Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaacanaaafoorummmnm

dziewczyny, przyznajcie sie

Polecane posty

Gość pytajaacanaaafoorummmnm

darłyscie sie na porodowce? Bo ja mam zamiar sie nie drzec:)

Gość fluffy duffy
ja tez nie, tez mialam ZZO, porod wspominam bardzo dobrze a w ogole co to za tekst "darłyscie sie"??

Gość wczorajszydzienamoze jutrzejsz
nie nie darlam sie :P wczesniej mnie pocieli ;) zart ;) i tak nie darlabym sie, widzialam slyszalam wczesniej jak jebali laske za to dlatego ja mialam zamknieta buzie ;)

Gość anetalkjhgf
A ja nie wiem jak technicznie w ogóle można się drzeć gdy każdy odsetek siły idzie w wysiłek parcia i łapania oddechu. Serio, ja nawet nie pomyślałam o darciu się. No chyba że mowa o skurczach rozwierających, wtedy każdy radzi sobie jak mu wygodniej.

Gość najwieksza fanka
nie, nie darłam się. :)

Nie darłam się... nawet mi to przez myśl nie przeszło. Za to całą fazę partą miałam pretensje do położnej, że obiecała mi zzo a nie dostałam (bo okazało się już za późno). Mąż mówił, że jak opętana wciąż to powtarzałam. Miałam nawet pomysł, że w takim razie to ja nie rodzę i jadę do domu :)

Tak. Rodziłam 18 h bez znieczulenia. Miałam skurcze krzyżowe. Krzyczałam dosyć mocno, nawet podobno powiedziałam sobie " o ja pierdole ! ":D Kiedy przyszły skurcze parte byłam grzeczna i robiłam wszystko jak mi kazała położna :)

Nie darłam się,jakoś mi cały czas brakowało oddechu. Cały czas powtarzałam: boli mnie, o znowu mnie boli ;-)

Tak, aż mi głupio. W taksówkce klęłam jak szewc, a w szpitalu kopałam po ścianie w czasie ktg krzycząc na zmianę "dajcie mi znieczulenie" i "ja mam dość" :P Za to jak przyszedł czas na parcie tak bardzo się ucieszyłam i poczułam w końcu taką ulgę że na samej porodówce ani nie jęknęłam. Na szczęście poród szybciutki :)

słyszałam jak inne się darły. Był moment (przy pierwszym porodzie), że mi się wydawało, że może mi wtedy ulży. A poczułam się (po krzyku) jakbym straciła całą siłę jaką miałam. Nie wiem po co się krzyczy przy porodzie (4 razy rodziłam ;P) Na porodówce obok rodzi babka i się drze. Pielęgniarka do niej po co tak wrzeszczy, a ta,że oglądała w telewizji w filmach :D

Gość ilkghjbf
planowac to sobie możesz. Ja tez tak planowałam a darłam sie od poczatku do końca jak durna

Gość nanotechnologya
Nie darlam sie. W trakcie skurczow rozwierajacych cos tam stekalam i syczalam,potem dostalam znieczulenie i zasnelam. Przy wypieraniu to nawet jakbym chciala krzyczec -to przeciez si nie da,bo jak przec i krzyczec jednoczesnie?

Tak, przy końcu.A wcześniej bełkotałam sobie pod nosem wychodź już,mama nie ma siły,czekamy na ciebie-coś w ten deseń.

Gość mi polozna
kazala sie drzec :-) Powiedziala, ze wtedy wiecej sily sie wklada w parcie.

Jęczałam;-) i kilka raz mocno przklnęłam ale miałam krzyżowe i chciałam zjadać tynk ze ściany tak bolało;-) Ale w sumie nie darłam się , ale inne babki dawały czadu aż wpadałam w panikę jak dam radę skoro je tak boli.