Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yetta

Wzięlibyśce kredyt?

Polecane posty

Gość yetta

Mamy już jeden, na mieszkanie, które wynajmujemy - 155 000. Spłaca sie samo. Nie dokładamy, nie zarabiamy. Chcielibyśmy kupić coś dla siebie. Trzeba nam 450 -500 000 zł. Wzielibyście kredyt? Pracujemy oboje na umowach o pracę, czas nieokreślony. Spore dochody. Spore oszczędności.

Jeżeli stać Cię na kredyt, to bierz... Obcych ludzi pytasz, czy masz wziąć kredyt? Może monetą rzuć...?

Gość yetta
pytam, bo zastanawiam sie, czy w obecnej sytuacji nie jestem szalona.

Gość yetta
up

Gość yetta
.

Gość dzove sonce
skoro kupiłas mieszkanie na wynajem komuś a sama nie masz swojego ? to gdzie mieszkasz ? wynajmujesz ? zbereźnik - wiesz coś o tym że za rok będzie głeboki kryzys ? pytam bo sama planuje kupic i obecnie mam gotówkę 190 tys ale mogłabym poczekać i wpłacić na lokate

Gość dzove sonce
op

Gość yetta
Mieszkanie, które wynajmujemy jest w innym mieście - mieszkaliśmy w nim kiedyś. Teraz mieszkamy w innym mieście i tu chyba zostaniemy. Mieszkanie za 500 000 to ładne 3 pokoje - taniej, w dobrej dzielnicy nie znajdziemy. Za 300 tys to ja mogę kupić 2 pokoje w wielkiej płycie w paskudnej okolicy.

Gość Mhmm wez
pół miliona kredytu :D Jak masz pewną prace i Cie stac to bierz. Swoją drogą dziwne to, mieszkasz w wynajmowanym mieszkaniu, a wlasne wynajmujesz.

Gość yetta
Czy ja się wyrażam nieprecyzyjnie? Mieszkanie, ktore wynajmujemy komuś jest w innym mieście - oddalonym do obecnego miejsca zamieszkania o 350 km.

Gość ewelinkaplastelinka
nie bierz. to nie jest dobry czas. wspomnisz moje slowa i podziekujesz w myslach za pare lat

Gość Wyraziłas sie precyzyjnie
ale to i tak dziwne. Kupiliscie mieszkanie nie bedac pewnymi ze chcecie tam mieszkac? To je sprzedajcie razem z kredytem, bo po co wam ono, jak na nim nie zarabiacie i tak, i kupcie inne.

Gość yetta
Na co nie jest dobry czas: na kredyt czy na zakup?

Gość ewelinkaplastelinka
na kredyt... ogolnie najblizsza dekada to bedzie totalny cyrk na swiecie.. nie bede wdawac sie w szczegoly bo i tak nie uwierzysz, ale uogolniajac, najlepiej poradza sobie ci, ktorzy nie maja zadnych dlugow, tym bardziej w bankach.

Gość yetta
To co wg Ciebie mamy robic? Wynajmowac przez następne 10 lat?

Gość ewelinkaplastelinka
tez chcialam brac kredyt, kupowac mieszkanie, ale ostatnio wiele sie dowiedzialam i automatycznie wybilo mi to temat kredytu z glowy. Nie mowie, ze przez 10 lat.. przeczekaj chociaz 2-3.. sama dojdziesz do slusznych wnioskow. Zobaczysz. W tym czasie inwestuj w złoto.

Gość yetta
:) Złoto przed chwilą było na gorce - nie wiem jak jest teraz. Dzięki, nie skorzystam z propozycji. Masz coś wspólnego z Amber Gold? :))))))))

Gość ftnasaska
ja tego nie pojmuję biorą kredyt i kupuja mieszkanie którego nie chcą bo tam nie mieszkają nie mają własnego mieszkania tamto im niepotrzebne bo za daleko ale je kupili bo chcieli wynająć kasa z wynajmowania idzie na spłate kredytu więc nic z tego nie maja kupują coś co im niepotrzebne potrzebują czegoś czego nie mają . czy ktoś mi może wytłumaczyć gdzie tu jest logika ? jeśli tak będzie geniuszem

Gość yetta
Logika jest taka, że pochodzimy z Wroclawia, gdzie kilka lat temu kupiliśmy mieszkanie na kredyt. Wskutek zmian zawodowych 3 lata temu wylądowaliśmy w stolicy. Mieszkanie we Wrocku więc wynajęliśmy - to chyba rozsądnie, nie? Teraz podjęliśmy decyzję, ze zostajemy w Warszawie, więc potrzebujemy mieszkania, bo juz Czy teraz rozumiesz?

Gość yetta
.