Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MiaKaLaSa

Jest was duzo ale chce zaczac swoj .. Dieta! Od dzis kto sie dolaczy?

Polecane posty

Gość hopla34
ja pije bardzo duzo:2 kawy dziennie, 3 herbaty zielone (kupiłam sobie takie rozne rodzaje-z pigwa, maliną,)bo nie mogłam poczatkowo przyzwyczaic sie do smaku i zapachu zielonej herby.ale teraz mi bardzo smakuje.uwielbiam z roża.gdzies czytałam ze zielona herbate mozna wiele razy zaparzac, wtedy jest jeszcze lepsza i zdrowsza. wieczorami tez pije przegotowana i przestudzona ciepla wodę z sokiem z całej cytryny.tez mi bardzo smakuje i tez dobrze działa.

Gość MiaKaLaSa
Dzieki ze jestescie:) ja na obiadek zjadlam talerz mojego gulaszu:pdo wieczora jablka:) ps. To dlaczego wafle ryzowe sa w dietach?:)

Gość MiaKaLaSa
A co powiecie jeszcze o aktivi?? Czuje ze z wami schudne:) dobrze sie dzis czuje i wiem ze mam wam pisac:) przewaznie caly dzien cos jem i jem a dzis nie duzo:)

A czy według Ciebie każda dieta jest dobra? Wafle ryżowe są bezwartościowym węglem z solą. Najlepiej jeść jak najmniej przetworzone rzeczy.

Lepsze są jogurty naturalne i do tego możesz sobie wkroić owoc. Activie to cukier, owoców tam za dużo nie ma.

Gość MiaKaLaSa
No wlasnie czasami kroje sobie owoce do naturalnego:) macie jakies propozycje na sniadanie niskokaloryczne?:) bo codziennie pracuje i tam jem sniadania ale codziennie to samo juz sie nudzi:)

Gość MiaKaLaSa
Jeszcze jedno pytanie..:) co to jest dieta M.Z ??:)

Ja jem bardzo często twarożki i do tego jakieś świeże warzywa (ogórek, pomidor, szczypiorek rzodkiewka, sałata, co akurat znajdę w lodówce), czasami jakiś omlet (też z warzywami, polecam szczypiorek, pomidor, brokuł). Dużo dziewczyn je owsianki (np. z jabłkami i cynamonem), podobno są super na diecie, ja ich nie lubię, więc nie wiem. Serek homogenizowany z kiełkami rzodkiewki i sałata. Ja ogólnie nie jem pieczywa dlatego takie propozycje a nie inne.

Gość MiaKaLaSa
Ooo fajne przyklady:) ja wlasnie jadlam chleb i chce cokolwiek innego.. A papryka jest tuczaca czy mozna ja jesc w obojetnych ilosciach?

Większość warzyw można jeść dużo. Ja nie jem papryki, bo za nią nie przepadam, więc tu Ci niestety nie pomogę. Warzyw możesz zjeść na pewno bardzo dużo. Zależy też ile dla kogo znaczy dużo. Jedna papryka ma 50 kcal. Dla jednej osoby będzie to niewiele a dla innej bardzo dużo.

A dieta MŻ oznacza - mniej żreć :), znana także pod skrótem ŻP - żreć połowę :)

Gość hopla34
Ja po obiadku. M. Zrobił na obiad bocwinke..pycha.a na kolacje będzie sałata!dobrze dziś się czuje

Gość Ariaaa
To co - mogę się przyłączyć? 54,5kg/167cm 15 kilogramów za mną 6,5 przede mną :) na 800kcal od 5 tygodni.

