Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebująca porady :)

pracodawca nie chce mi wypłacić urlopu

Polecane posty

Gość potrzebująca porady :)

witam wczoraj się dowiedziałam że pracodawca przedłuży mi umowę tylko do końca porodu (mam termin na 1 październik) ale nie to jest moim problemem ,mianowicie przysługuje mi cały urlop wypoczynkowy ,którego nie wykorzystam ponieważ jestem na zwolnieniu lekarskim a pracodawca powiedział że mi za ten urlop nie wypłaci pensji MOJE PYTANIE JEST TAKIE CO MAM Z TYM ZROBIĆ ? CZY PRACODAWCA MA DO TEGO PRAWO ? dodam jeszcze że pracodawca wymyśla mi jakieś godziny do odrobiennia a moja praca polegała na tym jak skączę swoją robote to mogę iść do domu ,pracuję na cukierni i praktycznie przez cały tydzień za najnizsza krajową

Proponuję udać się do PIP-u (Państwowa Inspekcja Pracy) Tam powiesz na jakich warunkach jesteś zatrudniona a miła pani wyjaśni Ci co Ci przysługuje. Ja tak zrobiłam bo nie byłam pewna. Jeśli szef nie będzie chciał wypłacić przysługujących Ci świadczeń możesz złożyć skargę do PIP-u i będzie miał kontrole.

Gość fdsw
koniecznie idź do PIP-u!

Gość mig24
na świadectwie pracy będziesz miała wpisaną ilość dni ekwiwalentu jaka ci się należy i za tyle dni musisz mieć wypłacone - jeśli nie idziesz do Sądu i już :) pracodawca i tak będzie musiał wypłacić i tak - teraz się tym nie przejmuj :)

Gość zrozumieć człowieka !!!!!!
DZIEKUJĘ BARDZO ZA ODPOWIEDZ :) WSZYSTKIM :) :*