Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmm..czy to bardzo malo

100 zl w kopercie

Polecane posty

tak w moim przypadku jesli chodzi o prace to nie wiem czy kiedykolwiek bedzie mi to dane ( powody zdrowotne) nie bede pisala co bo zapewne znow ktos madrzejszy sie odezwie i skomentuje ale chociaz jedna osoba sie odezwala ktora ma cos w sercu a nie tlko kase przed oczami

ok jutro ide i dam tyle ile mysle

może i rzygac rodzina to nie, ale takie rzeczy naprawde sie pamieta... brałam slub 10 lat temu i dostałam w prezencie bardzo tandetny komplet poscieli który zafarbował całe łóżko, sciane , a po jednym praniu zrobiły sie dziury, takie reczy zostaja w głowie, młodzi pamietaja mimo że głośno o tym nie mówia, ale poprostu robi się człowiekowi przykro kiedy dostaje takie prezenty... nie liczy sie na zysk, ale na to że rodzina bedzie sie cieszyc tą chwilą z toba, a dając takie prezenty pokazuje sie im że sie ma ich totalnie gdzieś.... napewno o weselu wiedziałas wczesniej mogłas odłozyc, czy poprosci rodziców o pomoc, a jak wiedziałaś że nie dasz rday uzbierac kasy po prostu odmówić.... naprawde ja bym miała wyrzuty idąc na wesele wiedząc że sie nie przyczyniłam niczym do tego pieknego dnia młodych

prezent robiony ręcznie jest czymś duzo lepszym niz bogata koperta:)) to akurat się nie przekłada na kase:))

Gość niee wieeem
100zł to faktycznie mało.. Jak to się mówi "za talerzyk trzeba zapłacić". Rozumiem że nie każdego stać na włożenie do koperty 500zł ale o weselu nie dowiadujemy się tydzien wczesniej.. Można odłożyć trochę pieniędzy i dac chociaż te 300zł za parę. Autorka jest jeszcze młoda i po prostu nie rozumie pewnych spraw i nie wie jak powinna zachować się w danej sytuacji. Moim zdanie lepiej nie iść niż iść i dać tyle co planujesz....

Gość halo nie do wiary
ludzie, aż się rzygać chce jak się was czyta! kiedy w końcu do was dotrze, że goście nie będą wam sponsorować wesela? jak was nie stać, to nie róbcie wesela, a nie tylko przeliczacie, czy wam się te zasrane talerzyki zwrócą i ile zarobicie! po to zapraszacie gości, żeby kasę nazbierać? nie ma żadnego obowiązku dawać prezentu, a już na pewno nie ma określonej kwoty w kopercie. do roboty idźcie, a nie na gościach zarabiajcie! wstyd!

Gość Wkurwiona30
Może w ogóle daj kopertę, a w środku kawałek papieru toaletowego, żeby nie było że pusta. W końcu liczy się, że mogą się radować Twoim bezcennym dla nich i jakże radosnym widokiem. Wiesz, za te 100 zł, to jeszcze by sobie zrobiła ta wieśniara manikiur.. A tak nie będzie musiała. To lepszy pomysł... w końcu liczy się, że cieszysz się z radości wieśniary.. Albo jeszcze lepiej... jak nie będą patrzeć, to opróżnij inne koperty... w końcu co będą się przeciążać dyganiem tego do domu? Chamstwo, to chamstwo... jak się przekracza granicę, to można i pójść krok dalej...

sory ze wam duupy zawracalam glupim pytaniem na ktore i tak mam gotawa odpowiedz. jestem zlosliwa i uparta i nikt mnie nie lubi dlatego te 100 zl ktore jutro dam to i tak wielkie poswiecenie z mojej strony ale mlodzi znaja mnie od tej strony wiec docenia moj gest i szczodrosc. zyczcie mi udanej zabawy. a teraz ide spac bo musze miec jutro sily na tance, picie i jedzenie. mam nadzieje ze sie nie pozygam i dam rade walczyc na poprawinach od nowa. a co ? nie stac mnie ? :)

Gość siemie lniane
tu nie chodzi o sponsorowanie wesela!!! bo w dzisiejszych czasach i tak sie nie zwraca i chyba nikt na to nie liczy. chodzi o ludzka przyzwoitosc, o to zeby nie byc darmozjadem i dac chociaż za siebie za ten przysłowiowy talerzyk. o to zeby przed samym soba niebylo mi wstyd i korzystac z tego za darmo co przygotowali.... o weselu wie się zawsze wczesniej i zawsze mozna uzbierac chociazby te 300 ,350 zl nawet jak sie nie ma kokosów, a miec spokojne sumienie i szczerze zyczyc młodym...

