Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

royal with cheese

jak oduczyć dziecko nocnego wstawania?

Polecane posty

Kochane, proszę o podpowiedzi. dziecko ma już 9 miesięcy. idzie spać ok 21. W nocy budzi się na pierś ze 2 czasem 3 razy. wiadomo jest na to już za stara. budzi się chyba z przyzwyczajenia, poza tym jest straszną wiercipiętą i wędruje w nocy po całym łóżeczku i to się rączką uderzy, albo w poprzek łóżeczka zaklinuje... Tradycyjne sposoby typu podanie smoczka lub wody z butelki odpadają, smoka nie zna, wodę pije tylko łyżeczką lub z kubeczka, więc na śpiocha się nie da. Może ją po prostu przetrzymać kilka nocy? ale martwię się, że ok 4 to jednak na serio głód albo pragnienie...

Gość ghjvvb
wiesz, ja mojego juz jakis czas temu oduczyłam jedzenia w nocy, a herbatka wchodzi w gre? bedzie pic? mam ten sam problem z wedrowaniem po łóżeczku, ale na to chyba nie ma rady. ja wstaje biore na rece (bo bez tego nie da rady) troche polulam i zasypia dalej, jak to nie pomaga to daje pic i lulam...

dzięki. chciałabym uniknąć tego lulania... odzwyczaję od jednego złego nawyku i przejdę w inny... samodzielnego usypiania uczyłam tak, że siedziałam obok łóżeczka a mała wyła :( trwało to 3 dni, ale dziś zasypia sama z uśmiechem na ustach. w nocy to nie działa, musi być cyc, może też przetrzymać...?

Moj mały ma dwa lata i do tej pory wstaje 3 razy w nocy.

Gość ////7
moje dziecko ma 14 miesiecy i od miesiaca budzi sie codziennie od 2 do 4 razy i nic nie da sie z tym zrobic,wydaje mi sie ,ze trzeba przeczekac.

Gość karmienie
Mój ma 13 m-cy i 1-2 pobudki na mleko, plus 1-2 na smoczek to norma. Szczęśliwa z tego powodu nie jestem, ale co mam zrobić? Woda nie działa (wypije wodę i i tak chce mleko), jeść więcej w ciągu dnia nie chce, a przecież mu nie wcisnę na siłę. Trzeba przeczekać.

Gość notatkiozyciu.pl
Spróbuj wymęczyć ją w dzień :)

Gość ghjvvb
no niestety, trzeba przeczekac, wydaje mi sie ze nie ma złotej rady na to- człowiek tez sie w nocy budzi ale wie ze trzeba zasnac znow a rano nawet tego nie pamieta, z dzieckiem jest inaczej bo budzi sie w nocy i niewie co jest grane:/ i alarmuje

Gość Smoky eyes
Mój synek ma 20 mcy i nadal wstaje 1-2 razy w nocy. Nie narzekam bo do niedawna wstawał co 3 godz a już kilka razy nie obudził się wcale ;-) Myślę że niebawem zacznie przesypiac całe noce... Mam tyle dobrze że rano daje mi spac do oporu-daję mu zabawkę i mały zajmuje się sam sobą :-)

Gość MixPlusss
ja oduczyllam podajac herbate w nocy zamiast piersi

Gość Mirinda :)
ja podawałam mu rumianek, wiadomo herbatka okropna w smaku, więc mały wiedział już, że jak wstanie to dostanie rumianek, i przestał w nocy wstawać. Rumianek nie zaszkodzi, wręcz przeciwnie pomaga wszystko dobrze przetrawić ;)

Gość sylwia2886
Mój ma 16 miesięcy, jest na piersi i wstaje 4-5 razy w nocy, śpi w łóżeczku więc podnoszę kloca z samego dna i do cyca, bo jak nie to ryk że szyby pękają, kopie nogami i łzy grochowe aż się trzęsie. Nie ma mowy o spaniu. A po cycu odlot i śpi-więc daję...choć już mam trochę dość. Dodam że kaszkę przed spaniem je łyżeczką i nie chce butli do ust dotknąć to dopiero awantura w nocy jak mu próbuję podać... ale z tym chyba nic nie zrobi się trzeba to przeczekać...gorsze że jednego cyca się czepił a drugiego nie chce.

Gość gość
Moja ma 2 lata i 7 miesięcy i budzi się 2 razy na mleko i 2 na smoczek =🖐️

Gość gość
U mnie pomogło gdy zmieniłam córce godzinę nocnego spania. Dawniej lądowała w łóżeczku koło 19:30. Gdy przesunęliśmy tylko o godzinę kąpiel, więc zasypiała koło 21, od pierwszej nocy przestała się budzić na dokarmienie i śpi do 7-8 rano. Jednak Twoja też o tej godzinie chodzi spać no i moja jest już na butli (odrzuciła pierś mając 5 miesięcy i teraz ma 8). A nocnego wiercenia się raczej nie da się opanować. Chociaż, mam znajomą u której skuteczny jest śpiworek.

Gość gość
to jest małe dziecko jeszcze.. spróbuj dawać na noc coś sytszego np. kaszkę, może w ciągu dnia za mało je - i proponuje zakup łóżeczka turystycznego - być może że budzi się bo się obija o szczebelki itd - mój synek tak miał że nie było mowy o spaniu w drewnianym - kup takie większe turystyczne i powinno być lepiej

Gość gość
ja mam 5-letniego synka i nie ma nocy by do nas do lozka nie przyszedl,ale jakos nam to nie przeszkadza,chociaz czasami nasze nocki to istne wedrowki ludow sa :P Ale wiem,ze w koncu z tego wyrosnie,starsza corka tez tak chodzila minelo jej dopiero gdy do szkoly poszla.

