Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już mam mętlik

POKÓJ DZIECKA

Polecane posty

Gość już mam mętlik

dZIEWCZYNKI 2,5LATKA Jak urządzić? Prostokąt 250cm /500cm

a gdzie masz okna, drzwi itd? Na pewno powinnaś tam wcisnąć łózko, stolik i krzeselka, jakiś regał czy szafki na zabawki, półeczki na książki, dywanik no i jakaś komoda lub szafa na ubranka. Popatrz sobie na "inspiracje ikea" mnie sie bardzo te pokoiki podobają.

Gość już mam mętlik
No to tak:drzwi są na początku długiej ściany a okno na jednej krótkiej ścianie na drugiej krótkiej jest szafa w ścianie i narożna szafa w zabudowie na której boku stoi komoda na ubrania dziecka. Reszty jeszcze nie ma...

Gość już mam mętlik
A nad komodą są półki na książki

Gość już mam mętlik
Komodę chyba gdzieindziej dam a pod półkami wstawię łóżko.

Gość już mam mętlik
Albo regał jakiś na skrzynie z zabawkami

Gość już mam mętlik
cholera nie wiem już... Mogłabym urządzac pokój dziecka ale jak miałby 600/600 a tak to komóreczka jakaś :(

Gość już mam mętlik
Moje marzenie mieć dom wystarczy parterowy wszystkie pokoje kwadratowe-w prostokątach czuję się poprostu źle I wszystkie wielkie i wysokie powyżej 300w górę Wystarczą 2 sypialnie salon kuchnia z jadalnią pokój kąpielowy łazieneczka mała pralnia suszarnia garderoba spiżarnia weranda i wielki ogród też kwadratowy żadnych prostokątów-nienawidze ich!

Gość już mam mętlik
A najlepszy byłby dom z gumy żeby możńa było rozciągnąć w razie potrzeby!

Ja mam taki "kijowy" pokój dla młodej. prostokąt i do d. ustawienie drzwi i okien. Jak chcesz podaj maila to Ci wyślę fotki jak to wyglada u niej. Choć z łóżkiem mamy problem bo nam nie weszło tak jak chcielismy i na fotkach stoi tak ze pol pokoju zajmuje . Ale to sprawa nieaktualna bo wlaśnie maz skręca nowe łóżko ktore wlezie i się pokój ciut odgraci. Ty i tak masz dobrze bo masz 2,5 m szerokosci. Ja mam tylko 2 metry. Masakra jak tramwaj!

Wielkość wielkością, ja mam przepierdolone bo żadnego rogu :O Tzn albo drzwi, albo piec kaflowy, albo okna plus balkon - a pierwsze piętro przy ruchliwej ulicy ... ni w uj ni w oko nigdzie łóżko mi nie pasuje żeby ustawić bo tu za głośno tam za gorąco :O A pokój dla dwójki więc jak to zrobić, żeby dla obydwojga dobrze było nie wiem :O

No i tak chyba będzie ( antresola) ALE GDZIE ? Głowię się nad tym od pół roku jak ustawić, żeby i niemowlę się wyspało i starsze :O Niestety chyba pójdzie pod okno bo jednak lepiej jak czasem jakiś cymbał z karetki włączonej w nocy zbudzi czy ktoś, niż żeby się grzały dzieciaki przy piecu za bardzo ;)

Gość piece kaflowe
to moje dzieci jedynie w muzeum ogladaja :D Jeszcze tak mieszka biedota?

No co ty gadasz. U mojej rodzinki na wsi są tez pece kaflowe i zimą super sie przy nich spi. Nie to co przy grzejnkach. Zupełnie inne powietrze.

autorko ty chyba opisujesz pokój mojego synka :) identyczny rozkład i nawet wymiar! powiem ci jak u nas to wygląda. Opisuje od drzwi jak to wygląda, z lewej strony w krótszej ścianie jak u ciebie mam spora wnękę i w niej szafa w zabudowie, obok szafy jest kawałek ściany bez zabudowy ok. 1,1m. i przy niej stoi łóżeczko szczebelkowe młodego, które będę teraz wymieniać na bardziej dzieciowe; na wprost drzwi na dłuższej ścianie mam komode z ikea 1,6m szer. w niej trzymam ciuchy synka, obok niej jest mniejsza szafka szer. 60cm., z prawej strony na krótszej ścianie jest okno, które przylega do ściany na której jest ta szafka z komodą, przez to zostaje kawałek ściany bez okna ok. 80cm, na niej mam regał na zabawki, z prawej strony drzwi jest jeszcze tapczan jednoosobowy, który wywalam i łóżeczko też wywalam, zatem miejsca zrobi się sporo. Zamierzam kupić łóżko drewniane z materacem na dł. 1,6 i wstawić w miejsce tego łóżka jednoosobowego, a w miejscu gdzie stalo łóżeczko szczebelkowe zrobi się miejsce na stolik i krzesełka. Nad komodą mam jeszcze długą półkę, a na niej część zabawek i książeczki. nad łóżeczkiem szczebelkowym są dwa obrazki dzieciowe niebieski i zielony. Nad tapczanem na ścianie jest kilka zwierząt piankowych. Nad tymi piankowymi się zastanawiam czy nie wymienić na fototapete z autami. Na podłodze jest dywan http://allegro.pl/150x150-dywan-dzieciecy-mis-akrylowy-bear-i2485398305.html lampa błękitna papierowa kula z pepco. Ogólnie jest kolorowo. Toche namieszałam z opisem, ale może choć troche zrozumiale ;) sorrki jeszcze śpie ;)

nad łóżkiem piętrowym też rozmyślałam, ale młody się wierci w nocy, i często ma głowę tam gdzie miał nogi jak kładłam go spać :D bałam sie czy nie spadnie.

