Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plusik_

a może kwiecień 2013 :)

Polecane posty

Otulka no ja wlasnie sobie tego siedzenia w domu nei wyobrazam :( Ale widze ze Avent ma swietne opinie, ja sobie chyba bede zapisywala wrecz co jest dobre :D a czy kupujecie sterylizatory? i myslicie ze laktator kazdej kobiecie sie przyda, lepiej go miec?

kwietniowka 2013 to ja chyba tez kupie tego aventa skoro takie opinie dobre sa, i laktator tez napewno reczny, no wlasnie, ale kazdej kobiecie sie przydaje? a mi sie tak spodobalo lozeczko z baldachimem... ale o kurzu nie pomyslalam, ja mam na miejscu wozki kadex m.in. elipso do wyboru, ale jeszcze nie bylam ogladac ich...

http://tako.net.pl/index.php?action=search_pk&kat=69 my mamy ózek z taki 3 funkcyjny ( fotelik , gondola i spacerowka ) bardzo fajny cena ok 1300 ale dobrze że taki kupilismy bo teraz znow sie przyda co do butelek to karmiłam piersią teraz też zamierzam a do herbatek miałam z aventa smoczek też takie zywkła a własnie chcecie smoczek dla dzieciątka ????

Dla mnie laktator był niezbędny bo już w szpitalu miałam nawał mleka, a malutka najadała się nie wypijając wszystkiego nawet z jednej piersi, potem było lepiej, a sterylizatora nie miałam, butelki sparzałam wrzątkiem po użyciu, a co parę dni wygotowywałam szystko w garnku włącznie z zabawkami.

moj maz ostatnio pokazal mi ze wyczytal ze poki dziecko jest na piersi nie powinno miec smoka ale nie pamietam dlaczego

Karolowa ja laktator miałam elektryczny, ale nie sprawdził się za bardzo. Mało z niego korzystałam, w zasadzie wcale. Pół roku byłam dość mocno na zawołanie małej ;) Sterylizatora nie miałam - tak jak pisałam, mało korzystałam z butelek.

no to jednak laktator trafia na liste zakupow, ogladam tez streylizator z podgrzewaczem... bo podgrzewacz sie chyba przydaje szczegolnie noca jak pokarmu w piersiach juz nie ma... z drugiej strony moze trafi mi sie takie cudo ktore bedzie prawie cala noc przesypialo...? kupujecie podgrzewacze?

Ja też oczywiście miałam baldachim, ale jak zaczęłam go co tydzień zdejmować prac, a co najgorsze potem prasować, to plułam sobie w brodę i potem go nie zakładałam. Kołderkę wywiesisz na dworze, przetrzepiesz, wypierzesz, a baldachim to udręka, a kurz na tym zbiera się bardzo.

U mnie podgrzewacz to podstawa, jak zaczęłam dokarmiać to w podgrzewaczy stała woda w odpowiedniej temperaturze i dodawałam tylko mleko, a cieplutka herbatka jak znalazł, miałam zwykły i byłam zadowolona.

kwietniówka 2013 pewnie masz racje... pieknie wyglada ale jak jest czysciutkie, a tracic tyle czasu na pranie, prasowanie ozdóbki...?

Kiedy moja była taka całkiem malutka próbowała smoczka. Sama go jednak odrzuciła. I to szybko, bo jak miała jakieś 2 miesiące. Karolowa a pokarm w piersiach w nocy się nie martw. Ja właśnie w nocy miałam go tak dużo, że się mokra budziłam bo sam wyciekał ;) Podgrzewacza nie miałam wcale. A łóżeczko mieliśmy bez baldachimu. Właśnie ze względu na kurz i wygodę. Prania i prasowania przy dzieciaczku i tak mnóstwo :)

A ja potrzebuje porady nt wózka, lekki bo mieszkamy na 4tym pietrze bez windy ;/ w ogole nie iwem jak to zorganizowac

o, super pomysł z Waszymi typami co do wyprawki ;D zawsze można poczytać opinie osób bardziej doświadczonych;D bożka, a ja mam takie pytanie - gdzie Ty będziesz rodziła? albo gdzie rodziłaś córeczkę? bo z tego co pamiętam to jestes chyba z moich okolic ;D j atez narazie patrzyłam na wózek 3w1..ale chyba najlepiej jechać, pooglądać...może też jakiś opinii poszukać, poradzić się...co warto, na co zwrócic uwagę, itp;d

