Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ecie pecie co powiecieee

kurdę, poród bez lewatywy? masakra :(

Polecane posty

Właśnie moja koleżanka uświadomiła mnie, że w szpitalu, gdzie będę rodzić nie robią lewatywy, że ona jak rodziła dwa tygodnie temu to robiła pod siebie, a położne co chwilę to podmywały i sprzątały... Kurdę, jakoś sobie nie wyobrażam tego :( Byłam pewna, że to standardowy "zabieg", że wszędzie to robią. Raz, że nie wyobrażam sobie, że ktoś sprząta spode mnie moją kupę :( Dwa, że przeważnie jak się załatwiam to nie pachnie w ubikacji fiołkami i nie wyobrażam sobie, że podczas porodu nagle na sali zaczyna śmierdzieć :( Trzy, że mąż miał być ze mną przy porodzie, a teraz nie jestem pewna czy chcę, by oglądał jak robię pod siebie :( Cztery - najgorsze - dzidziuś ma przyjść na świat w mojej kupie?????!!!! :(:(

Gość dommmasaa
ja rodzilam bez lewatywy i nic sie nie wydarzylo...

Ja rodziłam wieczorem a lekkie skurcze miałam już od rana i cały dzień nic nie jadłam przez nie, nie miałam lewatywy i nic mi się nie przytrafiło :)

A ta moja koleżanka napisała mi, że jak parła to szło i wody i siku i kupa. I wcale nie miała ciężkiego porodu, nie parła godzinami, bo samo parcie i poród trwało u niej pół godziny. A jednak... Ja pierdziulę, już byłam przygotowana psychicznie do porodu, że będzie okej, że się nie boję, a teraz znowu jestem przerażona :( Nie należę do tych odważnych, co robią kupę gdy mąż w ubikacji, nigdy przy mężu nawet nie puściłam bąka, takie sytuacje są dla mnie krępujące i w głowie mi się nie mieści taki poród :( Myślicie, że mimo, iż nie robią lewatyw, to jak poproszę to mi zrobią??

To byłoby dla mnie meeega szczęście, gdybym tak jak Wy nic nie zrobiła w czasie porodu. Ale cholera wie... Mam w domu taką jednorazową lewatywę, ale przecież nie będę jej sobie sama robić w domu jak np. wody mi odejdą...

Gość to dobrze, że bez lewatywy
Ja rodziłam pierwszą córkę i miałam lewatywę, zapytano, czy chcę a ja zapewniona przez położne o wydarzeniach typu opisanego przez Ciebie poprosiłam. Źle się z tym czułam, jakoś ten zabieg mnie obrzydził... Zdecydowałam w drugiej ciąży zrobić sobie lewatywę sama. Ale popytałam i okazało się, że to nie jest niezbędne. Drugi poród miałam wywoływany, o lewatywie nikt nie wspominał. Nic się nie działo, nie miałam żadnych przygód. Myślę, że możesz sobie pomyśleć o diecie, na dwa dni nawet przed planowanym porodem lekkie jedzonko, żeby nie zalegało nic w jelitach. Poza tym położne w czasie porodu aplikują zwykle czopek, więc to też pomaga. A jak już bardzo chcesz to kup sobie zestaw i zrobisz sobie lewatywę sama w łazience nawet na porodówce. Nie martw się, chyba Twoja koleżanka miała pecha, ja rozmawiałam z wielomam mamami i nic takiego nie przeżyły. Pytałam też położnych i wcale nie jest to standard przy porodach.

Gość to sobie zrób samaw domu
albo poproś o zrobienie w szpitalu a jak nie będą Ci chcieli zrobić to niech Ci dadzą to na piśmie i uzasadnią na bank zrobią jak będziesz się domagać więc nie dramatyzuj

Nigdy nie dopuściłam, żeby ktoś mnie zobaczył z tłustymi włosami albo odpryskami lakieru na paznokciach, a tu takie coś :(

Na dwa dni przed porodem dieta?? Dziewczyno, ja chyba już dziś zacznę dietę, a termin mam na 20-tego.... Serio myślicie, że niekoniecznie może mi się coś przytrafić? Wiem, że to jest normalna fizjologiczna czynność i dla położnych to pewnie żadna sensacja, ale ja bym się chyba czuła upokorzona w takiej sytuacji :(

przy 2 porodzie lewatywy nie miałam. nic się nie przydarzyło. czyściło mnie od początku skurczy, czyli od 2 w nocy, urodziłam po 21 godzinach, więc nic tam w jelitach nie zalegało :P a jadłam cały dzień normalnie, jeszcze przed samym wyjazdem do szpitala (o godz 20) zjadłam kawałek banana żeby sobie energii dodać :P jak się boisz zrób sobie w domu sama lewatywę i po problemie.

Ale myślicie, że jak np zaczną się skurczę, to bez żadnych konsekwencji mogę sobie taką lewatywę zrobić w domu? Chodzi mi o to, czy to np nie przyspieszy skurczy albo coś podobnego?

Gość liliannkaaaaaaaaaaaaaaaaa
przesadzasz kobieto to tylko kupa,przy porodzie co drugiej przeszkadza,ale jak ja facet wali w kakao to jest ok,co za hipokryzja

Gość elag
zrobisz lewatywe tez sie mozesz usrac za przeproszeniem ja tak miałam niestety miałam skurcze juz połozna mnei zbadała i mói a to jeszcze lewatywe zrobimy ja mówie ze neidawno sie wypróżniałm wiec moze siei obejdzie bez lewatywy a ona nie lepiej zrobic wiec ok zrobiła a akcja porodowa szła tak szybko ze dosłowni przy porodzie sie zesrałam bo jeszcze działałą lewatywa

lilianka - mnie nikt w kakao nie wali, więc sobie daruj hipokryzję...

Gość SabinaSarnkowa
to jest normalne jesli cos popuscisz bo musisz przec Po huja sie decydowalas na ciaze skoro glupie pytania zadajesz i sie boisz wszystkiego Tak juz jest i jest to tam normalne

czysta fizjologia, możesz zrobić sama lewatywę, ja też mam taki zamiar a jak zrobisz pod siebie w trakcie porodu, cóż..te Panie zwane położnymi są przygotowane na takie sytuacje i ich uwagi, docinki czy inne teksty mogą sobie głęboko wsadzić a dla Ty masz za zadanie zdrowe dziecko urodzić a nie zastanawiać się czy się za przeproszeniem obesrasz.. sorry za taką bezpośredniość ale mnie też czeka poród ale mam do tego chyba zdrowsze podejście.

SabinaSarnkowa - po chuja to Ty sobie wkładałaś, jak jesteś taka wszystkowwiedząca to bosko, poradnik napisz dla takich debilek jak ja. Idiotka.