piece kaflowe to moje dzieci jedynie w muzeum ogladaja Jeszcze tak mieszka biedota? Stare poniemieckie kamienice bez możliwości wyburzenia piecy chyba, że postawie w każdym z pokoi kominek 🖐️ Przepisy mówią, że nie można w mieszkaniu nie mieć ogrzewania, zamontować grzejników sama u siebie tylko nie mogę - musiałby cały blok czyli renowacja i zmiana ogrzewania, na gaz nie można - przepisy bezpieczeństwa, na prąd nie ogrzeje ponad 100m ( mieszkanie wysokie na 3,3m) nie wywalając korków więc póki miastowo nie zmienią mam nadal... zapewniam Cię, że z biedotą to nie ma nic wspólnego, a sama byś pewnie miło przy tym doope pogrzała 🖐️

ewa0505 No co ty gadasz. U mojej rodzinki na wsi są tez pece kaflowe i zimą super sie przy nich spi. Nie to co przy grzejnkach. Zupełnie inne powietrze. No w pokoju śpi się fajnie, ale albo ustawie głową do pieca :O albo nogami do pieca, a głową pod balkonem :O Wczoraj ledwie napisałam, że wybrałam głowa przy oknie, a zaraz podjechali panowie z trans-formers na dół myć śmietniki takim karcherem z auta :O :O :O Wydaje się nic, ale po północy daje to po uszach :O

Gość już mam mętlik
Chyba kupię to łóżko co kiedyś je gdzieś widziałam w sieci To jest taki domek ślicznie to wygląda w kolorze zielonym wszystko Ja mam wysokie mieszkanie to będzie pasował Szrokość zewn.87cm wysokość spania 84cm dach na wysokości 208cm także spoko środkowa drabina po bokach zjężdzalnia i ściana wspinaczkowa Szerokość ze zjeżdzalnią nie przekrcza zdaje się 170cm także też powinno być spoko A pod to całe łóżeczko wejda wszyściutkie skarby skrzynie z zabawkami itp. rzeczy Jak dziecko będzie chciało spać z nami to przyjdzie do nas a jak ojciec będzie tv oglądał nocą to kupię dmuchane łóżko w lidlu za 99zł i wyśpię się obok-spałam na takim 2lata wygodnie było! Tylko jak to zobić żeby w salonie pozostało tyle miejsca co jest,spanie było na min.200/180 i było wygodne jak łoże małżeńskie z wygodnym materacem sprężynowym i nie kosztowało wyżej 3000zł Nierealne! Łóżko chowane w szafie w zabudowie odpada bo wyliczyli 6000bez dojazdu montażu i materiałów-żal! Narożniki jakiekolwiek modułowe nie modułowe kończą się na 160/200 i nikt mnie nie przekona że są wygodne-spałam i nie są. dmuchane łóżka pękają w nocy! Kuźwa nie wiem co tu zrobić wszystko drogie i badziewne nie spełnia oczekiwań jak coś fajne to tez nie spełnia oczekiwań bo za drogie.

Może tutaj znajdziesz inspirację. Mnie się spodobał ten pokoik, chociaż siostra stwierdziła, że nieco przesłodzony. Ale czyż małe dziewczynki nie lubią różów i wszelkich słodkości :): http://toster.pl/tost/246412. A już ta kuchnie, to dla mnie bomba. Gdybym byłą małą dziewczynką, to byłabym przeszczęśliwa. Choć pewnie tani taki bajer do tanich nie należy :(

Gość KatarzynaWolny
ja mam dla chlopca koloery zielony i zolty nastepne planujemy cniebieksi i pomarancz a dla dziewczynki ladnie wyglada rozowy i fiolot (sciany)

Gość kokospoko123
portale wnętrzarskie poprzeglądaj :) na deccorii babeczki mają ciekawe pomysły, poza tym sklep z dużym wyborem też może zainspirować. ja lubię przeglądać meble w kelmanie, duży wybór róznych producentów, każdy znajdzie coś odpowiedniego dla siebie.

Gość emotolineczka
łóżko nie pod półkami bo te mogą spaść szczególnie jeśli dziecko będzie skakać itp

Gość Novelity

Aco lubi Twoja córka? Fajnei jakby mogła chociaż troszkę wziąc udział w urządzaniu sowjego pokoiku, dobrać dodatki. Postaw na funkcjonalność i minimalizm, żeby nie zagracić przestrzeni. Na pewno mata do zabawy, łóżko z poduchami, zabawki w fajnych pudłach, książeczki na półkach ustawione tak, aby Mała widziała ich okłądki. Ważne moim zdaniem,a by w pokoju wydzielić strefę zabawy i strefę odpoczynku. Zapraszam na bloga novelity, tak znajdziesz sporo inspiracji 🙂

Niedawno zakończyłam urządzanie pokoju swojego 3 letniego synka. Zdecydowałam się na zakupienie mebli, które są dostosowane rozmiarem do niego. Zgłosiłam się do firmy http://www.refas.pl/   która sprzedaje meble przedszkolne.