Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ,luy,ffgymy

Chudnę ale tyję. Wejdź.

Polecane posty

Gość ,luy,ffgymy

Mam pytanie, Od kilku dni piję dużo wody (wcześniej tak nie było). Niestety od tego czasu PRZYTYŁAM! Czy to może być dlatego, że organizm zatrzymuję tę wodę? Czy jeśli będę jej pić dużo caly czas to waga spadnie?

Gość kofjso
chudnę ale tyję genialne :D 🖐️

Gość mammpodobną podobność
Ja zauważyłam, że jak mniej piję to waga spada. Kiedyś piłam dużo, nawet na noc miałam butelke wody koło łóżka. Od pewnego czasu mniej piję i waga spadła o jakieś 7 kilo ( w przeciągu 3-4 miesięcy). Więc ja jestem zdania że od wody się tyje. Głupio brzmi ale taka prawda :)

Gość ,luy,ffgymy
Bardzo dużo czytałam o wodzie i 99% artykułów i opinii ludzi mówi iż od wody się chudnie. Już nic nie wiem....

Gość jtyjtrd
ja też juz nic nie wiem :D

Gość kofjso
mammpodobną podobność nie wiem czym sie chwalisz :D ciało to w 80% woda, wiec tylko sie odwadniasz, co nie znaczy ze schudlas z tkanki tluszczowej :o

Gość ntyntrnrt
kofjso- czyli powinno się pić wodę tak? Myślisz ze moja waga wróci do normy? Czy tak juz zostanie i wiecej wody organizm bedzie zatrzymywał w sobie?

Nie to, że sie chwalę tak mówię po prostu. Ale ja właśnie z tłuszczyku schudłam, nawet mięśnie na brzuchu mi widać.

Gość kofjso
tak, powinnas pic wode, najlepiej 1,5 l codziennie, a przy tym sie zdrowo odzywiasz, napewno schudniesz po miesiacu

I nie to, że się jakoś mega odwadniam piję i tak ze 2- 2,5 litra wody. Wczesniej piłam dużo więcej i w nocy także. Nie wydaje mi się żebym odwodniona była :P

Gość kofjso
a moze bierzesz anty? bo czesto one zatrzymuja wode w organizmie.

Gość fgffgfd
uważaj podobno nie mozna przesadzić ja bym poprzestała na maks 2 litrach woda w nadmiarze może zaszkodzić, wypłukać minerały itd z organizmu

Gość ntyntrnrt
Nie, nie biorę anty.

Gość kofjso
kiedys mialam taki czas gdzie pilam codziennie tylko jedna szklanke wody, reszta to jakies gowna, cole, herbaty slodzone, jak chcesz schudnac to trzeba pic tylko i tylko wode, ew. do smaku mozna dac kropelki soku malinowego. odkad pije sama wode schudlam 5 kg.

Gość kofjso
dokladnie, 2 l to maksimum jak dla mnie. a minimum to 1 l wiec idealnie to 1,5 litra

Gość ntyntrnrt
No ja właśnie tez kiedyś piłam np cole ciągle, codziennie. Teraz właśnie to odstawiłam i od kilku dni piję tylko wodę. przytyłam :(

Gość kofjso
bo byc moze jesz wiecej, przez to ze nie pijesz juz coli. tez tak mialam, ale jak organizm sie przestawil na wode to schudlam.

Gość kofjso
no i odchudzanie to takze sprawa psychiki.. jak na sile pijesz ta wode, nie chcesz-ale sie zmuszasz, to nie schudniesz...tak dziala organizm, musisz chciec pic ta wode.. nie zmuszac sie. tak kiedys czytalam w ksiazkach :) a mam mnostwo ksiazek o dietach, sposobie odzywiania sie.. kiedys bylam pasztetem, wazylam o 10 kg za duzo. schudlam dzieki zmianom nawykow jedzenia. powoli zrzucalam wage ale skutecznie i bez efektow jojo. takze jak nie smakuje ci ta woda, to dopraw ja sokiem malinowym, bedzie smaczniejsza

woda z sokiem z cytryny jest dobra albo z kwaskiem cytrynowym piję ja bo nie ma tych farfocli :)

Gość gość
Widzę, że te pytanie zadałaś już jakiś czas temu, mam ten sam problem i chciałam się zapytać, czy nadal Ci się ta woda zatrzymuje , czy już Ci schodzi? Pozdrawiam .

Gość Tomecki123
Powinno się pić tylko wodę alkaliczną. Kranówka, mineralne nie powinno się pić bo są utleniaczami. O wodzie alkalicznej jest sporo artykułów. Rozpuszcza tłuszcz i stopniowo go wydala z moczem. Na początku się tyje, bo się uzupełnia braki wody, ale później netralizuje kwasy takie jak kwas moczowy, fosforowy, siarkowy, tłuszczowy itd. Pić powinno się 1litr wody na każde 20kg ciała. Jak się tyje to znak, że ma się dużo soli, zakwaszony mocno organizm głownie przez białka któr trudno się trawią i często niestarwione osadzają się w ktankach. Organizm nie potrafi je zredukować i odkłada jako tłuszcz. Trzeba niestety cierpliwości. Osoby nie grube powinny dodawać szczyptę soli himalajskiej. Uzupełnia się 84 minerały, i woda traktowana jest jak pokarm czyli organizm nawadnia. Czysta woda przelkatuje przez nas i wypłukuje minerały czyli robi nam szkodę. Pokarmy są ubogie w minerały, a bez minerałów choruje się.