Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość booomboooma

Słyszeliście o rodzicach roku? Zostawili 2 letnie dziecko na lotnisku !!

Polecane posty

Gość gmhj
niech sie ktos wypowie kto byl na lotnisku w tym czasie, moim zdaniem skoro zawiadomiono policje to sprawa jest powazna,

Gość weronika 77
A moim zdaniem pracownice (pewnie bezdzietne młode kobiety) nie potrafiły zająć się tym dzieckiem a 40min to dla nich jak 10h i zgłosiły to na policje podając swoją wersje wydarzeń. Ja nie wierze w to że ludzie który na pewno nie sa patologiczmni (planowanie wyjazdu na wczasy za granice z dzieckiem- czy tak robi patologia??!!!!) porzucili dzieko i wylecieli. Troche rozumu!

wlasnie ze po tym incydencie,i po zawiadomieniu prokuratury wyszlo na to że prawo NIE zostalo zlamane i dlatego prokuratura zakonczyla swoje dzialania na odrzuceniu wniosku,bo nie dopatrzyli sie zlamania zadnego prawa.Na tym koniec sensasji

Gość madameS
sąd rodzinny nie działa na zlecenie prokuratury i nawet jeśli prokuratura nie stwierdziła powodu do wszczęcia postępowania karnego ( zaznaczam-karnego), nie oznacza to, że nie będzie sprawy odnośnie postępowania rodzicielskiego ( kodeks rodzinny). Będzie z całą pewnością. I nie piszę tu o moich życzeniach tylko o tym co się stanie. Nie wiem dlaczego ktoś myśli, że skoro stać rodziców na wycieczkę do Grecji to niejest możliwe by źle postapili, bo dzieci krzywdzi patologia? Czym jest dla większości z patologia? Bezrobotni alkoholicy żyjący w melinie? większość dzieci krzywdzona jest w tzw. "dobrych rodzinach" w sposób o jakim wam się nawet nie śni. Panie w punkcie obsługi nie są rodzicami i nie do nich należy zapewnienie opieki nad dzieckiem, gdy rodzice wyjeżdżają z kraju. Mam klaskać, że rodzice nie zostawili dziecka w przechowalni bagażu? Od zezwalania społęczeństwa na takie postępowanie zaczynaja sie gorsze postępki. Najpierw pozwala się na zostawianie 2 letniego dziecka na lotnisku samotnie, bez rodziny ( bo czy nastapiło tu przekazanie dziecka rodzice-opiekunka w sposób dojrzały i bezpieczny??), potem zezwala się na płacz dziecka za ścianą ( pewnie było niegrzeczne, to nie nasza sprawa) a potem wszyscy są zdziwienie, gdy wobec dziecka stosowana jest przemoc . I nikt niczego nie widział, a z pewnością nie potępiał do osoby uparcie pijącej do moich wypowiedzi :żłobek - rodzice w pracy, punkt zabaw - odbiór dziecka po czasie zakupów kontra lotnisko i dziecko znienacka (sic!) zostawione na lotnisku a rodzice może wrócą po10-14 dniach? naprawdę widzisz tu mianownik?gratuluję weronika77 - dlaczego te panie miały obcej osobie oddać dziecko. Ty byś oddała? to jest karalne.Skąd wiesz, że to opiekunka? czyżby rodzice zapobiegliwie zabrali album rodzinny na lotnisko? wątpię. w jakimkolwiek urzędzie głupiego zaświadczenia nie dostaniesz dla męża/żony/sąsiada bez ich pisemnego upoważnienia a dziecko tak fruuu z rąk do rąk obcym?

Gość madameS
do ex-D.Bill tak, odebrać dziecko może bez sądu rodzinnego policja lub pracownik socjalny z policją i służbą medyczną. Sąd tylko zatwierdza odebranie ( moze to zrobić nawet po 24 godz.) lub stwierdzić brak zasadności odebrania i dziecko oddaćje tylko i wyłącznie RODZICOM lub OPIEKUNOM PRAWNYM, nie obcym lub dalszej rodzinie

Gość elizkiiiiiiiiiiiii
psa bym tak nie zostawiła a co dopiero dziecko.

Nigdy nie bylam bierna w sytuacjach keidy dziekcu dzieje sie krzywda(mialam raz taką sytuacje i zainterweniowalam odpowiednio,koncząc sprawe ze po obdukcjiu facet dostal 2 lata w zaw. za pobicie ) Co do tej sytaucji, to poraz kojelny drukowanymi wielkimi literami pisze ze strasznie potepiam tamtych nieodpowdiedzialnych nic kompletnie nic nie dojrzalych ludzi i jako rodzice.Są to debile,i tuumany,dnoo musliste soba zaprezentowali aby takie sprawy nie dopatrzyc i dziecko na sters narazac.Naszczescie dziecko trafilo w rece dziadka miejmy nadzieje ze bardzie odpowiedzialny jest i wnuczki w stawie utopionej nie znajdzie Nie wiadomo jak tamci rodzice podchodzili do swojej corki i jaki mieli stosunek do niej,i nie zawsze odebranie dziecka rodzicow i przekazanie do domu dziecka czy rodziny zast.jest dobre i korzystne dla dziecka, ale czasami nie ma innego wyjscia W tym wypadku zanim by mialo odbyc sie umieszczenie dziecka w placowke(??!!!) to przyjrzalabym sie gdzie dziecko bedzie miec lepiej,bo jeśli to byl INCYDENTNALNY JEDNOROZOWY WYPADEK to czy przesada nie bylo by odebranie dziecka od rodzicow?jestem pewna ze trauma dla obydwustron

Gość AlkabezZegarka
To zdanie dało mi do myślenia "psa bym tak nie zostawiła a co dopiero dziecko." Nie mam dzieci i nie wiem co to znaczy, ale jak pomyślę że miałabym zostawić tak mojego pieska... W życiu! CO za ludzie!