Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Boze dziekuje Ci...

Opiekunka prawie zabiła mojego syna..

Polecane posty

Gość Boze dziekuje Ci...

witam Was mamy .. trudno mi o tym pisac bo jest to dla mnie trudne ale posatnowiłam Was poniekąd ostrzec... jestem samotna mama ,mam 2 letniego synka zanalzłam prace w sklepie na nocna zmiane , innej nie udalo mi sie w krotkiem czasie nigdzie znalezc .. nie mam nikogo kto moglby zajac sie na noc synkiem rodzicow nie mam wychowalam sie w rodzine zastepczej mialam tylko dziadkow ale dziadek zmarl a babcia jest ciezko chora wiec zatrudnilam opiekunke tylko na noce musiala tylko wykapac synka dac mu kolacje i polozyc spac on jest bardzo grzeczny zasypia szybciutko w swoim lozeczku , przyszła Pani koło 30 stki byla juz kilka razy wszystko bylo ok do ostatniego wieczoru.. zadzwonilam do niej nie odbierala kolo 22 wiec zadzwonilam na stacjonarny ale rowniez nikt nie odebral wiec szybko zebralam sie wzielam taksowke i pojechalam do domu wracam a tam otwarte drzwi nie am ani jej i synka zaczelam pukac po sasiadach czy jej i synka nie widzieli i wtedy sasiadka wyszla z moim synkiem i powiedziala ze znalazla go na klatce schodowej na dole przy drzwiach od klatki:( ona nie odbiera telefonu napisal tylko smsa przepraszam ze cos jej wypadlo i musiala na chwile wyjsc a synek w tym czasie ogladal bajke!!!! ze zamknela drzwi na klamke bo chciala isc tylko do sklepu z tym ze on umie otwierac sobie sam drzwi ( obok mamy krzeslo na przedpokoju jak ktos przychodzi zeby usiadl jkak ubiera np . buty i pwenie podsunol sobie i sam otworzyl i wyszedl, zszedl sam z 3 pietra po schodach niedosc ze mogl z nim spasc i sie zabic to niechce myslec co by bylo jakby klatka byla otwarta ;( starcilabym jedyna osobe w swoim zyciu nawet niechce sobie tego wyobrazac ;( wiem ze nie wszyscy sa tacy ale itak niech to bedzie przestroga :( wiecej sie do mnie nie odezwala chyba zmienila nr telefonu , juz nigdy nie zostawie go z zadna opiekunka jak mozna tak bezmyslnie narazic zycie dziecka i zostawic 2 latka samego prawie w nocy .. boze nawet nie moge o tym myslec:(

Gość gnbvjfngbj gf
A znaki interpunkcyjne znasz? Jeden wielki bełkot:O

Gość Boze dziekuje Ci...
znam ale jestem od kilku dni zdenerwowana i nie skupiam sie na tym..

Gość inzynier serwisowy//zablok
Proponuje wszystkim mamom od x lat zakupić kamerę ip. Jest to kamerka działająca na wi fi którą można sterować z dowolnego miejsca na świecie czy to z komputera z internetem czy z smartfonu. Obracająca się 360* z dźwiękiem itd. Koszt za podróbkę to ok 200pln. o rozdzielczości 640*480. Więc grosze w porównaniu do jakichś zabawek nic nie dających. W stylu mama view. Jedyne wymagania to router z wi fi. No i trochę łba żeby sobie to skonfigurować. 10 lat doświadczenia serwisowego od rtg do sprzetu medycznego i rehabilitacjnego. W czasie wolnym profesjonalne doradztwo sprzetu. Jako jedyny powiem ci prawdę bo nie sprzedaje ci produktu. Znam wszystkie wady produktów. M.in wady konstrukcyjne. Dodatkowo podam najniższą cenę w necie i w promocji. Podam gdzie dostać BEZPŁATNY INTERNET MOBILNY koszt karty sim 27pln zasięg cała polska. BRAK INNYCH OPŁAT. 50pln/przedmiot gg4177491 Naprawa zdalna komputera 30pln/h

Podobnie jak jagoda. Zgłosiłabym sprawę na policji. Byo to narażenie zdrowia i życia dziecka. Dopilnuj by ta kobieta nie miała możliwości potraktowania tak innego dziecka

Gość Yogi Bear :)
Jak się zatrudnia Katarzynę Waśniewską to takie są tego skutki.

