Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce mieć wreszcie swój biznes

Dziewczyny ocenicie mój POMYSŁ na BIZNES?

Polecane posty

Gość Apasz:)
Byłbym, jeśli będziesz miała dobrą miejscówkę w tym swoim mieście, to powinno CI się powieść :). Trzymam kciuki

tak tak dużo będzie też pyszności dla wegetarian, chce miec mnostwo surówek, ssałatek, zapiekanych warzyw, róznie rpzyrządzone ziemniaki, ryby do tego kompot, koktail owocowy, kawka, herbata co kto woli

He he kobietko widać, że Ty faktycznie lubisz gastronomię :)

Gość hejejejejejejejejej
Ach, z Torunia do Ciebie nie przyjadę :/, ale jak będę w Krk to na pewno wstąpię! Mnie wpadł do głowy jescze jeden pomysł. A śniadania? Jajecznice, kanapki... I godziny np. 8-10, 13-20, albo coś takiego?

apasz lubie,lubię .Kocham gotować i jeść i wart by było coś z tym fantem zrobić:-) Co do sniadań hmmm można by było tez pomyśleć, ale cczy na sniadania byliby chętni??każdy rano je szybko sniadanie i ucieka do pracy, nie sądze ze ludzie mają czas na to zeby przed pracą wyskoczyć na sniadanie do restauracji

Jak wam sie wydaje ile potrzeba kasy na otwarcie tego typu jadłodajni zakładając ze lada gastronomiczna to koszt ok 15-20 tysiaków.

Nie mam pojęcia, dlatego musisz zrobić sobie porządny business plan

Gość hejejejejejejejejej
A te śniadania... Zajęcia są czasem na 9 i wtedy chętnie bym sobie w oczekiwaniu na szkołę- jedzonko w barze

Apasz trzeba będzie to wszytsko wyliczyć , ale tak na oko myślę ze minimum 60 tyś??? A co do sniadan zawsze można je potem dorzucić do oferty, na poczatek jednak stawiałabym na obiado-kolacje. Gdyby mój pomysł wogole wypalił to po jakims czasie pomyślało by się tez o sniadaniach, co przecież wiąrze się z zatrudnieniem kolejnej osoby.

Gość CrK
Pamiętaj o tym że możesz serwować jedzenie na wynos, i w przypadku śniadań jakieś gotowe paczki byłyby pożądane, rano niewiele osób ma czas przebierać w tych wszystkich możliwościach.

Gość poowodzenia
pomysl super

Gość ppppppppppppooooooooo
pomysł do dupy ale próbuj, próbowałem jesc w takich w dwóch miastach, jedzenie nieświeże i jest to normalne, nie wyrobisz, jeśli juz to gotuj prypatnie na komuniach, otwórz pizzerie, jak umisz gotować bedą klienci bo pizzerie sieciówki to syf i ludzie nie znaja co to pizza dobra w polsce, przy pizzerki możesz mieć też inne dania

Gość ojojku
u nas w miescie najwieksze oblężenie jest w nalesnikarni i pierogarni. To mozna zrobic niemal ze wszystkim i tanim kosztem. w pzzerii trzeba miec dobry piec, sądze że droższy niz lada podgrzewająca. Niestety w takich lokalach z jedzeniem na wage tez czasem trafiałam na wysuszone od długiego leżenia jedzenie.. nie wiem czy da sie to jakos ominąć. Ale tez je odwiedzam bo ogólnie lubie sobie sama komponowac zestaw i widziec przed zamowieniem co bede jadła ....pozatym bywam z dzieckiem, które je niewiele z restauracyjnych dań ale czyms je trzeba zająć wiec pare warzywek czy troche makaronu dokładam dla niego. w resauracji moge najwyzej pół porcji zamówic a to zwykle za duzo. zazwyczaj ostatnia godzina to happy hour i wyprzedaje sie wszystko za 50% zeby nie wyrzucac jedzenia i to mi tez daje minimum pewnosci ze nie jem wczorajszego.

Gość crix
pomysł spoko. to, że jest nietypowy jest plusem. ale licząc koszty pamiętaj, żeby wliczyć w to reklamę. to, że zrobisz ciekawe, atrakcyjne miejsce nie wystarczy, żeby się wybić. np. za reklamę w panoramie firm wiele nie zapłacisz, a bardzo się przyda, bo się pokarzesz w necie i twój sklep będzie się lepiej pozycjonować w googlach. akcja ulotkowa to też dobry pomysł - np. z ulotką określona zniżka. i pamiętaj, żeby nie oszczędzać na gorszych składnikach i robić naprawdę dobre jedzenie, bo to zachęci ludzi, żeby polecać twój lokal swoim znajomym.