Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekoladaorzechowaaaaaaaaa

UW - przeniesienie z wydziału na wydział

Polecane posty

hej, mam pytanie. w tym roku zaczynam studia, ale, jako, że nie dostałam się na wymarzony kierunek, mam zamiar postudiować rok na INiB na UW właśnie, a po zaliczeniu pierwszego roku przenieść się na WDiNP, konkretnie na dziennikarstwo ze spec. fotografia prasowa reklamowa i wydawnicza. czy jest ktoś, kto przenosił się na ten wydział? w ogólnych zasadach przeczytałam, że jest to możliwe, ale chciałabym zapytać, jak jest w praktyce.

może ktoś jednak coś wie... bardzo mi zależy

Wydaje mi się, że można tylko rekrutując się ponownie. Tak jest jeśli ktoś chce się przenieść z zaocznych na dzienne. Ale chętnie także się dowiem.

5. Student może przenieść się do innej uczelni lub z wydziału na wydział w ramach Uniwersytetu Warszawskiego, o ile wypełnił wszystkie obowiązki wobec Uczelni. Przeniesienia i wznowienia mogą być dokonywane od II roku studiów, chyba że wydziałowe zasady studiowania stanowią inaczej. znalezione na stronie: http://www.bss.uw.edu.pl/nowa/index.php?option=com_content&task=view&id=168 PODEJMOWANIE STUDIÓW - PRZENIESIENIA, WZNOWIENIA, STUDIA RÓWNOLEGŁE 2 1. Przeniesienia dokonywane są: a. na jednolitych studiach magisterskich i studiach pierwszego stopnia po zaliczeniu pierwszego roku studiów; b. na studiach drugiego stopnia po zaliczeniu pierwszego semestru studiów. 2. Przeniesienia odbywają się jedynie w ramach tego samego kierunku i typu studiów (jednolite studia magisterskie, studia pierwszego stopnia, studia drugiego stopnia). W szczególnie uzasadnionych przypadkach dziekan może podjąć inną decyzję. to natomiast napisane jest w zasadach studiowania na WDiNP. chyba odnosi się to do zmiany uczelni, dlatego chciałam zapytać, czy ktoś przenosił się z innego wydziału na ten właśnie. ponieważ wiem, że w regulaminie studiów UW zmiana wydziału jest dozwolona.

podnoszę... może ktoś jeszcze coś wie