Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ChwastkaOxox

Kupka niemowlaka :)

Polecane posty

Gość ChwastkaOxox

Co ile niemowle (zaraz po urodzeniu) robi siusiu i kupki? Co ile kupujecie pampersy? Na ile starczaja?

U nad paczka pampers 1 starczała na 4 dni. Nie pamietam ile tam w tej paczce pieluch było 43? 47?

Gość ChwastkaOxox
Tzn na ile starczy taka paka z 70 pampersami dla niemowlaka? probuje sie rozeznac w kosztach i mniej wiecej wyliczyc ile wydam na miesiac. I moze sa mamy z UK, jakie pieluszki uzywalyscie zaraz po urodzeniu? Warto kupowac Pampersy?

Gość mama dwóch dziewczynek
to baaardzo często zmianiałaś... ponad 10 pieluszek na dobę? U nas wystarczało średnio 6 pieluszek na dobę. Ale to zależy jak często maluszek robi kupę i jak się długo uda czystą utrzymać. Moja starsza robiła raz na 2 dni, a mała w każdą pieluszkę ;-)

Gość ChwastkaOxox
Czyli mozna zalozyc ze te 70 pieluszek starczy na 8-10 dni? Jakich uzywalyscie dla takiego malucha, bo nie wiem w jakie sie zaopatrzyc.

Zmieniałam bardzo często bo młody dużo kup robił a ja bałam się odparzeń ( i tak je miał) Auotrko pytasz o pieluch dla noworodka czy niemowlaka? Bo jak starsze niemowlę to duuuzo mniej idzie. Teraz paczka 70 czy 78 wystarcza na prawie 2 tygodnie

Gość ChwastkaOxox
Dla noworodka takiego zaraz po urodzeniu. Rodze za 2 tyg i nie wiem w co sie zaopatrzec :) No i z tego siedzenia w domu i czekania staram sie rozplanowac wydatki miesieczne itd :)

Na początku idzie 5-10 pieluszek a jak maluch jest starszy to mniej. A co do pieluch to musisz sama przetestować. Mi najbardziej podeszły pampersy, chociaż są za mocno jak dla mnie perfumowane. Nie wiem jaka pogoda bedzie u ciebie jak urodzisz ale jak upał to staraj sie zmienić pieluche tak często jak tylko się da bo odparzeń się dzieciak nabawi.

Gość ChwastkaOxox
Wlasnie u mnie nie przekracza 20 stopni. Ogolnie jest miedzy 10-18 wiec nie przegrzeje sie. Tez mysle nad pampersami, bo moj maz sie uparl ze maly bedzie mial wszystko najlepsze. Ale duzo czytalam tu na forum ze niekoniecznie tak jest i czasem najtansze pieluszki sie najlepiej sprawdzaja.

Wiesz pielucha jak pielucha. Moja koleżanka zachwyca się nad dadami, druga nad hugiesami. Mi pampki leżą najlepiej ale czy są najlepsze? Chyba kwestia gustu. ps. zazdroszczę temperatury.

Trzeba liczyć 8 pieluszek na dobę. My kupowaliśmy pampersy i myślę, że warto, bo np. huggiesy i happy to przesikiwał i wtedy cal ubranko out. Jak się kupuje pampersy na promocjach to cena jest czasem niższa niż takich niemarkowych pieluch. Chodzi mi oczywiście o cenę za sztukę, bo nie ma co patrzeć na cenę paczek kiedy w każdej jest inna ilośc pieluszek. Polecam stronę: http://promobaby.pl/kategoria-pieluchy.html Tutaj znadziesz informację o aktualnych promocjach na artykuly dziecięce.

To zależy czym będziesz karmić. Jeśli MM to ok 5-10 pieluch/dobę. Jeśli piersią to może być znacznie więcej. Moja Kruszynka robiło kupę przed i po karmieniu więc pampersów szło ok 15/dobę. Po około miesiącu się ustabilizowało ale też schodzi koło 7-10. Zmieniam często bo dziecko ma wrażliwą skórę, która szybko się odparza.