Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pieluszki wybór

Pieluchy dla noworodka-tylko Pampers Newborn czy mogą być z Rossmanna?

Polecane posty

Gość pieluszki wybór

Pieluchy dla noworodka-tylko Pampers Newborn czy mogą być z Rossmanna?

Gość KASSSSS
moim zdaniem nie ma sensu wydawac kasy na te drogie kup z rossmana maluszek zuzywa ich duuzo ;p jak bd uczulac czy cos to zmienisz ;) ja uzywam dady z biedronki i sa super i polowe tansze niz pampersa :)

moj syn nie tolerowal zadnych pieluchy firmy Pampersa.. od razu dostawał uczulenia na pupie.. u niego sprawdziły sie Huggiesy i Happy z belli.. ale słyszałam, ze te z rossmana tez nie najgorsze.. zreszta marka nie zawsze świadczy o lepszej jakości produktu..

Gość pieluszki wybór
od razu, od samego urodzenia używasz Dady z biedrony? a coś ostatnio zauważyłam ,że Dady z biedronki wychodzą drożej niż te z Rossmanna pierwszy rozmiar... jest tak..?

Gość moj mogl tylko
hagisy i pampersy.od innych mial uczulenie.sorki za literowki

Gość Softlan***
ja mojemu synowi od urodzenia daje pampersy z rossmana babydream i jestem bardzo zadowolona.. po1.nie sa drogie po.2 dobrej jakosci i nie powodują uczuleń.

Gość karrafka
uzywalam od poczatku z rossmanna, sa troche grubsze i troszke sztywniejsze ale rownie miekkie i chlonne, maja taka siateczke w srodku, super wchlania te rzadkie kupki. Poza tym noworodkowi to nawet co godzine, dwie sie pieluche zmienia, dzien i noc

Dzieki dziewczyny za ten temat. Ja wlasnie kompletuje wyprawke dla malego i od dlyzszego czasu zastanawiam sie jakie pampersy kupic. Tyle tego jest;( myslalam o tych z biedronku duzo mam je chwali te z rosmanna zreszta tez.

Gość a u nas tylko pampers
wiele zależy od skóry malucha, moja mała od początku była na pampersie i przy każdej zmianie były prolemy ze skórą. Może to wina, że od początku przyzwycziłam do pampersa, nie wiem, ale przy pampersach nie używałam nawet żadnych kosmetyków - gąbka i mydło jedynie, na noc po kąpieli czasem puderek. Po każdej zmianie musiałam goić tyłek z użyciem sudocremu. Nie ryzykuję już zmiany.

Gość KASSSSS
Nie no nie tak od poczatku bo w prezencie dostawłam duzo " pampersów" ale tak po 3 tyg Dady.. Te new born 13zł za ok 26 szt (2-5 kg) a te "dwojki" to 29 zł za 78 szt (3-6 kg) wiec uzywam dwojek i sobie chwale ale wiadomo ze na kazdego maluszka to dziala inaczej ;)

Gość KASSSSS
A co do pielegnacji tylka polecam poprosic pediatre o masc na recepte do tylka jest super i pudelko na miesiac kosztuje ok 7 zł ;) sudocrem jest ok ale ciezko sie go zmywa ;(

Gość mama-85-krk
Zanim wybierzesz pampersy poczytaj sobie ile szkodliwych chemikaliów zawierają. Udowodniono, że część z tych związków jest w stanie przenikać przez skórę dziecka. Ja nie ryzykuje, kupuję zawsze jednorazowe [url= http://www.krainapieluszek.pl/ekologiczne-pieluszki-jednorazowe ] ekologiczne pieluchy [/url ]

Gość sssoppee
Pampersy+linomag zielony=zero odparzen :)

Gość klonova
Początkowo (ok. 2 miesiące) używałam Pampersów i Huggies - żadnych odparzeń przez 6 m-cy, do zmiany diety. Potem dopiero zmieniłam na tańsze - oszczędniejsze.

Gość Marheuka
kupiłam pampery i babydream. Do szpitala wzięłam trochę pamperów, a trakcie pobytu poprosiłam męża, żeby przywiózł jeszcze. A mój wspaniały mąż był w tak ciężkim szoku po urodzeniu potomkini, że nie wyjął pampersów z otwartej paczki stojącej na środku pokoju, tylko wygrzebał zza szafy te rossmanowe, rozpieprzył całe opakowanie, przepakował pieluchy w swój plecak i przywiózł mi 20 pieluch luzem w plecaku (na jeden jeszcze dzień pobytu) do szpitala. :D Niemniej, dziecku tyłek nie wybuchł od rossmanowych ;) Potem się przeprowadziliśmy i do biedrony miałam bliżej niż do rossa, wiec przestawiłam się na dady i zupełnie nie żałuję.

Gość ja kiedys znalam eliasza
ok 150 zl, dziecko 13mies

Gość sfsdfsd
Mi wychodzi duzo na pieluchy i dodatkowo na mm, nie wiem ile miesiecznie bo zawsze kupuje duze ilosci, czasami ja kupuje a czasami maz, wiec nie wiem dokladnie ile. Moja mala toleruje dorze wszystkie pieluchy i tanie i drogie, ale zazwyczaj kupuje jej Huggies, moim zadaniem lepsze niz Pampersy.