Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hdgskuydu

moze mi ktos doradzic w wyborze kolorow scian majac

Polecane posty

Gość hdgskuydu

pomaranczowe lozko, i szafe w kolorze wenge? parkiet jasno brazowy. Bezowy okazal sie niewypalem.

Gość hdgskuydu
tzn to jest bardziej czekoladowy, jakby kawa z mlekiem. ale cholera w roz troche wpada. I musze przemalowac znow.

Gość hdgskuydu
pomozecie? bo to problem dla mnie.

Gość pinnaccoladda
zobacz zielenie albo kremowe

Gość hdgskuydu
zielony to juz za bardzo odjechany. za male pomieszczenie. Ale kremowe to w jaki kremowy wpadajacy? wzielam bezowy i niewypal. W ogole ciemno jak w dupie teraz.. I jezeli jakis kremowy to czy da sie polozyc jak sciana ciemniejsza?

Gość możliwe, że...
Myślę, że raczej odcienie szarości. O, np. stalowy.

ja bym sprawdziła wrzos czyli taki fiolet rozmyty pasuje do pamarańczu i do brązu weź kawałek materiału w tym kolorze i zobacz, czy będzie ci pasować

Gość Ewka2909
Ja mam na scianach Duluxa, w Anglii ten odcien nazywa sie Soft Stone. Fajnie odbija otaczajace go barwy, wiec przy moim czerwonym dywanie w salonie nabiera cieplego odcienia, a w korytarzu przy jasnym parkiecie nadaje przestrzeni. Wzielismy go przez pomylke, na probkach wygladal zbyt ciemno, ale mielismy podobny problem jak Ty i machnelismy tym co mielismy. Efekt nas zaskoczyl. Daj znac co o nim myslisz. Powodzenia :-)

Gość hdgskuydu
no wlasnie podobny mi sie kolor zrobil jak ten soft sone . tylko ze ciemniejszy. jakby kawa z mlekiem. ale troche z rozem polaczony. i nie pasuje. za ciemno sie zrobilo. Ale widze ze Twoj jest duzo jasniejszy niz moj. pomysle jeszcze. Vholera takie meble sobie wybralam ktore sa wymagajace co do kolorow scian.

Gość ffr432
daj lososiowy, ja mam na scianach w duzym pokoju lososiowy a sofy sa pomaranczowe, pokoj wychodzi na otwarta kuchanie w ktorej dominuja jasne kolor beze i braz.

Gość hdgskuydu
sluchajcie , a moge sobie tak narzucac farby w roznyc kolorach na sciane ? chodzi mo o to ze na ciemniejszy narzuce jasniejszy. to wyjdzie jasniejszy?

Gość Ewka2909
Ja tam sie takich lososiowych boje. Probowalismy czegos takiego u nas przed soft stone i wyszla pomidorowka z ryzem, cos strasznego... A co ze zwykla biela, i ostrzejszymi dodatkami, jakies plakaty lub obrazy? Po prostu zrobic ze scian nagie tlo do tworzenia czegos nowego?

Gość ffr432
my kolor uzyskalismy ze zmieszania farb. jutro moge dac zdjecie na dowod tego ze to fajnie wyglada. a pomidorowka z ryzem to nie lososiowy.

Gość Ewka2909
Tzn, ze na kawe z mlekiem nalozysz cienka warstwe bieli? Hmmm... Nie wiem, moze wyjsc laciato, kolor moze byc nierowny.

Gość Ewka2909
Wiem, ze lososiowy to nie pomidorowa, ale duzo zalezy od swiatla w pokoju, lub wyposazenia, i u nas przy meblach w salonie od wschodu, wyszla straszna pomidorowa, a probki byly piekne. Czasem efekt koncowy jest upelnie inny niz reklamuja go ulotki.

Gość snsnnsnsns
moze jakbys fotke dala to byloby latwiej doradzic bo jednak kazdy inaczej opisuje dany kolor:)

Gość jajcarafajansiara
Jak maly pokoj,to daj jasny kolor. Wzielabym albo szary,albo zimny niebieski,taki wpadajacy w szary,albo oliwkowy.

Gość jajcarafajansiara
Mozesz przemalowac ciemniejszy na jasniejszy,moze bedzie trzeba przejechac dwa razy,ale aie da