Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olciowatka32

Zawroty głowy u 6-latki,co to może być?

Polecane posty

Gość olciowatka32

Oczywiście pójde do lekarza jak najszybciej,narazie jestesmy tydzien u babci a jak tylko wróce pojdziemy do naszego pediatry na konsultacje.ale od poczatku- od jakiegos tygodnia córce 6 lat zawraca sie glowa tzn zdarzyło sie to chyba 3 razy w ciągu tygodnia,nie wiem na czym to dokładnie polega ale ona opisuje to "ze ją ściąga na lewa stronę".Faktycznie raz się zachwiała jak szła po pokoju.Zaraz te objawy ustępują,po kilku sekundach.na poczatku myslałam ze to od zoądka bo miała wirusówke,ale zdarzyło sie to znów 2 razy.miała ostatnio robione badania krwi,moczu ogólnego i posiewu oraz kału.Wszytko było ok.Co to może byc bo juz zaczynam nie spac po nocach,ze to mkoze jakis guz w głowie albo co???Może miał ktos podobnie z dzieckiem?

Gość dokladnie! to moze byc
wszystko wiec do lekarza lec szybko zebys nie mylala. dziecko znajomych tez mialo zawroty, nie moglo utrzymac rownowagi i okazalo sie ze guz w glowie, szybko do centrum dziecka w warszawie i na szczescie jest wszystko ok po operacji.

Gość Nic z tegojggl
Ja myślę że nic nie da jednoznacznego wyniku tylko rezonans magnetyczny, tomografia komputerowa. Usg. Moze coś z uszami?? Ale ja bym radziła szybko prywatnie zrobić rezonans , tomografie i usg.

Gość Nic z tegojggl
No i tak jak poprzednik do centrum szybko! Nie wiem jak tam z terminami. Ale jak nie to na własna reke też zrób badania.

tak, znajomi mieli taką sytuacje i okazało się, że to epilepsja ale powody mogą być różne piszesz, że jesteście u babci, może zmiana klimatu??? ???

Gość katarina1155
Moi znajomi również mieli podobną sytuację i okazało się, że to epilepsja. Najpierw zawroty głowy a potem były napady.

Gość olciowatka32
raczej nie bo bacia tylko 30 km dalej na wsi mieszka,kurcze ale nastraszyłyscie mnie...napewno tak zrobię,zaraz w nastepnym tygodniu jade na kontrolę.