Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brunetka28:)

Dlaczego mezczyzni nie chca brac slubu??? Boja sie obowiazkow czy co????

Polecane posty

Badz szczery wzgledem swojej kobiety,,,,nie oszukuj. Moj chyba mnie oszukuje,tylko po co slowa Kocham Cie,,,,nie rozumie co one zbacza widocznie:o

Gość zeeenek
"zeeenek to cieciuch, zrob przysluge kazdej kobiecie z ktora beziesz i powiedz jej na wstepie to co tu wypisujesz" Nie ma tak dobrze

Gość Brunetko ja myślę, że mężczyźn
Brunetka28:) Moim zdaniem gdy pozna ta jedyna na ktorej mu bedzie naprawde zalezalo,to slub nie bedzie zadna przeszkoda.... znaczy ze ja nie jestem"TA" Może jeszcze musi się upewnić czy Ty to jesteś "Ta" :) Daj mu jeszcze czas. Ale tak, myślę, że to jest główny powód. Znam masę przypadków, gdzie facet mówił, że ślub mu nie potrzebny, że nie weźmie, żył tak sobie z kobietą po 6 a nawet 12 lat i nagle poznał inną i pare m-cy/pół roku później byli już po ślubie. Oczywiście z tą inną.

ja akurat jestem kobietą, ale też ślubu nie chcę. Dlatego, ze dla mnie to zbędne, lubię mieć swoje nazwisko, być dziewczyną dla mojego faceta. Dodatkowo mogę sobie z moim facetem mieszać na kontach, osobno mamy większą zdolność kredytową. Mój facet ślubu chce. Ale jakoś mnie nie podejrzewa, że jak mi się znudzi to go zostawię- to chyba domena kobiet, mamy trzyletnie dziecko- jeśłi kiedyś na ślub się zdecyduję to ze względu na corkę/

Gość zeeenek
"Ta jedyna" moze jutro przesta byc ta jedyna, jesli pojawi sie inna jedyna, nie badzcie dziecmi dziewczyny

Gość brick80
a po co kupować browar jeśli chcesz się napić piwa???

Gość zeeenek
Brunetka przycisnij go

Nie bede go przyciskac,to jest bez sensu,,, i wtedy jego decyzja bedzie wymuszona przeze mnie,a jezeli byloby cos nie tak ,to powie ze wzialem z toba slub tylko dlatego ze ty tego chcialas....

Mowil jak g zapytalam ze owszem chce wziac slub,ale jeszcze nie teraz. Chce zostawic sobie furtke(chyba)

Gość zeeenek
No tak bedzie

Gość zeeenek
Poczekaj jeszcze troche, faceci wolniej dochodza do takich spraw

Ja tam nie brałbym ślubu (nigdy na szczęście do tego nie dojdzie). Miałbym stracha, że w każdej chwili by kobieta mogłaby zdradzić albo żyć ze mną bez uczuć jedynie dla kasy.

Mireczka - tak, to chyba domena kobiet :) Bo mężczyźnie zdecydowanie łatwiej znaleźć inną, nawet jak ma dziecko. A kobiecie z dzieckiem jest już trudniej znaleźć adoratora. Do tego takiego, który zaopiekuje się nią i dzieckiem i będzie je kochał jak własne...hmm... Nie mówię, że niemożliwe, bo oczywiście są takie przypadki i to sporo, ale nadal jest to zdecydowanie trudniejsze niż znalezienie mężczyźnie innej kobiety.

Gość generalnie im sie to nie
oplaca. Kiedys - tak, kiedy dziewczyny nie dawaly przed slubem, nie mieszkano razem, faceów cisnely hormony, a nie kazdy chcial korzystac z panienek lekkich obyczajów. W tej chwili facet nmoze mieszkac z dziewczyna, dzieci pozamalzenskie nie sa problememdla opinii publicznej, Sam zreszta tez sobie poradzi, ugotuje, posprzata. Latwiej tez znalezc calkiem niezla dziewczyne do seksu. Jedyne, co go moze zmobilizowc to swiadomosc, ze ktos mu sprzatnie wybrana dziewczyne sprzed nosa, albo to,ze widzi,ze jego ukochanej na tym zalezy. Bo inaczej kobieta - zegar biologiczny cisnie, musi rodziic do okreslonego momentu, a chce,zeby dzieci mialy dobre zabezpieczenie, takze formalne, pełna rodzine - to natura. Rozstanie , gdy konczy sie wiek rozrodczy na ogól rozwala ja pod tym wzgledem , bo trudno tak hop-hop w pewnym wieky znalezc ojca dzieciom. Przyzwoity facet powinien to zrozumiec.Ale ilu takich jest?

