Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamadosia

trzecia ciąża, ojej !!!

Polecane posty

Gość plusik_
ja staram się o 3 dziecko właśnie:) mam 31 lat a dzieci prawie 4 lata i półtorek roku:) A ty, jesteś w 3 ciąży?

Gość navy_*
Ja jestem w 10 tygodniu trzeciej ciąży. Mam 27 lat. Mam juz dwóch synków - 6 lat i 2 latka.

Gość Miliana23
ostro aż tyle dzieci mieć kiedy macie czas na powrót do pracy?

Gość altówka
cieszcie sie dziewczyny.Ja mam 31 lat i nie moge zajsc w ciąze a zawsze marzyłam o 3 dzieciaczków. Doceniajcie co to znaczy bo byc po drugiej stronie jest straszne.Dla was "ojej" a dla nas "hurra" Pozdrawaim i gratulacje

Gość plusik_
altówka dla mnie nie "ojej":) ja bardzo się uciesze jak zobaczę 2 kreski na teście:) a Tobie powodzenia i szybkiego zajścia w ciążę!!!

Gość navy_*
Co do pracy to pierwszego syna urodziłam mając 21 lat. Jak miał 8 miesięcy wróciłam do pracy. Mając 25 lat urodziłam drugiego syna. I jak młodszy miał 9 miesięcy wróciłam do pracy. Więc jak widać troche pracowałam :D Dodam, że w obu ciążach na L4 przechodziłam w 30 tc. Teraz też pracuje.

Gość plusik_
jeśli chodzi o pracę: w pierwszej ciąży pracowałam do dnia w którym musiałam stawić się w szpitalu (7 dni po terminie), w drugiej ciąży pracowałam do dnia porodu, do pracy wracałam po skończonym urlopie macierzyńskim.

mam chłopca 10 lat i dziewczynkę 5 lat teraz 3 będzie. na razie to pierwszy miesiąc. Kiepsko sie czuję, stale płaczę i jakoś mnie nie cieszy ta ciąża. 2 poprzednie to była euforia radości, a teraz.... nie wiem co się dzieje. Mam 36 lat i czuję się stara. Moze to jest powodem nastroju :( :(

Gość plusik_
mamadosia Ty stara??? jaka stara znowu wnioskuję że dziecko nie planowane, ale zobaczysz że jeszcze zaczniesz się cieszyć:) życze Ci tego bardzo

Ciężko to nazwać czy planowane czy nie. Bo nic nie robiliśmy w kierunku, żeby go nie było. Więc mieliśmy świadomość , że kiedyś będzie . Mamy duży dom ponad 200 m2, stałą w miarę dobrze płatną pracę ale coś się ze mną dzieje , że nie jestem zadowolona i mam pretensje do siebie sama nie wiem o co :(

mam odczucie , że będą się ze mnie śmiać , ze pozwoliłam sobie na 3 dziecko w tym wieku...

Gość plusik_
mamadosia no to hormony jak nic. będzie dobrze, zobaczysz.

Gość plusik_
no kobieto co Ty masz z tym wiekiem! :) czasy teraz takie że w tym wieku to wiele kobiet decyduje się na pierwsze dziecko. a pozatym to Twoje życie, Twoje dziecko a inni sie się za przeroszeniem wala ;)

też tak myśle, że może hormony mi walą po łbie :( Może jak przyznam się w pracy to mnie popuści... Boję się , że nie dam rady urodzić. Oba porody trwały 13 godzin i było bardzo ciężko. Oboje dostali 7 pkt w skali Apgar. Trzeci podobno jest łatwiejszy. Co wy na to?

Gość yhuhuhuiih
autorko----nikt smiac sie nie będzie,zobaczysz z czasem jak burza hormonków ucichnie to inaczej spojrzysz na wszystko :) dzieci to radośc i wielki dar.

