Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Puszka Bejbuszka

Nie ma ładnych imion dla chłopca:(

Polecane posty

Gość a jak wam się podoba
córka miała być Irenka bo cudownej babci jaką miałam. Wiem, że imię niemodne ale chciałam jakoś uczcić dobroć mojej babci.

Gość ja nie wiem co Wy macie z tym
Jak Ci się podoba to daj Irenka:) Ludzie będą się dziwić ale przywykną. Ja dałam córce takie imię, które nie jest wydziwiaste ale nieco zapomniane- tak jak kiedyś Zosie i Zuzie. z tym że nasze nie wróciło do łask- tak jak Twoja Irena:)

Gość Traperka :)
Mialam kolezanke w szkole Irenke mowilismy do niej Irka :) Fajna dziewczyna i imie do niej pasowalo wiec mi sie podoba,bo sie milo kojarzy. To wlasnie tez jest prawda,ze czesto ladne imiona zle nam sie kojarza bo znalismy lub znamy niefajnych ludzi ktorzy takowe imie nosza...Ale nie ma co sie tym sugerowac,bo wiadomo ze charakter czlowieka nie zalezy od imienia,aczkolwiek niektorzy uwazaja inaczej.Ja jednak uwazam,ze charakter sie ksztaltuje bez wzgledu na to ajkie nosimy imie.

Irenka nie dam bo mam w brzuchu faceta:):)

Mój synek ma Marek na imię :) Na początku mi się nie podobało, ale mój mąż się uparł bo po dziadku i wgl. teraz bardzo mi się podoba i nie wyobrażam sobie że mógłby mieć inaczej na imie :)

To daj Irek ;) Ireneusz tez zapomniane co nie?

Irek, czemu nie ale już mąż się upiera przy Miłoszu. Ja wolę Huberta i on powoli się ku temu skłania. A umowa była taka, że ja wybieram dla dziewczynki on dla chłopca.

Gość yukki
Feliks - nie jest zbyt popularne, ale występuje w każdym języku i znaczy: szczęśliwy :)

Feliks tez fajne,moja kolezanka niedawno urodzila synka i dala mu na imie Leon,przeslodki maly Leos :)

Gość Joanna666
Michał/Misza albo Mateusz - jakbym miała syna to wybrałabym z tych imion :D

Gość yxcvb34567890
Filip jest ladne,Dominik,Tomek,Antos,Mateusz,Marek

jak jak będę miała syna to będzie miał na imię Remigiusz -( dla mnie Remi, Remik, Remuś, dla znajomych Remas, a np w pracy Remigiusz) mi się bardzo podoba, poza tym miałam być takim Remigiuszem:) ale się rodzicom nie udało:) i jest Agnieszka :)

Gość ja mam synka
Adrianka i spodziewam sie blizniat parki : Weronika i Milosz

Gość ja nie wiem co Wy macie z tym
Ale Irenka może się Tobie jeszcze przytrafić:)

Gość marrcelyna
Borys :)

Gość agnessska
Moje typy: Eryk i Seweryn.

Autorko mój mąż jak jeszcze byłam w ciąży też nie chciał słyszeć o Wojtku. No i jak rodziłam to nie mieliśmy imienia dla naszego synka. Po porodzie jak maluszek leżał już u mnie na brzuchu to położna zapytała jak damy na imię a ja na to że Wojtek. On nawet się nie skrzywił (co zwykle robił) - widocznie stwierdził ze skoro tak się namęczyłam to mam prawo wybrać. Wszystkie położne mówiły do niego Wojtuś i tak zostało. Teraz nie wyobrażam sobie żeby mój szkrab nazywał się inaczej.

