Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwiąca mamamamama

roczna córka ma gorączkę dlaczego ? POMOCY

Polecane posty

witajcie moja córeczka 30tego skończy roczek i od wczoraj ma gorączkę. podałam jej nurofen w czopkach i odpuściła... ale w nocy znowu ponad 38 stopni rano znowu nie miała i potem znowu 38,6 przed chwilą mierzyłam jej na czole to ma 37,8 czyli znowu rośnie nie wiem co się dzieje bo żadnych innych objawów nie ma do lekarza nie wiem czy jechać bo jak ostatnio w maju miała trzydniówkę to na izbie mnie pani ochrzaniła że z gorączką przychodzę...

Gość kaftanik niebieski
moze zeby wychodza

też tak myślałam ale niby nic nie widać

Gość lkjkj
A może znowu trzydniówka? Ja byłam zawsze przekonana że to się raz przechodzi bo tak w necie wyczytałam, a pediatra mnie ostatnio uświadomił, że to jakieś bzdury.

Gość lady bronka
podobno trzydniówkę można mieć 2 razy, bo są za nią odpowiedzialne 2 wirusy. ja podaję przy gorączce milifen, jak nie schodzi po około 3 dniach idę do pediatry, ale to też zależy co się dzieje, bo jeśli środki na zbicie gorączki nie skutkują trzeba to koniecznie sprawdzić.

Nawet jeśli to trzydniowka to ja bym poszła do lekarza od razu. Moje dziecko tez juz przechodziło. W nocy podałam mu milifen ale rano poszlismy do naszej pani doktor, bo nigdy nie wiadomo na pewno jaka jest przyczyna.

ODRAZU ZEBY NIE WYCHODZA W JEDNA NOC WIEC MUSISZ POCZEKAC PRUBUJ ZBIJAC GORACZKE JAK BEDZIE DUZA TO WTEDY DOPIERO DO SZPITALA

Byłaś u lekarza swojego w przychodni czy w szpitalu? Jak Twój lekarz opierdzielił, że przychodzisz z gorączką to trzeba było powiedzieć a od czego on tu siedzi? :O Do szpitala owszem z gorączką się nie jedzie - za dużo groźniejszych wirusów można złapać, ale do pediatry jak najbardziej trzeba iść chociażby ze względu nawet na to, że rodzice często nie wiedzą co jak podawać. Jeśli dajesz te czopki i działają to luzik, jak nie to niech Ci lekarka doradzi syropy naprzemienne - u nas był to zawsze jakiś paracetamol na zmianę z ibupromem - inne składniki można dawać częściej, jeśli masz jeden lek dajesz tylko jak jak w ulotce. Na ten przykład jeśli córa ma gorączkę na noc to podajesz jeden z leków i nie czekasz iluś tam godzin na podanie drugiego tylko chyba po 2-3 godzinach już drugą pełną dawkę innego leku - ale zapytaj o to dokładnie swojego lekarza :) Gorączka jest bardzo niebezpieczna dla malucha, a trzydniówkę może dziecko przechodzić kilka razy - ostatnio moja chrześnica miała już 3 albo nawet 4 razy. W nocy ciężko upilnować, a zawsze wtedy się nasila - do tego dziecko śpi nie pije i gorsze skutki mogą być.

MałaBlondynka ma racje, ja tylko dodam, ze w takich przypadkach z nocna czy niespodziewana goraczka to ja nie jeżdże do szpitala tylko do punktów opieki świątecznej i nocnej. Takie cos działa przy każdej przychodni, trzeba tylko zapytac, gdzie dokładnie są te punkty. Jedziesz bezstresowo, bo od tego są. U nas pediatra przyjmuje od 18.00

Gość moze goraczka jest
spowodowana zapaleniem gardla - zobacz czy dziecko nie ma czerownego gardla . Jesli tak to kup w aptece w aerozolu tamtum verde lub hascosept ( tanszy odpowiednik tamtum verde ) i psikaj wg zalaczonej ulotki. - oba sa bez recepty

Gość trzydniówki
dziecko nie przechodzi kilka razy! to jest wytłumaczenie matek, które nie znają przyczyny gorączki dziecka a przecież znać muszą ;-) Jeżeli dziecko nie ma innych objawów to zbijaj gorączkę i obserwuj, do 3 dni spokojnie.

dzięki za odpowiedzi :) córce już gorączka spadła na 2 dzień dzisiaj tylko ma katarek ;/ i jutro idę do lekarza