała ile kosztuje dziecko a tu padły odpowiedzi, że dzieci są dla bogatych tylko i wyłącznie, bo jak zaczęły kafeterianki różne dziwactwa "niezbędne" dzieciom wymieniać to aż mnie głowa rozbolała. My z mężem mamy dobre dochody ale jak czytam tutaj nieraz te wypociny to mi się wydaje, że nie w Pl żyję i chyba biedę klepię