Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cieka55wa

Co wedlug was swiadczy o prawdziwej wartosci czlowieka?

Polecane posty

Gość cieka55wa

Co wedlug was swiadczy o wartosci czlowieka? chodzi o zestaw cech czy sa to np. 1)pracowitosc i zaradnosc,przedsiebiorczosc 2)oczytanie i inteligencja 3)talent 4)pieniadze ktore potrafi zarobic? 5)szczesliwa rodzina,dzieci 6)jego przyjaciele umiejetnosc zawierania przyjazni ??

Gość wszystkie te punkty na raz
i sporo innych dodatkowo

Gość najprawdziwsza kobieta
Ha stawiam na punkt 4. pieniądze są najważniejsze stanowią podstawę poczucia bezpieczeństwa

Gość jasne maniek już ci wierzymy
o prawdziwe wielkości człowieka świadczy tylko jesgo stosunek do drugiego cżłowieka. Mój znajomy pomimo bółu po stracie dziecka, dzisiaj potrafi rozmawiać i wybaczył człowikeowi, który mu to dziecko odebrał. Moim zdaniem to niewiarygodne i prawie nikogo nie byłoby na to stać :-(

Gość cieka55wa
Ostatni wpis-pieknie napisalas O prawdziwej wartosci czlowieka swiadczy stosunek do drugiego czlowieka"- pieknie:)

Gość dsdfa
wg mnie inne: -miłość -dobro -cechy charakteru: zrozumienie, cierpliwość, nieugiętość, kręgosłup moralny, czyli trzymanie się zasad, bycie stanowczym, nazywanie rzeczy po imieniu, prostolinijność a nie chodzenie w masce, prawość, potępianie obłudy i głupich zagrywek dla zysku -bycie lojalnym przyjacielem, dobrym rodzicem też jest dla mnie wartością talent, inteligencja, kasa,zaradność są pociągające, ale nie określałabym na ich podstawie wartości człowieka, bo mogą być ludzie biedni, bez talentu i nie znaczy to, że nie są wartościowi. o wartościowości człowieka wg mnie decydują walory duchowe.

Gość Miłość zawsze zwycięża
W moim środowisku o wartości człowieka świadczy tylko i wyłącznie ETAT. Najlepiej siedem od drugiego roku życia. A spróbuj zaprotestować, albo co gorsza stanąć w obronie innych wartości to jesteś szmatą i nie powinnaś się urodzić.

Gość subtelnieee
Stosunek do drugiego człowieka,tolerancja.

Gość gość
20:17 przeciwieństwo wieczornej

Gość gość
Zależy jak na to spojrzeć. Wartościowy człowiek to człowiek dobry, pomagający innym, nie myślący o sobie, ale w szczególności o innych. Taka osoba najczęściej jest biedna, albo przeciętnie zarabiająca, bo ludzie z większą kasą mają gdzieś innych. Od czasu do czasu rzucą jakiś grosz na fundację czy schronisko, żeby pokazać,jacy to oni dobroduszni, a swoim pracownikom płacą najniższą i mają gdzieś, ze im nie wystarcza do wypłaty. Rodzina i dzieci to wartość z pewnością dla osoby, która ją a, natomiast czy fakt jej posiadania czyni do szczegolnie wartościowym dla innych? Chyba nie.

Gość gość
szacunek dla drugiego

Gość gość
1, 4 oraz honor

Gość takie jest moje zdanie
Inteligencja empatia wrazliwosc tolerancja życie w zgodzie ze swoimi zasadami,szczerosc,umiejetnosc pomagania i myslenia o innych zwłaszcza gdy samemu ma sie problemy,szacunek do siebie i ludzi niezaleznie od pochodzenia,orientacji,wyznania,stanu majątkowego czy statusu społecznego

Gość gość
Honor Uczciwosc Altruizm Pracowitosc

Gość gość
19:41 Uhh jak boli oja. Moją wartość stanowi między innymi to że mam wyj****e na zdanie o mnie takich pomiotow jak ty. Od zawsze i niezmiennie. 👄 beso

Gość gość
19:41 Uhh jak boli oja. Moją wartość stanowi między innymi to że mam wyj****e na zdanie o mnie takich pomiotow jak ty. Od zawsze i niezmiennie. 👄 beso

Gość gość

Gość gość
Haha potrójne wysłanie ewidentnie potwierdza moje słowa :classic_cool:

Gość ToBezZnaczenia
Całkiem ciekawe.

