Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młodamama25

wszyscy mówią że mam taki mały brzuch

Polecane posty

Gość młodamama25

jestem w 17 tyg. Brzuszek rzeczywiście mały bo nawet jak mam coś obcisłego to jak ktoś nie wie to sie nie domyśli że to ciąża. Do tej pory wszystko było ok ale dzisiaj spotkałam koleżanke i takie zdziwienie w oczach że brzuch taki mały i czy na pewno z małym wszystko gra bo to dziwne że "brzucha nie ma"! Na wizyte idę w środe ale sie straszne zdenerwowałam że z maleństwem może coś nie tak....:(

Gość jak już musisz tam mieszkać
ja jeszcze w 7 miesiącu miałam tak mały brzuch, że mogłam ciaze spokojnie ukryć. w 8- jak leżaam- to wyglądał jak brzuch spaślaka co najwyżej. w szpitalu, na patologii, smiali się, czy oby napewno jestem w ciaży:) Myślę, że chodzisz regularnie na usg- dziecko jest mierzone i wody są sprawdzane. jeśli tak- nie masz się czym martwić

Gość młodamama25
na wizyty chodzę średnio co 3 tyg. Na ostatniej byłam 3 lipca i wszystko było ok

Gość jak już musisz tam mieszkać
to się nie przejmuj. czasem tak po prostu jest.

Spokojnie, mi brzuch zaczął się odznaczać pod ubraniami od ok. 21 tc. Wczesniej biegałam w swoich dzinsach i ledwo było go widać ;) Słuchaj lekarza, nie koleżanki! Pozdrawiam!

Gość noiiii
Nie każdy musi wyglądać jak wieloryb.

Gość polla303
Niczym się nie przejmuj, wielkość brzucha nie ma znaczenia, najważniejsze, że z dzidzią jest ok. U mnie było widać w ok. 20 tyg, ale nie jakoś nie wiadomo jak mocno. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

w 17 t.c. ciązy pojedynczej brzucha nie mialam w ogole, tylko pasek przesunelam o jedno oczko :-P

spokojnie.. tez sie schizowalam a niepotrzebnie. do konca mialam maly brzuch, w dodatku sama jestem mala wiec w 9 msc wygladalam jak w 6 wyglada wiekszosc kobiet. maly sie urodzil zrdowy, 3100 w terminie, sn. nie bylo zadnych problemow.

Gość ona tez w ciazy
Ciesz się, że masz mniejszy brzuch, mnie zostało 3,5 m-ca do porodu a brzuch mam już tak duży, że mógłby być na 9 m-c ;) i jest mi coraz ciężej bo mam co nosić.

Gość zasmucona:((((
nie martw sie u mnie do 8 m-ca brzucha nie bylo az sie lekarz dziwil pozniej w 9 trocge urosl ale jak mowil komus ktory to miesiac to nikt nie wierzyl hihuhi cora urodzila sie zdrowiutka wazyla 3750 wiec maka nue byla teraz ma jyz 9 lat :) pozdrawiam

Dokladnie jak osoby wyzej napisaly, skoro chodzisz do lekarza i wszystko w porzadku to nie masz sie czym przejmowac. Nie kazda kobieta w ciazy ma duzy brzuch a w 17 tyg to w ogole. Ja w 5 moglam spokojnie jeszcze ciaze ukryc luzniejsza bluzka, w 6 i 7 mies mialam tez sredni brzuch, malo bylo widac. Za to jak w 8 mi zaczal rosnac to w 9 wygladalam jakbym polknela wielka plazowa pilke. Komicznie to wygladalo bo z tylu nawet nie bylo widac ze jestem w ciazy, w ogole nic mi nigdzie nie przybylo poza brzuchem. Za to jak sie odwrocilam to z przodu wielka pilka i ludzie z " wow ale masz maly brzuch" przeszli na " wow, duzy masz ten brzuch" ;) Nie masz sie czym przejmowac.