Gość Boze dziekuje Ci...
pojde na policje mam jej imie i nazwisko , ma przyjechac dzis do mnie siostra wieczorem to pojde z nia niechce isc tam sama , poprosialm sasiadke zeby tez zeznala ze znalazla na klatce mojego synka i w pracy zeby potwierdzili ze bylam sama to powinno wystarczyc, mam przynajmniej taka nadzieje:(

Jw... Myślcie matki myślcie.. Obecnie są nawet przedszkola wyposażone w takie kamery. I można w pracy zobaczyć co dziecko robi w przedszkolu. Router wi fi ma w domu dziś każdy. A jak sie nie ma telefonu z netem to można z kompa. Po za tym zawsze monitoring domu. Dobra bo wyjdzie że wam coś w ciskam. Nie handluje takimi kam sam mam 2. Ja płaciłem za nie 2 lata temu 340pln.

Gość ja też nie zostawiłabym tego
może zaraz zatrudni się u innej kobiety i znowu zostawi same dziecko, albo jeszcze coś innego wymyśli... nie odpuściłabym babie. A co do Twoich przeżyć to rozumiem, co czujesz, ale jednak nie da się być z dzieckiem non stop i ochronić przed wszystkim. Może jak będziesz szukała niani to warto kogoś z polecenia, pewniejszego? Na pewno masz uraz, ale nie wszyscy są tacy sami. Mały miał wiele szczęścia i Ty super intuicję, Bóg czuwał nad Wami.

a masz jakas umowe z opiekunka? Bo jak pójdziesz na policje to moga ukarac ciebie. Bo zostawilas dziecko ebz opieki. Jesli nie masz umowy to nie zatrudnilas opiekunki, jesli jej nie zatrudnilas to zostawilas dziecko bez opieki narazając jego zdrowie i zycie. Przykre, ale to tak wlaśnie działa.

inżynierze - ja chciałabym bardzo mieć taką kamerkę, ale nie doszukałam się w ubiegłym roku... powiedz coś więcej, gdzie mogę kupić, wskażesz jakąś dobrą i prostą w konfiguracji?

Gość Boze dziekuje Ci...
nie nie spisalam umowy , ale mas zracje napewno sie do tego przyczepia wiec chyba niewiele zrobie:(

Znikam matki z tematu... Jak by któraś kupiła taką : http://allegro.pl/kamera-obrotowa-bezprzewodowa-vidi-ip18wifi-ir-cut-i2483455949.html To dajcie znać jak chodzi. Bo ja do tej pory montowałem zawsze foscamy. A ta wydaje się być solidniejsza w budowie. Technicznie to samo tylko wydaje się być solidniejsza. Trzymcie sie bo ja musze lecieć do klienta. 10 lat doświadczenia serwisowego od rtg do sprzetu medycznego i rehabilitacjnego. W czasie wolnym profesjonalne doradztwo sprzetu. Jako jedyny powiem ci prawdę bo nie sprzedaje ci produktu. Znam wszystkie wady produktów. M.in wady konstrukcyjne. Dodatkowo podam najniższą cenę w necie i w promocji. Podam gdzie dostać BEZPŁATNY INTERNET MOBILNY koszt karty sim 27pln zasięg cała polska. BRAK INNYCH OPŁAT. 50pln/przedmiot gg4177491 Naprawa zdalna komputera 30pln/h

Konfiguracja jest zawsze trudna. Na routerze. Dlatego raczej bez informatyka się nie obędziesz i tu jest właśnie utrudnienie jak pisałem wyżej. Przynajmniej tak jest na foscamach. Jak jest w wypadku tej białej nie wiem.... Chętnie sam bym się dowiedział. Ale zdalnie nie wiele byłbym w stanie zrobić podejrzewam... Choć nie .. jest to do zrobienia tylko droga przez mękę. Mogę się z kimś umówić że zainstaluje taką kam zdalnie. Dla własnego doświadczenia za przysłowiowe 20pln. Ale zejdzie zdalnie pół dnia pewnie. OFERTA JEDNORAZOWA DLA PIERWSZEJ MATKI POLKI. Jak macie męża informatyka czy coś to sobie poradzi raczej...

dziękuję inżynierze, może kupię taką, jeszcze poradzę się informatyka skoro ma mi ją konfigurować. Za zdalną pomoc dziękuję, bo przy malutkim dziecku nie mam czasu się bawić. Mam internet z serwisem, więc wezmę któregoś chłopaka i mi skonfiguruje.

Gość strara ale jeszcze jara
ciekawe po co babka wychodzial do sklepu wieczorem?

