Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asssasqsasa

Rozwiazanier umowy o prace?Pomocy

Polecane posty

Gość asssasqsasa

Czy moge z dnia na dzien sie zwolnic? Dzis powinnam isc do pracy ale nie poszlam.

Gość idź do lekarza
Zjedz kawałek surowego ziemniaka lub opakowanie proszku do pieczenia i idź do lekarza-powiedz,że całą noc mialaś wymioty i rozwolnienie a teraz masz gorączkę i nadal źle się czujesz. Jak dostaniesz zwolnienie to zadzwoń do pracy że jesteś chora. Tak od razu to umowę może rozwiązać jedynie pracodawca-dyscyplinarnie za porzucenie pracy. Jak należy Ci się urlop,to ewentualnie możesz zadzwonić i wziąć na żądanie. Zawsze w umowie masz okres wypowiedzenia podany-może to być od 2dni do 3miesięcy w zależności od rodzaju umowy.

Gość asssasqsasa
ja bylam teraz dwa mierchy na zwonierniu i niechce tam wracac. Mam dosvc. Umowa o prace. Prawie dwa lata w tej firmie

Gość idź do lekarza
Ale z dnia na dzień tak jak napisałam tylko dyscyplinarka-ale wtedy to powodzenia z takim świadectwem pracy w poszukiwaniu nowej... to pewnie masz wypowiedzenie 3miesiace... są 2 możliwości-idziesz dalej na zwolnienie i składasz wypowiedzenie i od 1listopada jesteś wolna, albo idziesz dalej na zwolnienie i składasz o rozwiązanie umowy np z dniem 31lipca za porozumieniem stron. Ale na porozumienie stron muszą się zgodzić,jak się nie zgodzą to normalny okres wypowiedzenia.

Gość asssasqsasa
nie mojego lekarza.Bedzie dopiero w czwartek. mam dwu tyg. okres wypowiedzenia.

Gość asssasqsasa
a dzis nie moge zlozyc za porozumieniem stron bez okresu wypowiedzenia?

Gość asssasqsasa
chce odejsc z pracy ale tak zebym nie musiala pracowac.

Gość asssasqsasa
w umowie jest zaznavczoner- umowe mozna rozwiazac z 14 dniowym okresie wypowiedzenia

Gość idź do lekarza
Złożyć możesz ale wątpliwe,żeby się zgodzili. Ile masz urlopu do wykorzystania? Jak nawet dziś złożysz to i tak okres biegnie od 1 sierpnia czyli jeśli się nie zgodzą na porozumienie stron to musisz pracować lub urlopować do 14sierpnia.

Gość asssasqsasa
czemu od sierpnia dopiero?

Gość asssasqsasa
niewiem ile mam dokladnie. BO musowo bralismy na swieta i majowy weekend. Ok. 5 dni napewno mam.

Gość idź do lekarza
a kiedy Ci się umowa kończy?

Gość asssasqsasa
30 pazdziernika.zaluje ze pozwolilam zeby przedluzyli mi umowe.

Gość idź do lekarza
Od sierpnia-bo tak mówi kodeks pracy...

Gość asssasqsasa
przecierz dopiero 23. nie znam sie.

Gość idź do lekarza
To dziwne,że masz 2tygodnie a nie miesiąc wypowiedzenia. A wcześniej pracowałaś na umowę zlecenie,czy od początku na umowę o pracę? bo jak się pracuje ponad pół roku to wypowiedzenie jest miesiąc.

Gość asssasqsasa
u mnie kombinuja. Umowe daja co pol roku. Daty zmieniaja.Umowe stara wyrzucaja.

Gość idź do lekarza
Ale co znaczy wyrzucają? Oni mogą sobie taką umowę nawet zjeść,a skoro byłaś zatrudniona to w momencie kiedy pracujesz u pracodawcy ponad 6 miesięcy to jest miesięczny okres wypowiedzenia. A co do biegu okresu wypowiedzenia to się pomyliłam-przy dłuższych biegnie od 1następnego miesiąca o ile nie był złożony do 15,a przy 2tygodniowym biegnie od następnego dnia po złożeniu. Weź 4 dni urlopu na żądanie,a w czwartek idź po zwolnienie. I nie wrócisz tym sposobem do pracy. Ale moim zdaniem łapiesz się na miesięczny okres wypowiedzenia.

Gość asssasqsasa
Przestawiaja umowe. CVzyli np. Mam umowe od 1 marca 2011- 30 grudnia. Przedluzaja mi umowe. o kolejny rok. I niewiem czy moze tak byc. I jak powinna wygladac 2 umowa????

Gość asssasqsasa
bo ja mam od 1 marca 2011- 30 grudnia. 2012.

Gość asssasqsasa
chce sie uwolnic od tego zakladu i byc wolna.I szukac innej pracy

Gość idź do lekarza
Wiesz co-coś kręcisz. Nie będę z Tobą pisać,bo rozmijasz się w wypowiedziach.

Gość asssasqsasa
ale o co chodzi? nic nie klamie pisze jak jest.

Gość pomadaszga
Raz piszesz, ze umowa konczy ci sie 30 pazdziernika, drugi raz, ze 30 grudnia :O A porzucenie pracy to najgorsze co mozesz zrobic, na nowa masz minimalne szanse. A co bedzie jak w nowej pracy tez nie bedzie fajnie i spokojnie? :O Tylko silni daja sobie rade, z czego wy bedziecie zyc? (pamietam twoj wczorajszy topik). A jak facet, za przeproszeniem kopnie cie w tylek? Zle robisz dziewczyno, bardzo zle. Nieodpowiedzialnie! A masz male dziecko.

Gość asssasqsasa
ja przykladowo podalam jak u mnie umowe daja. chce isc do innej pracy. ale najpiererw musze miec uregulowane w starej. zrozum mnie jak nie chce tam pracowac.

Gość idź do lekarza
Nie wiem czy przykład-rozmijasz się w datach i raz twierdzisz,że dają umowy na pół roku a potem,że na rok. Ja już Ci napisałam co masz zrobić-tyle z mojej strony.

Gość asssasqsasa
pierwszy raz w zyciu znajduje sie w tak trudnej sytuacji. ta praca wykancza mnie psychicznie. troche doszlam do siebie.Licze sie z tym ze nowej pracy moze nie byc superer. Ale nowe miejsce nowi ludzie.

Gość asssasqsasa
Czeski blad.mialo byc na pol roku.

Gość pomadaszga
Szczerze powiem, nie mam pojecia jak osoba z mentalnoscia przedszkolaka chce zalatwiac swoje sprawy :O Mialas dwa miesiace na znalezienie nowe pracy i palcem nie kiwnelas. Jak myslisz, jak bedziesz miala dyscyplinarke to znajdziesz inna prace? A jak w nowej znowu bedzie zle to co zrobisz? Znowu uciekniesz? Zamiast sprawy zalatwiac? Jestes niepowazna :O

Gość pomadaszga
A tak w ogole jak rozwiazalas sprawe nie pojscia do pracy dzisiaj? Dzwonilas do kadr? Poinformowalas kogos o czyms? Czy tak sobie siedzisz w domu po prostu :O