Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amajaininaica

BOZE mam 20 lat i jestem w ciazy:(((((((((

Polecane posty

Gość Zuzanna Amelia & 29
20:36 [zgłoś do usunięcia] SaveHerSomeday przeciez za granica studiowanie jest krotsze Tylko dla geniuszy z Polski. Tubylce musza isc normalnym systemem.

wy na powaznie?:D przeciez studia zagraniczne mozna zrobic np w 3 lata. Jak ma prawie 22 to zaczal studia np w wieku 18 lat. Znam pare osob ktore w wieku 18 lat wyjechaly na studia np do ANglii. Kolo 22 lat wracaja do Polski

tak to jest jak sie dzieci za seks biora ;-)) i nie chodzi mi tutaj o wiek metrykalny, pukanie sie bez slubu - bez srosdkow do zycia (jak sadze) - oraz ostre weto aborcji - przewaznie tak sie konczy, dlacezgo wiec autorka jest zdziwiona tego nie wiem? przeciez zadna antykoncepcja nie daje 100% - ale jak sie jej umie uzywac to dziala niezawodnie;-)

Gość Zuzanna Amelia & 29
20:41 [zgłoś do usunięcia] SaveHerSomeday wy na powaznie? przeciez studia zagraniczne mozna zrobic np w 3 lata. Nawet w rok. A niektorzy to nawet robia je telepatycznie. Bez wyjazdu.

Gość atttttttt
Darker - uwierz mi, naprawdę szczerze Ci współczuję. nie znam Cię, ale z Twoich wypowiedzi jasno wynika, że nie lubisz ludzi i nie potrafisz zrozumieć niedoskonałości. z takim nastawieniem trudno żyć. może u Ciebie to tylko przejściowe?

"z Twoich wypowiedzi jasno wynika, że nie lubisz ludzi i nie potrafisz zrozumieć niedoskonałości" Olanie antykoncepcji to nie symptom niedoskonałości tylko przykład głupoty, skrajnej głupoty i braku odpowiedzialności..

Gość atttttttt
darker, nawet jeśli tak uważasz, to co z tego? krytykujesz autorkę, która jest w trudnej sytuacji. dziewczyna potrzebuje pocieszenia, podniesienia na duchu. wydaje się dojrzała ma oparcie, na pewno da sobie radę. jednak Ty postanowiłeś ją wyśmiać i skarcić. jeśli ktoś ma problem, to powinno mu się albo pomóc, albo chociaż nie przeszkadzać.

"krytykujesz autorkę, która jest w trudnej sytuacji." No i co z tego? "dziewczyna potrzebuje pocieszenia, podniesienia na duchu. wydaje się dojrzała ma oparcie, na pewno da sobie radę." Oparcie to da jej rodzina (oby) i jej facet. Ale z pewnością nie można powiedzieć, że jest dojrzała. Założenie tematu i opisanie jak się panikowanie to nie oznaka dojrzałości. "jednak Ty postanowiłeś ją wyśmiać i skarcić." Skończ z ta śmieszną solidarnością.

Gość Zuzanna Amelia & 29
20:54 [zgłoś do usunięcia] Darker Olanie antykoncepcji to nie symptom niedoskonałości tylko przykład głupoty, skrajnej głupoty i braku odpowiedzialności.. Znowu pieprzysz glupoty. Olanie antykoncepcji z genialnym 22 latkiem po zagranicznych studiach i z bogatymi starymi to nie zadna glupota tylko objaw dalekowzrocznego myslenia , przedsiebiorczosci i dobrego planowania. A co by bylo jak by nie wpadli a on sie znudzil i zaczal szukac innej ? Przeciez zagranica taka rozpusta a zwiazek na odleglosc zawsze jest ryzykowny. Myslisz ze tacy dziani po studiach to jak grzyby po deszczu rosna ?

Gość bcbcbfbfb
znowu przyszła idiotka ror i znowu będzie o aborcji gdakać :O zrozum cepie wkońcu że to każdego indywidualna sprawa 🖐️

Gość atttttttt
Darker - to żadna śmieszna solidarność, to empatia jest. tak jakoś mam, że się staram drugiego człowieka zrozumieć :-). chęć do tłumaczenia Tobie świata mi minęła. mam nadzieję, że kiedyś zmienisz swoje rozumowanie.

Gość boomballlla
A może ktoś mi powiedziec, co jest złego w macierzyństwie w wieku 20 lt? :) normalny wiek na ciążę i dziecko. Przez 5-6 lat do "odpowiedniego wieku" jedynie co osiągniesz więcej to będziesz mieć /lub nie mieć/ pracę i wynajete mieszkanie lub pokój. Nie kłammy się, że przez kilka lat czekania z dzieckiem osiągniemy coś więcej niż w wieku 20 lat. Ew.skończymy studia i będziemy szukać pracy. Mieszkania się przez ten czas nie dorobisz, nie będziesz bardziej stabilniejsza ani samodzielniejsza niż w wieku 20 lat. Bo 20 lat to już dorosłość, jesteś ukształtowana jako kobieta pod każdym względem. Więc w czym problem? Ja zaszłam w ciążę gdy miałam lat 19. 20 jak urodziłam i byłam po 1 roku studiów. Potem przeszłam na zaoczne i je dokończyłam, żadna filozofia. Potem zrobiłam magisterkę i dziecko było w przedszkolu a ja pracowałam. Mieszkanie dalej wynajmujemy, robimy to, co pewnie byśmy robili i bez dziecka- czyli praca- przyjaciele - dom. Tylko jest z nami córka i tyle :) sama radość. W dodatku nic tak nie mobilizuje i nie dodaje motywacji niż ciąża - wtedy wszystko chce się dopiąć i przygotować.