Zdalna pomoc to ruszanie twoją myszką i klawą na komputerze a nie przez telefon :) Dużo tłumaczenia a naprawdę nie mam czasu. Masz w zasadzie 3 kam do wyboru. Podrubka foscama http://allegro.pl/obrotowa-kamera-ip-monitoring-wifi-interface-www-i2485979826.html Foscam I ta nowa. Na eaby spory wybor z hong kongu. Sory ale o 15 wyjezdzam

Ja mimo wszystko zgłosiłabym to na policję, bo kobieta jakaś niezrównoważona była. A co do umowy nie sądzę żeby ktoś cię karał za brak takowej, no chyba że us.

Gość Małaa 29
A ja myślę że nikt się nie przyczepi a na policję iść trzeba. Równie dobrze mogłas dziecko zostawić z babcia znajoma i co? Jakby niedopilnowała to też by jej nic nie zrobili bo nie ma umowy? To że ktoś komuś pilnuje dziecka to nie musi być odrazu umowa i praca

dziękuję inżynierze ;-) myślę, że zostawić tego tak nie można, nie odpuściłabym.

Gość kamcia1507
Małaa 29- oczywiście, że opieka nad cudzym dzieckiem to praca, bez umowy autorka niczego raczej nie zdziała

Opiekunka do wylotu, ale Ty mocno przesadziłaś z tytułem topiku i wprowadziłaś nas w błąd:o

Gość moze zdzialac
jak powie ze opiekunka byla na tzw okresie probnym,kilka razy i miala juz dla niej przysgotowana umowe

Gość inzynier serwisowy//zab
Wróciłem Takie cudo jeszcze jest dostepne http://allegro.pl/kamera-ip-rtx-3xzoom-optyczny-ir-cut-serwer-gratis-i2497245954.html Ale 400pln za zoom cyfrowy i 2 diody więcej... 10 lat doświadczenia serwisowego od rtg do sprzetu medycznego i rehabilitacjnego. W czasie wolnym profesjonalne doradztwo sprzetu. Jako jedyny powiem ci prawdę bo nie sprzedaje ci produktu. Znam wszystkie wady produktów. M.in wady konstrukcyjne. Dodatkowo podam najniższą cenę w necie i w promocji. Podam gdzie dostać BEZPŁATNY INTERNET MOBILNY koszt karty sim 27pln zasięg cała polska. BRAK INNYCH OPŁAT. 50pln/przedmiot gg4177491 Naprawa zdalna komputera 30pln/h

Gość inżynier znowu ty?
znasz się na igłach widłach , wychowaniu dzieci, naprwach serwisowych pralek a teraz kamery? czy to twoja aukcja? mówią że jak coś jest od wszystkiego to jest do niczego

Gość nie wiem czy to cos
polecam inzyniera :-) On mi pomogl dzyskac moje pliki na kompie ktore zniknely po instalacji windows7 i to na odleglosc :-) On wie kim jestem ;-) pozdrawiam inzynierze :-)🖐️

Żadna z tych aukcji nie jest moja. I pewnie są wszystkie z innego miasta ciulu. A znam się tylko na wszelkiej elektronice szczególnie tej połączonej z biologią. Nigdy nie rozumie czemu ludzie się złoszczą jak ktoś ma dużą wiedzę. Co ja ci poradzę że elektronika jest wszędzie? Więc tak znam się na agd, pralkach nie pralkach itd Laptopach telefonach i tabletach Oprogramowaniu cad matlab i projektowaniu elektroniki. Biologi, hematologii, bioinzynierii, rehabilitacji i RTG. Więc moja wiedza nie jest aż tak duża. A na samochodach znam się tylko z zamiłowania i tłuczenia ich dzień w dzień. A jeszcze na kwiatkach zwierzętach i akwarystyce się trochę znam. NIE ZNAM SIĘ NP NA WYCHOWANIU DZIECI. Więc nie wiem skąd to wziołeś. Nie mam dobrych relacji z ludźmi itd. Więc ktoś może być dobrze obeznany społecznie a ktoś technicznie i gadgeciarsko. Nie znam np 5 języków a ktoś inny zna. Nie mam totalnie zdolności artystycznych a kobity potrafią upiec zajebiste torty czy kanapki do szkoły ostatnio taki serwis widziałem. Tak że każdy coś potrafi. Że jest dużo elektroniki wśród nas nic ci na to nie poradzę.

A propos co tam chciałaś bo pisałaś na gg jak mnie nie bylo.

Gość uladana
Przecież jak nie ma umowy, to znaczy że zostawiła dziecko z tą kobietą na własną odpowiedzialność. I to autorka powinna odpowiadać za to co się stało i tak też pewnie powiedzą jej na policji, bo takie są przepisy. Bez umowy nie ma co zgłaszać, bo jeszcze autorka odpowie za narażenie zdrowia i życia dziecka i tylko sobie narobi kłopotów.