Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Puszka Bejbuszka

Nie ma ładnych imion dla chłopca:(

Polecane posty

same problemy z tymi facetami :P ja jeszcze nie wiem jakiej płci będzie dziecko, ale mam przeczucie, że to będzie chłopak i też mam problem dla dziewczynki nawet nie musiałam się zastanawiać powiedziałam narzeczonemu jakie mi się podoba i on potwierdził ale przy chłopaku zaczyna się wojna

też mieliśmy taki problem z 2 synkiem. dopóki mały miał być dziewczynką nie było problemu - imię wybraliśmy w 5 minut. a jak okazało sie ze jednak chłopiec to zaczęły się schody. kilka tyg szukaliśmy odpowiedniego i jedyne które u mnie i u niego zyskało aprobatę to Tomasz. mi podobają się jeszcze Piotr, Dawid, Dominik, Tymoteusz.

Gość kochana żona męża
u nas będzie Wiktorek, narazie w planach ;)

Łukasz, Olaf ładne ale męża nie przekonam. Ma kolegę Łukasza który sporo pije:) A ja mu nie mogę przetłumaczyć, że to nie ma znaczenia...

Parę tygodni Wam to zajęło... Ja jestem w 36 tc i jesteśmy w lesie. Ciąża zagrożona, mogę rodzic w każdej chwili a imienia jak nie było tak nie ma:( myślałam o radykalnym podejściu do sprawy i wymuszeniu mojej opcji na porodówce:p

jest opcja taka że jak zobaczysz dziecko to będziesz wiedziała jak je nazwać :) gdybyśmy my czekali z decyzją do porodówki to Tomasz byłby Kazikiem :D do dziś jak odpowiedni wyraz twarzy zrobi jak mały Kazik wygląda :D

hehehehe dobry plan, ale może lepiej nie denerwuj faceta :P czasem bywa i tak, że na porodówce okazuje się, że to jednak córcia :D

Gość a może takie
Może Sebastian, Daniel, Damian, Marek? Teraz pełno wszędzie Kacprów, Kamilów, Dawidów, Dominików, Mikołajów, Bartków.

On mnie całą ciążę z tym imieniem denerwuje, gdzie byśmy nie byli to wszędzie się chwali że syn, że Adam a mnie do słowa nie dopuszcza i traktuje tak jakbym nie miała nic do powiedzenia:/ i dlatego albo będzie kompromis albo moja opcja.

Gość sOFTIII
MICHALEK !!!!!!!

Gość nelly 42
a ja mam synka Michała i uważam że to najpiękniejsze imię na świecie... Misiak, Misiek, Misiałek... co prawda jest już za duży na niektóre z tych zdrobnień ( 10 lat ) ale uwielbia jak tak do niego mówię :) I mam córkę Aleksandrę...

A córkę wykluczam, trzech lekarzy mi usg robiło i każdy stwierdził że to syn:) zresztą ja wolę synka mieć jako pierwszego chociaż wiadomo że najważniejsze żeby zdrowe dziecko się urodziło:)

Gość imie imie
Dominik jest bardzo ładnym imieniem. Mój syn tak ma :) i co ważne, w naszym środowisku nie ma więcej chłopców o takim imieniu. Jeszcze podoba mi się Cyprian :) ale już nie będzie okazji do nadania tego ślicznego imienia :)

Gość Daissssy
Filip Olaf Mikołaj Kosma Ksawery Mkasymilian Kasjan Tymom Maksym (ksymek, ksymuś) Aleksander Hubert Nikodem Leon Brunon/ Bruno

A ja nie lubię męskich imion, które z damskimi się kojarzą. Dominik - Dominika, Karol - Karolina, Kamil - Kamila itd, ale wiadomo, że każdy ma swój gust.

Dominik ładnie ale siostra mojego mężczyzny jest tydzień ode mnie wyżej w ciąży i takie imię wybrała już dawno więc u mnie nie wchodzi w rachubę.

Dominik ładnie ale siostra mojego mężczyzny jest tydzień ode mnie wyżej w ciąży i takie imię wybrała już dawno więc u mnie nie wchodzi w rachubę.

Moi synowie to Bartosz i Wiktor ale zawsze podobało mi sie Tobiasz tylko mężowi nie bardzo i dlatego jest Bartuś

Gość ffffffffffffffffffffgggggggggg
Olek,Olaf,Eryk,Hubert - lubię krótkie imiona.

Gość stokrotkaAa...
mam ten sam problem !!! 10 imion dla corki a dla chlopca zerooo, podobalo mi sie imie Wojciech - ale mieszkam za granica na stale i moze byc problem z wymowa itd. moze byc dosyc trudne aby zyc z takim imieniem za granica, i myslalam o jakims bardziej uniwersalnym imieniu co jest i tu i tu takie samo typu wlasnie Adam, Olaf - jednak nie podoba mi sie zadne ! no nie wiem albo mam jakies zle skojarzenia z reszta lub w rodzinie juz takie jest itd. ;/ ehh... a moj maz to juz w ogole wybral imie ze TRAGEDIA! tez w zyciu sie na nie nie zgodze - imie typowo zagraniczne a ja takiego nie dam dziecku

Gość w.m..
Mam ten sam problem. Najchętniej dalibyśmy imię po mężu, ale jeśli później urodzi się kolejny syn, to będzie pokrzywdzony. Jedyne imię które przychodzi mi do głowy to Andrzej - mam kilku w rodzinie i paru kumpli i wszyscy to fajni faceci.

Gość misiaczka.92
to prawda jest problem z imionami męskimi jestem w mies ciazy jesli bedzie corka to nazwe aleksandra a jak syn to mateusz bo inne mi sie nie podobaja.najlepiej wybrac takie imie zeby w przyszlosci nikt dziecku nie dokuczal pozdrawiam:)

Gość trzeba miec z glowa
coś zeby dawac imie ojca. Jak w komunistycznym zsrr Piotr Piotrowicz syn Piotra, hahaha

Gość trzeba miec z glowa
zeby dać Mateusz jak na ulicy co drugi to Mateusz

Gość SabinaSarnkowa
Mój ma na imię Maksymilian :D duż oosób chwali ten wybór :D

Myślałam jeszcze o Marianku, po moim dziadku ale to raczej na drugie. I jeszcze Grzes jest znośny ale mojemu się nie podoba i tak to idzie...

Gość o jenyyyyyyyyy
Max to imie dla psa!