Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

averis

Napoje

Polecane posty

Czy napoje wliczać do swojej tabeli kalorycznej? Zauważyłam na stronie www.female.pl/tabela.php3 iż napoje posiadają dużo kalorii co przy przeliczeniu na 1500-2000 kalorii może zaważyć o sukcesie. Dlatego interesuje mnie Wasze zdanie.

Gość jak najbardziej napoje
Napoje są zdradliwe szczególnie soki , nektary , napoje gazowane , napoje jak tymbarki czasem w szklance takiego zbyszka czy coli znajduje się ok 5 łyżeczek cukru, przeciez podane wartości są w tabeli i kalorie i węglowodany,sód i cała reszta co tam jest dodawane. Jeżeli nie doliczałaś do tej pory napojów to tylko świadczy o twojej lekkomyślności i niewiedzy, dziwię się ,że będąc na diecie laski pytają się o takie rzeczy

No jasne, że się wlicza. A potem kobiety dziwią się, że nie mogą schudnąć. Piją herbatę z cukrem, soki, słodkie napoje gazowane ale jedzą same warzywka i tyją. Przykład (szklanki): - Burn, napój energetyczny - 150 kcal puszka - Szklanka coca-coli - 100 kcal - herbata z cukrem - 60 kcal - kakao - 150 kcal - sok owocowy - 150 kcal Powiedzmy, że wypiłaś sobie te napoje. Wychodzi 610 kcal, czyli ok. 30% z Twojej diety wyszła z napojów. Napoje są bardzo zdradliwe. Rozumiem, że niektóre osoby nie wliczają warzyw do bilansu kcal ale napoje jasne, że musisz wliczać. Nie wlicza się do bilansu gorzkiej kawy, gorzkiej herbaty, coca-coli light, wody mineralnej (ale smakowe już tak).

Gość bardzo nie lubię makaronu
kalorii to nie ma woda i gorzka herbata/kawa reszta niestety a różnego typu napoje słodzone i gazowane to same bomby kaloryczne jak ,pepsi, fanta, tymbarki, frugo, kawki typu frappe, soczki w kartonach i szklanych butelkach oraz wody smakowe typu zywiec czy zbyszko pijąc to ciężko będzie ze zgubieniem wagi

Gość wirkas

no ja np lubię pić soki, ale zdrowe i te które mają sporo fajnych wartości odżywczych . i dlatego podpasowały mi soki nuja. Smaczne i wyciskane metoda cold press.