Gość O. Co za shoot
Zbiór materialistek z wkurwiona na czele :o Idź i sie baw a jeśli twoja rodzina jest ok i zna sytuacje nie będzie zadać zapłaty za talerzyk i sponsorki ich wesela Zamierzam mieć wesele i nie oczekuje jego spłaty

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
Uwielbiam tematy "ile dac w kopercie' :D :D :D :D

Gość Wkurwiona30
Kiedyś to wróci do Ciebie... niech i do ciebie wrócą koperty z napiwkiem. Poczuj się jakNiech cię potraktują z tym samą radością.

Gość z gilem
blablbalablbalblbalbalablablab - taaak ? czyżby ksiądz ? :)

w ostatniej wypowiedzi ktos sie podemnie podszyl... ja mam nadal swoje zdanie, napewno nie bede sie przemowala miedzy innymi wkurwiona30 bo jest dla mnie pusta, co do paralizu trafiles w sam srodek brawo !! co za jasnowidze na tej kafe.. ale nie rozpisuje sie bo ja widze ze to nie ma sensu.Idac na wesele nie czuje sie jak darmozjad bo nikt nie napisal ze mam sie dolozyc do wesela tak? nwiec dlaczego niby mam placic za talerzyki?? dostalam zaproszenie prawda??

a w temacie weselnych kopert najbardziej pokrzywdzona byla wkurwiona30

a wszystkim tym ktorzy mnie tak besztaja zycze jednego zeby kiedys znalezli sie w takiej sytuacji jak ja od A do Z... poplaczecie jeszcze

Gość qxdas
To nie jest 100 zł od osoby.... to jest 50 zł od osoby skoro z osobą towarzyszącą. Dno

Gość Wkurwiona30
No Ty będziesz pełna, bo się za darmo nażresz. :) Nawet na proszonego grilla nie przychodzę z niczym. Gdy tak się zrobi zakupy, to nieraz i 100 zł idzie. A ta na krzywy ryj idzie... :O

tak jutro mamy wesele jak juz mowilam w wroclawiu bo stamtad pochodzimy wiec dojazd tez nas nie bedzie kosztowal jesli jeszcze jakiesz szczegoly a ja tez juz koncze ten temat pap

Gość Wkurwiona30
hmm..czy to bardzo malo a w temacie weselnych kopert najbardziej pokrzywdzona byla wk**wiona30" A właśnie ja powinnam Ci przyklaskiwać, bo w końcu teraz to tylko gościem będę. Więc grasz dla mnie. Ale niestety mnie nie stać na takie chamstwo..

ale wiesz co ty serio mialas ten slub czy tak piszes caly wieczor na kafe--- masz tego meza?? wiecznie rzucasz pieniedzmi--- gwiazda pop'u?? a pyskata---jak malolata?? cos mi tu juz nie gra.Za latwo podchodzisz do zycia a powinnas dostac pozadnego kopa to by ci sie wreszcie w tej glowce poukladalo

no tego wam szczerze zycze bo jak juz mowilam wczesniej jestem zlosliwa. aaa i wredna jeszcze. i co tylko ja mam miec zle ? mam taki plan zeby na weselu w czasie tanca tak niepostrzezenie ale skutecznie uszkodzic mlodego zeby tez mial paraliz. a co !

Gość Wkurwiona30
Może powiedz młodym, że nie stać cię na dojazd, niech ci fundną taxi, skoro mają to szczęście cię oglądać.

dla ciebie?? z takimi ludzmi to bym w jednym pomieszczeniu nie chciala byc? przeczytaj sobie ksiazke ''dlaczego mezczyzni poslubiaja zolzy"

ale ja jestem toba zeby rzygac innym ile daja?

Gość Wkurwiona30
Już bardziej nie zaszokujesz chamstwem. Spokojnie, nie musisz grać kreatywnie chamskiej. :D

Gość Wkurwion30
tak jestem materialistka i to straszna liczylam tylko na kase a dostalam jej malo zazdroszcze wam tego ze sobie ja na weselu uzbieracie

nie mam mózgu

heh ... trafilam...meza nie ma:)

juz wiem kto sie podszywa ta mezata i dzieciata z kubkami...haha