Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolkaa21

Kolano

Polecane posty

Gość jolkaa21

dzisiaj siedzialam sobie na nogach tak jakbym kleknela i usiadla. okolo 20minut w tej pozycji, strasznie mi scieprly nogi... Chodzily mi ,,mrówki'' po calych nogach i bolalo jak diabli ale przeszlo. Chwile pozniej zobaczylam na lewym kolanie gruba jakby żyle siną nacisnelam, zabolalo, zakóło i teraz mam cale kolano sine. jak wyprostuje noge to troche blednie ale jak zegne znowu robi sie fioletowe. Co mi sie moglo stac? Nie boli mnie bardzo przy chodzeniu tylko przy zgieciu do oporu.

Gość moniii0095
staraj sie ją trochę odciążyć i obłożyc lodem ..jeżeli jutro koło południa nadal tak będzie zgłoś sie do ortopedy :) o kolanach dość dużo wiem bo trenowalam piłkę nożna i 18.07.12miałam artroskopie mam 17lat i niestety ale ze sportem muszę skończyć. Życzę powrotu do sprawności pozdrawiam :)

Gość jolkaa21
moniii dziękuje... A nie wiesz przypadkiem co to może być? Czesto coś mi przeskakuje w tym kolanie ale nie sinieje jak pochodze troche to wskakuje i jest ok. Ale teraz to coś innego.

Gość krysia.mis
wypróbujcie stabilizator stawu kolanowego z magnesami , polski rewelacyjny produkt na urazy: kontuzje, zwichnięcia, złamania, bóle i urazy mięśni, choroby zwyrodnieniowe stawów, etc., choroby reumatyczne: zwyrodnienia, stany zapalne (ostre i chroniczne), osteoporoza, etc., stany pooperacyjne: operacja przepukliny, operacje mięśni i ścięgien, przyspieszanie gojenia, poparzenia, http://vitamarket.pl/p11682-Stabilizator-kolana-zapinany-na-rzepy-rozmiar-L-Obwod-kolana-w-cm-39-42-.html

Gość moniii0095
jeżeli tak ci coś wyskakuje to może być łakotka ale zależy czy przy tym odczuwasz jeszcze ból i w po której stronie kolana :) to też są tylko przypuszczenia po tym co sama wiem :) ale naprawdę kolano samo w sobie jest małe, a składa sie z tylu dziwnych 'rzeczy'

Gość jolkaa21
Hmmm nie znam sie na opisie kolana ale wyskakuje mi pod tym Jabłkiem, okrągła kościa czy jak sie to nazywa. dokladnie to miedzy tym a ścięgnem. boli jak diabli ale wiem ze musze to rozchodzic i wtedy przechodzi. a teraz mam sine tak jakby tylko to jabłko ale boli inaczej. Bardziej ciągnie i kłuje

Gość moniii0095
to radzę zgłoś sie do ortopedy . Naprawdę warto to wyleczyć, potem może być coraz gorzej .... I ludzie gdyby co nie bójcie sie artroskopi to tak strasznie brzmi to jest zabieg (lepiej znieczulenie ogólne w 100%niż miejscowe) to jest zabieg gdzie widzi sie kolano od środka :) ja miałam robione rtg,usg i nic potem rezonans i że uszkodzona łakotka i miałam mieć ją zszytą właśnie dzięki artroskopi ale okazało sie że mam ja za bardzo uszkodzona i trzeba wyciąć ale nie jestem pełnoletnia, mogę jeszcze rosnąć itd. Więc usunąć jej nie mógł...do tego okazało sie że mam fałdy podrzepkowe (to mi usunął) uszkodzenie kłykcia piszczeli i coś jeszcze jedno ale nie pamiętam dokładnie nazwy i zrobił mi tylko jeszcze płukanie/drenaż 24godziny i mogłam wyjść do domu a myślałam że kolejne wakacje przejdą mi bokiem przez nogę :)

Gość jolkaa21
Współczuje... młodziutka jestes jeszcze a juz takie klopoty. W sumie ja miala 15lat i operacje stawu skokowego wiec wiem jak to jest. Z tym ze chodzilam 2 miesiace w gipsie po operacji i 6 miesiecy na rechabilitacji w szpitalu... :) Wybiore sie w srode do lekarza jak jutro nie bedzie poprawy.

Gość moniii0095
lepiej nawet jak przejdzie to idź :D powodzenia :) napisz tu co i jak, jak będziesz wiedziała. Pozdrawiam, zdrówka :)

Gość jolkaa21
Dzięki serdeczne... Napewno napisze. Pozdrawiam... :D

Gość kimberlej
polecam ci ortopedę w Krakowie Rafała Więcka, świetny specjalista i na dodatek bardzo uprzejmy.

Gość lilijjjana
a w czym dokładnie specjalizuje się ten ortopeda?

Gość lilek111
A czy jest to normalne, że podczas chodzenia od jakiegoś czasu strzyka mi w kolanie? Czy miał ktoś może coś takiego?

Gość tomek 01
strzykanie może świadczyć o braku mazi udaj się na wizytę do ortopedy lub innego cudotwórcy

Gość tomek 01
możesz brać artresan etc

Gość ulunita
Skrzyknęło mi coś w kolanie podczas jazdy na nartach, nie mogę zgiąć go do końca i trochę spuchło. Miał ktoś tak kiedyś?

Gość sosss...
z kolanem żartów nie ma udaj się do lekarza na opuchliznę przykładaj lód, może byś woreczek z mrożonką, na jakiejś folii, zeby nie odmrozić masuj delikatnie balsamem z olejkiem rozgrzewającym maść przeciwbólowa ; dobra Lioton 1000 bez rp możesz załozyć opaskę uciskową, b. pomaga przy chodzeniu

Gość sosss...
mnie spuchło i bolało z 10 m-cy to leczyłam lekarz zalecał ten lód potem zastrzyki, maści, rehabilitacja lasery, masaże w końcu chodzę, raczej zakładam tę opaskę, wydałam kupe kasy na leczenie prywatnie pewnie masz wodę w kolanie, skoro spuchło albo ci poszła łękotka

Gość Michalina

Zeszłoroczne narty wyglądały u mnie mniej więcej tak: troche zjazdów, upadek, konsultacja lekarska, prześwietlenie i rehabilitacja:( Każda kontuzja przede wszystkim powinna być gruntownie doleczona,w przeciwnym wypadku sprawa może się ciągnąć latami. . Pomocne w rehabilitacji mogą być stabilizatory. Sama mam taki na nadgarstek AR medical.

Gość paraska

ja na rehabilitację chodziłam do Reha Expert we Krakowie. Doskonale mi pomogli i przede wszystkim wyleczyli mnie z kontuzji kolana. jestem bardzo zadowolona