Gość ToBezZnaczenia
takie jest moje zdanie dziś

Gość gość
20:35 i właśnie potwierdzasz podmiocie że jesteś przeciwieństwem tych cech które są w 20:17 na dodatek napisałeś to w taki pokemowaty, psychiczny dziwny sposób,widać że zabolało. A to że twój ojciec pedofilko nazywał ciebie podmiotem nie znaczy że możesz tak pisać o ludziach którzy piszą prawdę o tobie. I nie całuj, twoje fantazje o kazirodczym pedofilskim obciąganiu pały, nawiązywaniu wszystkiego do kału i seksu analnego są mniej obrzydliwe od całusów jakieś psycholki z urojeniem wielkościowym.

Gość gość
Jestem podmiotem jełopie haha.

Gość gość
po prostu czyny a właściwie dobre uczynki - dzięki którym na twarzach ludzi z otoczenia tego człowieka pojawia sie uśmiech

Gość gość
21:08 Tak, jesteś podmiotem jełopie haha.I naśmiewasz się z chemio terapii ludzi z internetu, dostajesz orgazmu na myśl o kazirodczym obciąganiu pały, nienawidzisz z zazdrości bystrzejszych od siebie dziewczyn z internetu które mają adoracje podobnych tobie przegrywów. Jesteś s****wem ludzkim psycholko który tylko gnije na forach internetowych. I śmierdzisz.

Gość Miłość zawsze zwycięża
Do osoby, która potrójnie mi odpowiedziała - chyba nie zrozumiałaś/-eś ironii zawartej w mojej wypowiedzi. Że mnie boli to prawda, ale boli dlatego właśnie, że według takich wyznaczników ocenia się wokół mnie ludzi. Ja mam poglądy z totalnie przeciwnego bieguna - u mnie o wartości człowieka świadczy zdolność do prawdziwej miłości, wierność, gotowość do poświęcenia i ofiary dla dobra innych, poszanowanie nie tylko ludzi, ale też zwierząt, nie skreślanie z góry kogoś, kogo nie znamy etc. Ocenianie ludzi po statusie materialnym, zawodowym, wykształceniu, wyglądzie itp. jest mi bardzo, ale to bardzo obce, a miłością do pieniędzy się brzydzę. Niestety w moim otoczeniu jestem odosobniona i nierozumiana z takimi poglądami, toteż często mi się obrywa gdy je uzewnętrzniam. Stąd ostatnie zdanie mojego pierwszego postu - nie należy go rozumieć dosłownie, ale jako ironię odzwierciedlającą to, czego niestety nieraz doświadczyłam na własnej skórze. Sądziłam zresztą, że mój nick naprowadzi na właściwą interpretację moich słów.

Gość gość
gość wczoraj ...ja pier ...ole...:D:D i ktoś jeszcze napisze że największe psychole tutaj to faceci??:D kurfa laska lecz się anim kogoś skrzywdzisz nie daj boże siebie:D

Gość gość
wartosc czlowieka jest taka sama jak kazdej istoty,a prawdziwa wartosc to brak wartosci dodanych...bo potem trzeba odejmowac,mnozyc i dzielic i wtedy...kazdy liczy po swojemy lecz najlepiej sloik dzemu...umiesz liczyc licz na siebie,zawsze wyladujesz w niebie… bylem tu,szarik.

Gość gośću
1, 2 i 6.

Gość gość
Wg tego co widze, nie masz kobiety, niewiele jestes wart. Tak wmawia nie wiem czy nie wiekszosc osob. Ja uwazam, ze bedac dobrym czlowiekiem, szanujac innych, nie krzywdzac, dotrzymujac slowa, byc pomocnym wystarczy.

Gość gość
20.17 12.07 2012 zgadzam się