Imiona, które mi się bardzo podobają: IGNACY JAN ANTONI JULIAN MATEUSZ TYMOTEUSZ TOMASZ ADAM DOMINIK SEBASTIAN OLIWIER ALEKSANDER

Gość rocznik90
my z partnerem mieslismy problem z imieniem dla corci. a jak ktos komentowal z rodziny wybor to opieprzalam kadego ze to nasze dziecko itp itd wiadomo hormony w ciazy :P mi sie podobaja bardziej nowoczesne imiosna Alan, Oskar, Marcel, Borys,Gracjan, Bruno,Kajetan,Eryk :)

Gość Mama Puszka Bejbuszka
Mój temat ożył :D a myślałam że już dawno po temacie:) czyli motyw z porodówka gdzieś się sprawdził, ja też w ten sposób będę próbować jeśli do rozwiązania nic się nie zmieni.

Gość Miliana23
Fabian

Gość Może..
Rafałek

Mój pierwszy syn ma na imię Tymoteusz. Jest 3 w moim mieście ;P Bardzo się z tego cieszę, że nikomu nie przychodzi do głowy tak nazwać syna, bo uważam,że imię jest śliczne, a skoro i wyjątkowe to jeszcze lepiej :) Tylko jeden Tymoteusz w szkole :D Drugi syn ma na imię Szymon. Decyzję podjęłam w trakcie planowania ciąży, nie wiedziałam,że co drugi chłopak w tamtych czasach to Szymon :/ Ale ładnie mi się rymowało z Tymonem ;P Potem była Martyna. Że córka ma być Martyna to było pewne odkąd chodziłam do podstawówki :) Imię pasowało mi do silnej, zdecydowanej i ślicznej dziewczynki, którą wtedy poznałam. Decyzji nie zmieniłam. Ale tylko w tej samej klasie jest 5 Martyn :/ A ostatni syn dostał imię po pradziadku, który umarł w tym roku co się syn urodził. Paweł. Niby polskie, niby znane. A okazuje się,że w całym przedszkolu jest jedyny :) I w szkole też nie wielu. Najgorsze są przesadzone imiona. Typu Mirjam, Dżesika, Dżordan, Fajnie to one wyglądają w zachodnich filmach,ale w spolszczonej pisowni są po prostu śmieszne i nie wiem dlaczego w Polsce stają się takie popularne... Wystarczy zajrzeć na jakiś profil cygana. Tam są same dzieci z takimi spolszczonymi imionami... nie jestem rasistką, ale może niech Polacy jednak nadają polskie imiona (?)

na początku ciąży wymieniałam imiona żeńskie i padło na klarę, a chłopiec konstanty-kostek. spotkaliśmy sie z wieloma negatywnymi uwagami, a każdy miał swoją propozycję-tylko ze to co proponuja, mi sie nie podoba. osoboscie staram sie nie krytykowac wyborow ludzi, bo kazdy ma inny gust. nawet rodzenstwo donald i paskal u sąsiadow czy brajan i alan u innych. ladne imiona proponujecie, chociaz ja mam inny gust.chyba kwestia tolerancji

do moge wtrącić... z tego powodu u mnie antosie i ignasie odpadly:(za duzo ich kolejnej julii nie chcialam, mimo ze imie piekne jak malo ktore

Czesc dziewczyny ja również szukam imienia dla chopaka i jestem rozbita ... nie mam pojecia jakie imie dac dla synka maz mowi Olivier a ja Adas lub Dominik

zioko dominik i adam piekne. u mnie moja polowa chciala alana, ale powiedzialam mu ze mimo ze ladne imie to zle sie kojarzy(pol rodziny mowi ANAL do malego chlopca od sąsiadow).swinie

Gość ciemnoniebieska
mój synek ma na imię Igor, mówimy na niego Iguś, Igorek, Igulek. W naszej okolicy nie ma drugiego Igorka, od zawsze marzyłam, że mój syn będzie nosił to imię.

Gość kucyk pony
Też miałam problem z wyborem imienia dla chłopca. Rozważaliśmy Adam, Wojtek, Leon, Bruno. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na Juliana. Mówimy na nego Julek. Gdybym miala mieć 2 synka rozważałabym teraz jeszcze Aleksander, Aleksy, Antoni