Gość zeeenek
Dokladnie tak

Brunetko długo jesteście ze sobą? Może on potrzebuje jeszcze trochę czasu. Może wybadaj go kiedyś jak się zgada o ślubie (może np. ktoś z rodziny będzie brać) kiedy on chciałby się ustatkować (przed 30. albo po 5 latach związku - może u niego w rodzinie tak się wiązali i uważa, że to dobry czas). Jeśli nie ma określonego czasu to jeszcze nie czuje takiej potrzeby i istnieje niestety ryzyko, że może nie poczuć :(

Pewnie dlatego ze 99% lasek slub uwaza za najwazniejszy dzien w _swoim_ zyciu i stawia 10000 ludzi na nogi, ONA chce byc w centrum uwagi, ONA chce miec najladniejsza sukienke, ONA chce miec 123213123 gosci na weselu, najlepsze jedzenie, ONA ma byc boginia swiata w tym jednym dniu, i wszyscy maja to widziec i sie cieszyc JEJ szczesciem. Zupelnie zapominajac o co w tym dniu chodzi, ze jest to wspolne swieto, gdzie w tym wszystkim ma sie odnalesc facet ? Po co mu to skoro pani mloda bierze slub sama ze soba ? Jak sobie chcecie robic impreze za 50 kafli czy tam za 20 to sobie zrobcie same, facetowi wystarczy slowne potwierdzenie i ew podpis na papierku zeby bylo uregulowane prawem.

Gość zeeenek
Anica123 wole zaplacic podatek od spadku niz placic alimenty, zreszta kobiety zyja dluzej wiec to ona bedzie placic podatek a nie ja.

czekam nie naciskam, ale ile można czekać... aż on gie zdecyduje:o Kocham go i nie potrafię powiedzieć albo ślub albo koniec z nami, zresztą to jest szantaż:o

Nie zgadzam się z Tobą Ogórku, duże śluby są już od x czasu nie modne. Co raz więcej jest cichych ślubów w gronie najbliższych (w tym roku byłam już na 3 - w tym tylko na 1 przyjęciu). Myślę, że to czy ślub cichy czy z pompą, czy skromna sukienka czy "bańka stańka" to już kwestia późniejszych ustaleń. Pomińmy skrajne przypadki, bo takie jak wszędzie są, ale na nich nie ma się co opierać. Brunetko ile jesteście razem?

Gość zeeenek
Wiekszosc moich znajomych robi wesela na ktore potrafi wziac kredyt, wiec z tymi cichymi slubami to jest wyjatek od reguly bardziej

Gość oih
Pozwalacie na związki bez zobowiązań i seks a teraz wyskakujesz ze ślubem? Jak facet dostaje już seks bez zobowiązań to po co ma się do czegoś zobowiązywać???

Jestesmy ze sobą 2,5 roku nie jesteśmy już nastolatkami, bo on ma ponad 30 a ja 29. Wiec nie wiem na co czeka. Samotnik mi nie zalezy na super weselu,sukni jak z bajki,ilosci gosci i oczu skierowanych tylko na moja osobe....dla mnie moze to byc malutkie przyjecie ...rodzice i swiadkowie. Poprostu chce zawzec zwiazek malzenski z osoba ktora kocham,to az tak wiele?????

Kochasz... a później przejdzie zauroczenie i już nie będziesz kochać. Będziesz szukała jakiegoś młodszego do seksu itd.

Gość bo slub ogolnie to udreka
5-10 lat bajka potem rownia pochyla :O🖐️

Gość Bajzelka25
no ja to BYM CHCIALA zeby MOJ NIE CHCIAL SLUBU :P ale neistety chce tego bardziej niz ja i uwaza ze to jest dla niego wazne :P zalezy od faceta ale wydaje mi sie ze to oni pra właśnie teraz bardziej niz kobiety na sluby i dzieci :P

Gość zeeenek
Dzieci tak, slub nie