Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolilo

Seks przedmałżeński

Polecane posty

Gość lolilo

Hej! dziś byłam do spowiedzi, wyspowiadałam się, ze współżyłam z moim partnerem, a ksiądź nie powiedział mi , że nie dostaje rozgrzeszenia, ale nie powiedział " ja odpuszczam tobie grzechy" , jednakże zadał pokutę. Co ja mam o tym myśleć?? W najbliższych dniach zostanę chrzestną, więc muszę iść do komunii.. Proszę o pomoc

a co powiedział? w ogóle dla mnie to niepoważne jest żeby się jakiemuś chłopu w sukience zwierzać

Gość lolilo
czy liczy sie sex z kredensem?

Gość powiem i ja .....
a kartkę na chrzest podpisał ?....jeśli zadał pokutę znaczy że spowiedź jest ważna więc spokojnie możesz iść do komunii

aa, zadał pokutę. jak dla mnie sprawa jest jasna. poza tym co to ma za znaczenie?

Gość lolilo
No powiedział, żebym się starała poprawić, żebym nie popełniała złych uczynków i wiecie, takie tam. Na sam koniec zadał pokutę i to bardzo lekką, powiedział, żebym żałowała za grzechy i koniec. NIe chętnie poszłam do tej spowiedzi, ale musiałam. Zadnej kartki nie miałam zeby podpisywał :)

Gość lolilo
a jeśli dodam, że w kredensie był koń?

Gość lolilo
te durne teksty nie ja pisze, tylko ktos sie podszywa pod moj tymczasowy nick, jakiś dzieciak, nevermind

Gość rdfcrdfrvfg
ja tez nie chadzam do spowiedzi bo dla mnie to kurwa chore. jak ma mnie spowiadac ktos kto sam grzechy popelnia. pieprza sie i robia pokątnie dzieciaki

Gość powiem i ja .....
dla mnie ta spowiedź jest ważna a co do tej kartki to zapytałam ponieważ u nas chrzestni dostają kartki do spowiedzi i spowiadający musi ją podpisać ...kartkę oddaje się księdzu udzielającemu chrztu

Gość lolilo
No dokładnie, niestety ale teraz coraz wiecej księży ma dzieci i zyją, a dla nich przeciez jest to bardzo ciężki grzech. Tylko ciagle się zastanawiam nad tym że nie powiedział tej waznej dosyć regółki. Co prawda on bardzo szybko spowiadał wszytskich :D wiec może nikomu tego nie powiedział

Moja znajoma wychodziła za mąż,wspólnie z przyszłym mężem poszli do spowiedzi no i powiedzieli że spali ze sobą ksiądz nie dał im rozgrzeszenia:P

Gość a jamyślęże
odpuścił Ci grzech więc spokojnie możesz iść do komunii

Gość lolilo
powiem i ja ..... chyba masz faktycznie racje, chyba ksiądź, który nie daje rozgrzeszenia informuje o tym jasno człowieka. U nas w parafii nie ma takich karteczek, ostatnio jak byłam chrzestną tez nie dostałam, wiec w sumie w porządku :)

Gość knklknklnlk
moze pojdz do innego ksiedza do spowiedzi? I powiedz ze taka i taka sytuCJA i nie wiesz czy wazna jest spowiedz. skoro nie masz rozgrzeszenia to i do Komunii nie mozesz.

Gość lolilo
jestem chrzestna kredensu oczywiscie

Gość a jamyślęże
u mnie siostra była świadkiem na ślubie i ksiądz nie dał jej rozgrzeszenia... łaskawie "pozwolił" być świadkiem tylko kazał nie iść do komunii i się poprawić... a nie powiedziała, że współżyje tylko, że mieszka z facetem.

Gość powiem i ja .....
co do spowiedzi to kiedyś moja znajoma sprzedała mi fajny patent na spowiedź gdzie nie wymienia się grzechów i choć sama nie latam co chwila to jak jest potrzeba właśnie tak mówię ostatni raz byłam u spowiedzi wtedy a wtedy w tym czasie grzechu ciężkiego nie popełniłam a za resztę żałuję i pragnę rozgrzeszenia raz jeden się zdarzyło że ksiądz zaczął wnikać w tą resztę ...więc mu powiedziałam że dzieckiem nie jestem i nie będę opowiadała że od czasu do czasu zdarza mi się użyć wulgarnego słowa czy też pokłócić z mężem a ksiądz na to no tak ma pani rację :D

Gość lolilo
Lady Morgana jak to? No to jak wzięli ślub? :D Ej no własnie tez myslałam o tym, że przeciez na spowiedzi przedmałżeńskiej każda praktycznie para mówi, że sypiali ze sobą i jakoś to przechodzi ;)

Gość lolilo
nie bardzo mam czas bo chrzest jest jutro wiec lipa , ale chyba powinien mi przedstawic j asno , że nie daje mi rozgrzeszenia? Miał ktoś taką sytuacje, że ksiądź nie dał rozgrzeszenia?

Naprawdę nie dał im rozgrzeszenia,po prostu poszli do innego księdza do spowiedzi.No znajoma się z lekka wkurzyła i za to nie dała zarobić księdzu i wzięła ślub w parafii swojego przyszłego męża;)

Gość jolka fasolka
ta cala spowiedz to jest smieszna ale czasami trzeba hehe wystarczy powiedziectekst na koncu "wiecej grzechow nie pamietam za wszystkie szczerze załuje":D

Gość a jamyślęże
jak jeden ksiądz nie udzieli to drugi tak... my się spowiadaliśmy z seksu przed ślubem (musieliśmy iść tylko raz do spowiedzi, przed samym ślubem wieczorem) to dał rozgrzeszenie bo "jest postanowienie poprawy" skoro następnego dnia weźmiemy ślub i będziemy to robić (w ich mniemaniu) "legalnie ;)

Gość lolilo
Księża powinni troszkę mieć wyrozumiałości. Bo w tych czasach nie ma już takiej wstrzemięźliwości, oczywiście w dawnych czasach też nie bylo tylko tak się o tym otwarcie nie mowilo. Inna sprawa jak dziewczyna miała wielu partnerów przygodowych raczej, a inna gdy jest ze swoim długo i tylko z nim się kocha

Gość jolka fasolka
Jeden ksiadz z mojej parafi u ktorego sie spowiadalam za dziecka dzis ma zonke i dwojke dzieci i sobie szczesliwie zyje hehe

Gość lolilo
a jamyślęże w sumie racja, logicznie pomyślał ksiądz :D

Moim zadaniem seks przedmałżeński nie powinien być w ogóle grzechem i nie powinno się z tego spowiadać.

Gość a jamyślęże
lolilo a to właśnie ten sam, który mojej siostrze nie udzielił rozgrzeszenia za to, że "mieszka z facetem" (bo niektórzy księża uważają, że samo mieszkanie to kuszenie nawet jeśli seksu nie ma, a inni, że mają prawo mieszkać pod warunkiem, ze śpią w osobnych łóżkach i nie uprawiają seksu ;) )

Gość lolilo
A co jesli uprawialam sex z koniem w kredensie?