Gość plusik_
mamadosia co do porodów: pierwszy okropny, długi wywoływane oksy, skurcze bez przerwy drugi poród od odejścia wód 3 godziny, luzik, choć wiadomo boleć bolało

ja nie wiem co to jest jak wody odchodzą bo zawsze w czasie porodu mi je przebijali. Każde dziecko 10 dni po terminie . 58 cm, 3999 kg :( a ja taka malutka jestem ;)

Gość moja córka
do mamadosia masz dopiero 36 lat:) wiele kobiet w tym wieku decyduje sie na 1 dziecko.Nie martw sie będzie dobrze:))))

Gość plusik_
moje dzieci też duże 4kg. tyle ze wysoka jestem choć raczej szczupła, ale dałam radę bez nacięcia nawet.

dzięki dziewczyny za dodanie otuchy Już trochę inaczej patrzę na świat. Serio nie jestem za stara? Jak będę rodzic to 37 będę miała . Ale obciach :(

Gość plusik_
będziesz mieć DOPIERO 37 lat:)

jakoś nawet nie mam objawów typu wymioty i mdłości. Trochę cycki mnie bolą i to wszystko. Nigdy nie wymiotowałam ani przy pierwszej ani przy drugiej ciąży, od kiedy się (ewentualnie) wymiotuje?

Gość yhuhuhuiih
ojej mając doświadczenie z dwoma ciążami chyba kwestia imion czy wymiotów nie jest ci obca.Faktycznie hormonki buzuja bo od razu bys chciala miec odp na pytania na które możesz odp jeszcze przez 8 m-cy.

Witam po długiej przerwie. Byłam wczoraj na USG i "jeśtem, źyjem" - powiedziała pani doktor. Serduszko biło jak oszalałe. To jest 8 tydzień. Kupiłam Prenatal i moje hormony przestały walić mi na łeb. Ale było strasznie. Teraz jak zobaczyłam dzidziusia to się nawet cieszę. Czuję się zupełnie inaczej niż w poprzednich ciążach. Nie mam objawów częstego sikania, niepohamowanej ochoty na określone pokarmy, nie śpię godzinami po pracy jak to zawsze było ( potrafiłam przyjść z pracy , rzucić kurtką w przedpokoju i leciałam prosto do łóżka, żeby tylko się zdrzemnąć i tak spałam 3 godziny. Potem koło 19 dopiero gotowałam obiad ) syn miał wówczas 4 latka , oglądał bajkę i mówił tato mama tylko śpi i śpi ... :D Jedyne co zauważyłam z objawów ciążowych to widzę nie wyraźnie, jakbym miała lekką mgłę na oczach, albo ubrała czyjeś okulary. Obraz mi się rozmazuje i nie mogę ostrości "ustawić" ;)

Gość Fajny temat...............
Autorce i wszystkim pozostałym dziewczynom wszystkiego dobrego. Ja też jestem z tych mam, co pracuję całą ciążę i wracają zaraz po macierzyńskim. Skrycie:) planuję kiedyś trzecie dziecko. Jak na razie mam dwoje (prawie 5 lat i prawie rok) sama mam 30 lat...zobaczymy:) Autorko, a co do wieku to moja przyjaciołka własnie urodziła trzecie dziecko - córeczkę mając 36 lat. Wiele kobiet obecnie mając tyle lat nie martwią się o wiek będąc w 1 ciąży, a jeśli chodzi o trzecie dziecko to całkiem dobry wiek. Tym bardziej, że pracując i wracając do pracy po macierzyńskim nie można mieć dzieci jednego po drugim. W zasadzie takie przerwy 4-5 lat są optymalne wówczas. POWODZENIA:), łatwych porodów i grzecznych, zdrowych dzieci!!!

navy_* Ja jestem w 10 tygodniu trzeciej ciąży. Mam 27 lat. Mam juz dwóch synków - 6 lat i 2 latka. dziewczyno jakie masz wyksztalcenie?? 27 lat i trzecie dziecko- twoj cyrk i twoje malpy ale w wieku 24-26 to studia sie konczy , potem praca itd itp 27 i pierwsze dziecko to jest jeszcze zrozumiale

moja mama urodziła mnie kiedy miała 40 lat. Ja teraz mam 23 lata. Bardzo ja kocham a Ona mowi że dzieki temu czula sie mlodziej . Obydwie jesteśmy szczęśliwe :) Pozdrawiam wszystkie przyszle mamy i te młodsze i te starsze. ;)

Gość okaoka
a ja mam dwoje dzieci.pierwsze urodzilam w wieku 34lat,drugie w wieku 37,ma 6miesiecy.chcialabym trzecie,ale chyba do 40nie zdaze:-) a troche Tobie zazdroszcze:-)super sobie poradzisz no i odmlodniejesz:-) pozdrawiam i trzymam kciuki.