Jestescie niezastapione. Nie mam albo i nie bardzo chce z takimi rzeczami chodzic bo czasami rady sa wrecz nachalne i denerwujace, dlatego fajnie jest moc od Was uslyszec to co chcialoby sie wiedziec, a przy pierwszej ciazy nie wie sie tak naprawde nic :) Ja sie bije kilka dni juz z myslami, przygotowujemy gore do zamieszkania i bardzo chcialabym zeby sciany byly gotowe do malowania, ale trzeba je zagruntowac Uni-Gruntem, i chcialabym juz to zrobic sobie powolutku, mysle zeby pootwierac wszystkie okna i naprawde powoli malowac unigruntem sciany, a z drugiej strony mam obawy... nie mowcie o mezu, bo moj maz pracuje od rana do wieczora, a pomaga jeszcze jak moze eletrykowi i dzwoni, zalatwia... wczesniej nie raz malowalam sobie domek, ale teraz niewiem, choc bez przesady przebywajac na ulicy tez wdychamy spaliny... co myslicie?

Witam po dłuższej przerwie :) Widzę, że powoli szykujecie wyprawkę. Ja większość rzeczy mam po synku. Chuyba że będzie córcia to dokupie trochę sukienek :) I Ja butelki miałam Avent i byłam bardzo zadowolona. Mój mały praktycznie od 2-go miesiąca tylko butelkowy był. Laktator miałam elektryczny, ale musze powiedzieć, że w moim przypadku był praktycznie niepotrzebny. Z tym zakupem wstrzymałabym sie dopóki nie urodzimy. Bo nie wiadomo jak będzie z pokarmem. A jeśli sobie upatrzycie to zawsze można później szybko dokupić. Tak samo z podgrzewaczem. Jeśli dziecko będzie tylko na piersi to szkoda tracić kasy. Ja miałam z Aventu. W moim przypadku był bardzo pmocny. I Sterylizatora nie miałam i nie będę kupować. Po każdym umyciu butelki parzyłam gorącą wodą. I Baldachim miałam ale założony miałam przez kilka dni. Tak jak piszecie, tylko zbiera kurz i wydaje mi się że zasłania dziecku i hamuje przepływ świeżego powietrza. I Smoczki miałam też z Aventu. Byłam przekonana, że nie będę podawała. Ale jak miałam problemy z pokarmem i dziecko cały czas wisiało na piersi to myślałam, że ma taką dużą potrzebe ssania i dałam smoka. Teraz chyba też kupię :)

no ja tez mam obawy, ale tak bardzo chcialabym sie za to wziac, byloby juz blizej konca, moze przed Wigilia przenieslibysmy sie z sypialnia do gory... :) chcialabym tak bardzo ze kusi mnie zeby wygruntowac i pomalowac sciany :)

Karolowa może lepiej ostrożnie z tym gruntowaniem. Zawsze to chemia. No i ruchy, jakie wykonywałabyś przy malowaniu/gruntowaniu mogą być męczące. Mój poprzedni lekarz mycia okien itd zabraniał w ciąży, żeby sobie przypadkiem niczego nie naciągnąć i nie zaszkodzić ;)

karolowa, sama jestem raczej za tym że "cąża to nie choroba" i jak nie ma przeciwskazań to żeby w miare ormalnie funkcjonować, ale tu bym się dwa razy zastanowiła... ja ostatnio też pomyłam okna...a w sobotę 4 godz sprzątałam na budowie u kolegi...i chyba troche przegiełam bo w niedziele tak mnie plecy bolały że szok...dlatego staram się robić jednak bardziej "przyziemne" rzeczy;D i wierzę, że chciałabys pomóc- my mamy tak samo...chcemy zrobić pokój dla dziecka i naszą "docelową" sypialnie przez zime...i też bym chciała pomóc przy kręceniu płyt itd...ale sobie raczej odpuszcze... własnie...tak mi się podobaja łózeczka z baldachimem...ale jak tak Was czytam, to chyba lepiej wybrać zdrowie i wygode dziecka ( i w sumie swoją też-mniej prania i prasowania hehe).... niż swoje widzi mi się;D chyba w ogóle będę musiała na niekóre rzeczy patrzeć bardziej realnie i przez pryzmat przydatności...niż tylko "wyglądowy" ;D no ale ja to sobie tłumacze, że przy pierwszym dziecku człowiek się nie zna ;D