Gość gość
Witam! Moja córka ma 18 miesiecy i budzi się 2-3 razy w nocy. Budzi się ale nie na jedzenie bo mleko pije z kubka przed snem i to koniec, gdy sie obudzi w nocy to wystarczy, że wejde do jej pokoju pogłaszcze chwilke po głowie i śpi dalej ale jednak musze do niej wstać, dodam, że nie płacae tylko woła mama. Chciałabym ją oduczyć tych pobudek. Od początku usypianie i kąpiel są o tej samej porze, zasypia sama w łóżeczku ok.20 bez żadnych problemów (zazwyczaj 10-15minut) wstaje różnie:6, 7 kilka razy spała do 9!

Gość Natihguyfcusdchjv
hej dziewczyny.moja mała ma 8,5 miesiąca na cycu i tez budzi sie bardzo czesto,co 2-3godz na cyca...bez cyca ani rusz(to jej cały świat)i tez karmie z jednej piersi nawet gdy jeszcze nie chciała nic jesc innego to jeden jej wystarczał,w drugim miałam zabieg i od poczatku nie było tam za dużo mleka. smoka używa w dzien do zabawy a butelke używa zamiast gryzaka.butelki mam wszelakich firm i żadnej nie chce.łóżko zamieniliśmy na 2,5metra materaców na podłodze,nie wyobrazam sobie zebym co 2 godz miała wstawac i na siedząco dawac cyca,wiec spi z nami w "łóżku".a wędrówki po łóżku aż mnie zaskakują,normą jest że z tak dużej powierzchni zsunie się na podłoge i zaczyna płakac wiec ją musze podnieść.myślałam już o odstawieniu ją od cyca choc to dla mnie duża wygoda,ale za 2 mc wyjezdzamy na wakacje za granice a poza tym zaczeliśmy sie starac o drugie dziecko,ale jak widze wasze opisy że tak długo na cycu i że niektóre z maleństw nie są na cycu a tez sie tak czesto budza to dopadają mnie wątpliwości czy rezygnować.....napiszcie jak wy rozwiązałyście swoje kłopotki.

Gość gość
Myślałam że tylko mój 2 -latek płacze w nocy ale widzę że nie jestem jedyna

Gość gość
Hey.mój syn ma 19 mc i codziennie w nocy wstaje:) przespal może 5 nicei od urodzenia.Próbowałam wszystkiego,kaszel,kleikow do butelki,potem lyzeczka i dopijanie mlekiem i nic.Zmęczenie też nie pomaga i wyszalenie sie w ciągu dnia,a czasem nawet przynosiło odwrotny efekt i budzik sie częściej.Na noc pije ok 350 ml mleka ,czasem więcej i dalej wstaje,czasem 3,4czy 5 rano.Do roku spał w swoim lozeczku,potem wymieklam i często ląduje u nas.Raz właśnie koło roku sie zawzielam i przez 2mc nie dawalam mu mleka,spał wtedy jeszcze w swoim pokoju i czasem pół nocy siedzialam przy nim tlumaczylam,uspokajalam i nosilam.Potem wymueklam bo i tak dalej sie budził i wróciliśmy do mleka,chociaż wypije i śpi a nie drze sie przez pół nocy :) Taki jego urok i musi sam z tego wyrosnąć widocznie,bo na niego nic nie działa.Twoje dziecko ma jeszcze czas,ale możesz spróbować to zmienić i oby sie udało :)

Gość gość
Hey.mój syn ma 19 mc i codziennie w nocy wstaje:) przespal może 5 nicei od urodzenia.Próbowałam wszystkiego,kaszel,kleikow do butelki,potem lyzeczka i dopijanie mlekiem i nic.Zmęczenie też nie pomaga i wyszalenie sie w ciągu dnia,a czasem nawet przynosiło odwrotny efekt i budzik sie częściej.Na noc pije ok 350 ml mleka ,czasem więcej i dalej wstaje,czasem 3,4czy 5 rano.Do roku spał w swoim lozeczku,potem wymieklam i często ląduje u nas.Raz właśnie koło roku sie zawzielam i przez 2mc nie dawalam mu mleka,spał wtedy jeszcze w swoim pokoju i czasem pół nocy siedzialam przy nim tlumaczylam,uspokajalam i nosilam.Potem wymueklam bo i tak dalej sie budził i wróciliśmy do mleka,chociaż wypije i śpi a nie drze sie przez pół nocy :) Taki jego urok i musi sam z tego wyrosnąć widocznie,bo na niego nic nie działa.Twoje dziecko ma jeszcze czas,ale możesz spróbować to zmienić i oby sie udało :)

Gość gość
moj ma 9 miesiecy i nie je w nocy juz od 5 miesiaca, oduczylam go dawajac smoczek i jakos sie udalo, ale nie przesypia nocy, budzi sie ze 2 razy tylko ze wystarczy ze dam mu smoczka i idzie spac dalej, lozeczko jest przy moim wiec czasem podaje smoczka po omacku :P, idzie spac o 20:30 o 5 rano je butle i wstaje o 7

Gość gość
Łóżeczko turystyczne fantastycznym sposobem na wiercenie się i obijanie o raszki! u nas działa i Franek spi spokojnie.Polecam.