Gość Ariaaa
A co do tego pieczywa - to prawda (z barwnikami). Większej różnicy w utracie wagi nie ma ze względu na rodzaj pieczywa (przynajmniej w moim przypadku). Potrafię zjeść 3 bułki w ciągu dnia a i tak chudnę więc chyba nie ma się czego bać :)

Gość MiaKaLaSa
Ooo dzieki za informacje:D wlasnie kupilam sobie jogurt naturalny i na kolacje zjem go z jablkami:)

Gość MiaKaLaSa
Alez zapraszamy:) tez bym chciala jesc i chudnac:p a tu coz:) musi sie czlowiek pilnowac:p

Gość Ariaaa
Kiedyś nie cierpiałam jogurtu naturalnego - w końcu zaczęłam dodawać sproszkowany słodzik i sok z cytryny albo owoce do tego. Pyyycha :) Pilnować się trzeba ale czasem jak nie wytrzymuję to pozwalam sobie na bułę - jestem kanapkoholiczką. Ale wszystko działa jak należy o ile się mieszczę w limicie ;)

Gość MiaKaLaSa
Ja wlasnie polubilam bardzo jagurt naturalny zas nie moge sie przekonac do serka wiejskiego:p

Gość Ariaaa
Liczysz kalorie? Ze śniadaniami ja nic nie doradzę, bo nie jadam... Ale ta owsianka brzmi ciekawie - kiedyś muszę spróbować.

Gość Ariaaa
A po co się przekonywać do serka wiejskiego? Jogurt naturalny lepszy - ja mam taki 33kcal/100g więc bardziej się opłaca :D bo taki mały serek wiejski ma około130 z tego co pamiętam

hej :) mogę się przyłączyć? ja dziś zaczęłam dietę warzywno-owocową. wcześniej byłam na 1000 kcal i trochę na south beach.

Gość Ariaaa
ważyłaś 87 kilo? Gratulacje :) Wiem że kobiet o wiek pytać nie wypada ale... mogę spytać? :D

mam 23 lata :) to 89 to mój rocznik. ja tak po ciąży przytyła :( w sumie nigdy specjalnie szczupła nie byłam, ale postanowiłam to zmienić. ostatnio miałam przerwę w diecie, i teraz wróciłam do pracy nad sobą :D mam swój topik ale mało dziewczyn już pisze, i potrzebuje kogoś kto też teraz zaczął dietę

Gość MiaKaLaSa
To fakt:).. Ale serek wiejski podobno jest dobry do odchudzania:) bedziecie jutro tez aktywne tutaaaj :p?? Bo tak mysle:p!

Gość Ariaaa
Cóż, ja nie zaczęłam teraz - ale przynajmniej mogę posłużyć radą w razie czego (choć ty chyba rad nie potrzebujesz bo sporo sama osiągnęłaś) :) MiaKaLaSa - ja będę na pewno :) już dawno z nikim nie dzieliłam się postępami i trochę mi tego brakuje. W grupie zawsze raźniej :)

Gość Ariaaa
Ale tak sobie pomyślałam, trochę tu chaotycznie - a skoro długa droga przed nami to może założyłybyśmy jakieś małe forum żeby było bardziej przejrzyście. Każda miałaby swój własny dziennik i tak dalej. Hmm? Tylko jeszcze trochę dziewczyn by się przydało ;)

czasem i ja potrzebuję rady od kogoś równie doświadczonego w diecie :) i sama chętnie służę radą. moim celem jest 60kg więc długa droga przede mną, a fajnie jest się właśnie dzielić swoimi małymi sukcesami z innymi. Mój mąż niestety nie interesuje się się odchudzaniem :D

Gość Ariaaa
Ja z kolei swojego chłopaka zadręczam tymi sprawami - chyba się już przyzwyczaił ale to nie to samo co rozmowa z kimś kto ma ten sam problem. Codziennie chwalę się wagą i zapisuję przy nim co zjadłam, trochę to dziwne i aż mi głupio czasem :P

Gość MiaKaLaSa
Ja tez od razu inny dzien do odchudzania jak idzie sie komus wygadac poradzic:) poczytac:) nie umiem skudnac tych glupich 5 kilo:(

Gość Ariaaa
A zapisujesz sobie co jesz? Mi to pomaga - muszę się starać żeby ładnie wyglądało i wtedy nie przesadzam :)