Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monitor123

Nazwisko? pomocy...

Polecane posty

Gość monitor123

witam, czy ktos moze mi pomoc, biore slub cywilny, wszystko jest ustalone, ale 3 miesiace przed slubem chce zmienic oswiadczenie ktore zlozylam przed kierownikiem USC tzn. tam mam napisane ze chce nazwisko meza, ale zmienilam zdanie i chce miec podwojne nazwisko. czy moge pojsc do urzedu i mi zmienia? dzieki za odp.

Gość mmmmmmmmiiiiiiiiiimiiiiiiiiiii
powinni zmienić bez problemu, przynajmniej u mnie 3 tyg przed nie było problemu.

Gość Prawik1968
A co Ty jesteś jakaś ważna persona, że chcesz zachować swoje panieńskie? A może jesteś naukowcem z bogatym dorobkiem naukowym? Bo jeśli chcesz się chwalić poprzez nazwisko, że jesteś wielka pani mężatka to się nie ośmieszaj.

Gość osiemnaście
co za idiota tam pisał wyżej... Ja zostawiam podwójne nazwisko: -nie odcinam się od korzeni, - owszem pracuję od kilku lat na własne nazwisko i nie chcę tego stracić... Boże co za mentalność "chwalenie się bycia żoną" .... to nie te czasy że zamążpójście było jedynym osiągnięciem kobiety...

Gość kiedyś coś
Przed ślubem podobno można bez problemu zmienić. Po ślubie to się wiąże zdaje się z dodatkową opłatą. Najlepiej, gdy każde po ślubie zostaje przy własnym nazwisku - i po kłopocie.

u mnie bez problemu zmienili kilka dni przed slubem:) chociaz bylo chyba kilkanasciz zlotych opłaty..