Coś mi się przypomniało :) Pierwsze prześcieradło do łóżeczka miałam takie przedłużane z falbanką. Musze powiedzieć, że bardzo elegancko to wygląda i zakrywa wolne przestrzeń w łóżeczku. Bo na początku podniesione jest do samej góry.

taak... wizyta, dzwonilam przed chwila, oczywiscie prywatnie, i co? termin na 6 listopada, do tego czasu to ja zeba nie bede miala bo obkruszy mi sie 😡 bede dzownila po 14 jak bedzie pani doktor i blagala zeby mnie prywatnie przyjela dzis, smieszne jest to wszystko 😠 w dodatku ja sie panicznie boje dentysty, zaloze sie ze bede miala bole brzucha straszne i bede sie okropnie czula, do d... to wszystko!

dagaa ja rodziłan w bielsku-białej szpital na wyspianskiego teraz tez mam nadzieje tam rodzic a ty skąd jestes ???? karolowa ból :( bidulko ja chodze z tymi fleczerami dziś miałam iśc ale żle sie czuje przełozyłam wizyte na 23.10 powiedziala że jeszcze troche moge z tym chodzic ale nie za dlugo no tak sie zeby sypia w ciązy a co będzie po :( teraz znalazłam moj laktator firmy nie znam ale jest to szkalana nasadka na pierś z takim zbiorniczkiem i plastikowa pompka dobrze sie sprawdzał o własnie taki http://sprzedajemy.pl/sprzedam-reczny-laktator-tanio-do-odciagania-pokarmu,295834

troche smiesznie te laktatory wygladaja dla takiego laika jak ja :D wiecie co jest najgorsze, chcesz zaplacic i zrobic to jak najszybciej zeby bakterie nie dostawaly sie do organizmu, zebym chciala na Fundusz na ktory mam prawo isc bo odprowadzam skladki, ale nie, chce prywatnie i co? 6 listopad... ja w ogole nie pamietam kiedy u jakiegos lekarza na Fundusz bylam 😠

karolowa kurcze wspolczuje, ja tez nienawidze dentysty i telepie sie ze strachu przed wizytą zawsze.... :( Dziewczyny a to takie durne pytanie moze ale jak i kiedy sie taki laktaor w ogole uzywa? na przykladzie tego ze zdjecia chocby? :P

ja rodzilam w Radomiu na Józefowie bo jestem z Radomia. mamy 2 szpitale teraz to bym wolala w tym drugim bo jest nowy oddzial ginekologiczny. Ja kupilam laktator - przydal sie bardzo (odciagalam mlego jak maly z babcia zostawal), butelki z Aventu i takie teraz kupie, zadnych sterylizatorow, czy pogrzewaczy nie kupowalam, obyło sie bez tego. baldachim zbiera kurz, ładny jest i to wszystko. wózek na zime mialam taki z duzymi kołami a teraz kupimy taki z mniejszymi i oczywiscie kekki, bo jak mieszkam na 1 pietrze to niezle sie nadzwigalam. na fotelik nie żałujcie kasy, taki z atestem jest najlepszy. ubranek duzo nie kupilam, wiecej dostalam :) super sprawa to wanienka taka se specjalnym dnem, gdzie mozna polozyc wygodnie dziecko i nie trzeba w jednej rece trzymac a druga myc. Wazne jest aby łóżeczko mialo odpowiednia odleglość miedzy szczebelkami, nie pamietam teraz ile ale w sklepach doradzaja, chodzi o to aby glowka dziecku nie utknela pomiedzy.Wydaje mi sie ze teraz to standard ale znam takie przypadki kiedy tak sie wlasnie stalo, nawet jedno dziecko sie udusilo :( Ja ubranek mam kuuupe, po chlopcu ale jak bedzie dziewczynka - :) Fajnie ze tam gdzie rodzilyscie wszystko bylo, typu ubranka i pieluszki itp. tak byc powinno, tu u mnie to wszystko trzeba miec swoje, nawet termometr musialam kupis zeby temperature sobie mierzyć. P.S. słyszałyscie dzis w tv to tych babkach co zlobek prowadzily, i jak dzieci wiazaly? masakra jakas

bożka - ja na wyspiańskiego do przychodni chodzę, i tez bym tam chciała rodzić;D z bielska jestem ;D to może się spotkamy na porodówce hehe ;D karolowa 🌻 mam nadzieję że Cie przyjmie i będzie szybko i po bólu ;D