Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość W_Marta

Aromaterapia jako sposób na zdrowie

Polecane posty

Gość W_Marta

Macie jakieś doświadczenia z aromaterapią? Leczyłyście się już zapachem? Macie może jakieś zaufane olejki? ja stosuję podczas silnych bólów głowy olejek lawendowy, bo najlepiej na mnie działa. Kupiłam go jakiś czas temu w sklepie dr Beta i jestem zadowolona. Teraz szukam innych zapachów, które mogłyby zastąpić ewentualne konwencjonalne leczenie.

Gość MałaaDuża
Hej. Olejkami interesuje się od kilku lat, więc jestem ,,raczkująca" w tej dziedzinie. Też stosuję Dr.Beta, wg mnie są najbardziej wiarygodne. Wiesz, szczerze, to sam zapach na mnie nie działa-posiłkuję się masażami i zapach jest wtedy dodatkiem. Nigdy nie stosowałam olejku tylko do aromaterapii. Przetestowałam: anyżowy, cynamonowy, jałowcowy(fuj), herbaciany(też fuj), goździkowy, patchouli, teraz testuję geranium, mam zamiar zaopatrzyć się w lawendę(na biust).

Aromaterapię stosuje od dawna. Przede wszystkim, nie jest to leczenie zapachem, a leczenie olejkami eterycznymi, które działają podobnie jak zioła. Przebywam w UK, więc tu dostęp do olejków jest lepszy i moja kolekcja olejków się powiększa. Z polskich polecam Dr. Beta. A tutaj link do mojego artykułu na temat niezbędnych olejków w domu: http://asiqueuk.blogspot.com/2013/04/5-olejkow-eterycznych-ktore-sa.html Warto je używać mimo czasem okropnego zapachu :-)