Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie do znawcow

ŚLEDZENIE PRZEZ KOMPUTER - CZY TO MOŻLIWE?

Polecane posty

Gość pytanie do znawcow

Czy jest możliwa taka sytuacja, że ktoś (kto sobie np. siedzi w swoim domku) jakimś cudem ma wgląd do mojego komputera, może oglądac moje zdjecia, dokumenty itp. Może sprawdzic co w danym momencie robie, z jakiej strony www korzystam, jeśli mam włączoną u siebie kamere, to czy moze mnie zobaczyc, jeśli rozmawiam z kims na skypie, czy tez moze to obserwowac, jeśli loguje się np. na jakims forum, lub czatuje, czy może sprawdzic o czym pisze i ostatnie najdziwniejsze pytanie, czy jeśli jestem powiedzmy na czatruletce, czy moze zrobic tak, by się ze mną połączyc (pomimo tego, że jest wybieranie losowe) by sprobowac nawiazac ze mną kontakt? Wiem, że niektóre z sytuacji, które wymieniłam są absurdalne...ale bardzo chcialabym wiedziec, czy to wszystko jest mozliwe

Gość pytanie do znawcow
wiem, ale pytanie brzmi, czy wszystkie wymienione przeze mnie przypadki są mozliwe!!!!

Gość pytanie do znawcow
czy nie ma nikogo na tym forum, kto mogłby udzielic odpowiedzi na konkretne pytanie!

Gość bezzębna Mariola
np. jest : TeamViewer - darmowy program do zdalnego sterowania drugim komputerem przez Internet bez konieczności instalacji klient/serwer. TeamViewer umożliwia wymianę danych między komputerami w obie strony, prowadzenie na żywo prezentacji, czatów, konferencji audio-video i szkoleń oraz tworzenie kanałów VPN

Gość ewfewrfw
możliwe na zainfekowanym komputerze :classic_cool: są nawet gotowe trojany do takich celów, możesz sobie ściągnąć i przetestować na kimś :D

Gość poli ana
no ok ale czy mozna w jakis sposob zorientowac sie czy jest sie obserwowanym?

Gość bezzębna Mariola
dopuki gość nie ruszy myszką:D :D

Gość pytanie do znawcow
"czy jeśli jestem powiedzmy na czatruletce, czy moze zrobic tak, by się ze mną połączyc (pomimo tego, że jest wybieranie losowe) by sprobowac nawiazac ze mną kontakt?" Czy to tego tez mozna dokonac? Poprosiłam o odpwiedz na wszystkie przypadki, wiec nie wiem, czy to tez da sie zrobic

Gość bezzębna Mariola
aż takich znawców to tu nie ma:P no bo coby tu robili:D nudziliby sie niemiłosiernie:P

Gość pytanie do znawcow
ale jeśli wchodze np. na forum, czy czatuje...to czy jest w stanie sprawidzic o czym pisze?

Gość bezzębna Mariola
tak , ogląda jak w televizorze , to co ty masz na monitorze.

Gość pytanie do znawcow
jeśli w przeciągu krótkiego okresu czyjs komputer zostaje zawirusowany przez trojany, w tym jeden koduje wszystkie pliki. Dodatkowo dostaje kolejne podejrzane maile, i jeśli samoistnie podczas rozmowy na skypie wlacza sie kamera, jeśli ktoś wchodzi na powiedzmy czaterie i zaczynam z kims dluzej rozmawiac, i slyszy jak komputer zaczyna jakby cos uruchamiac (odgłos uruchamiania) - to czy to wszystko moze swiadczyc o tym, ze ktoś ma jakis program szpiegujący?

Gość bezzębna Mariola
kamerka sama się nie włączy raczej:D

Gość bezzębna Mariola
może masz zainstalowanego szpiega , zaś ten co zainstalował wchodzi na komputer i sprawdza gdzie i z kim gadałaś , co robiłaś na kompie. Z kim mieszkasz?

Gość aleshi
sciagniej sobie program mini monitoring - wersja bezplatna na 30 dni. w tym okresie widzisz wszystko kto co przegladal, co pisal itd.

Gość bezzębna Mariola
ja letę już:D

Gość pytanie do znawcow
kamera sama sie uruchomiła i nie bylam w stanie jej wyłączyc, musialam szybko zakryc palcem.

Gość Remigiusz1985
Wystarczy że raz komuś mądremu zajdziesz za skórę i ten ktoś pózniej odnajdzie cię wszędzie w sieci. z kamerki cie nie bedzie widać,ale mozna sie posługiwac twoim komputerem bez twojej wiedzy i miec do niego wgląd. jeśli z telefonu korzystasz i łączysz sie ze swoich poczt itp to jest to bardzo możliwe,ale jest sposób żeby temu zapobiec,jak chcesz wiedzieć to napisz podam ci na maila. A czego sie tak boisz?

Gość gość
Każdy może być śledzony przez kompa. xxx