Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiam sie nad tym teraz

co myślicie o takim pierścionku na zaręczyny??

Polecane posty

Gość my name is angeline
Ok, w takim razie się nie znam, chyba jakaś inna jestem :D Dla mnie chyba ważniejsze jest to, kto się oświadcza i że robi to z własnej woli, a wielkość brylantu ma już mniejsze znaczenie, btw. autorowi życzę powodzenia w poszukiwaniu tego idealnego pierścionka :)

Gość dsfsfsdfdg
ja pier... jakie z was idealistki, a prawda jest taka, ze za 10 lat wiekszosc z was bedzie po rozwodzie....

Gość Dzon Son oHara
Angie - może nie masz komu pokazywać? ;)

http://allegro.pl/2-kolory-zlota-z-brylantem-0-18ct-zobacz-i2525783543.html ten juz maly raczej nie jest? planowalem wydac na pierscionek sporo mniej, a zafundowac nam nie wiem ciekawsze wakacje, dla mnie brylant to brylant, nie znam sie na tym ale skoro ma sie wszydzic pierscionka ktory dostala to juz wole sie raz wykosztowac bardziej

Gość my name is angeline
Dzon Son oHara- ale pokazywać czego, bo nie bardzo rozumiem :D

Gość Dzon Son oHara
No pierścionka, bo tutaj padają głosy, że to będzie wstyd dla niej maluchem się "chwalić", przed koleżankami :D - nie ma to jak docenianie intencji. A co masz komu pokazywać?

Gość plenerowa ciekawe jaki ty masz
ten kamien i wiesz nie wystarczy napisac mam 1 ct tylko jeszcze pokazac by wypadalo

Gość my name is angeline
Na szczęście moje znajome nie przeliczają intencji facetów na wielkość brylantów, więc nie mam tego problemu :)

Gość Dzon Son oHara
Angie a jakiego jeszcze problemu nie masz, a chciałabyś go mieć?

no tak nie ma to jak diament warty bagatela 30 zl ;) no ale wazne ze diament.. skoro laska powiedziala ze ma byc diament to widocznie zalezy jej na tym zeby piersionek robil wrazenie.

Gość my name is angeline
Nie chciałabym mieć żadnych problemów :) Zaręczyny powinny same w sobie robić wrażenie, a nie wielkość brylantu.

no i teraz sam widzisz ze zdjecia brylant ma 4 mm czyli jest prawie 3 krotnie wiekszy od twojego a nadal jest malutki. ale taki juz mozna spokojnie nosic a nawet odrobine mniejszy spokojnie 0.15 juz jest ok.

Gość Dzon Son oHara
Angie - a nie chciałabyś mieć trudnego problemu, którego udałoby się Tobie rozwiązać, dzięki czemu Twoje samopoczucie bardzo by wzrosło? To co byś chciała mieć?

http://allegro.pl/2-kolory-zlota-z-brylantem-0-18ct-zobacz-i2525783543.html co myslicie o tym?? co do niego wiem, ze sie jej podobal na 100% bo pokazywala mi go kiedys, nawet sobie zdjecie na kompie zapisalem, ale cena troche powalajaca, nie wiem czy warto, czy ten kamyk (0,18) jest wart takich pieniedzy?? warto?? robi wrazenie?

Gość my name is angeline
Aa takie problemy to bym mogła mieć. :) Oj wiele rzeczy bym chciała, bardzo wiele. Ale ten temat chyba nie o moich zachciankach tylko o pierścionku zaręczynowym :P

Gość Dzon Son oHara
Angie - jeśli jedną z Twoich zachcianek jest pierścionek to myślę, że śmiało można zaśmiecać! ;) Poza tym to darmowe podbicie tematu dla autora, pewnie się dzięki naszemu zaśmiecaniu raduje :)

Gość białe złoto
Czy do białego złota jesteś w 100% pewny. Nie każdemu się ono podoba, lepiej bądź pewny zanim kupisz pierścionek. Podobny pierścionek, tj. podobna oprawa, wielkość, wzór, kształt inaczej prezentuje się w białym a żółtym złocie.

Gość my name is angeline
Pierścionek też mi się marzy, ale to kiedyś, za parę lat :) Są rzeczy o wiele ważniejsze niż kawałek brylantu na palcu. Autor raczej się nie raduje, bo szuka pierścionka dla swojej ukochanej, a tu się okazuje, że każdy, który pokazał ma za mały brylant- więc pewnie nie jest mu do śmiechu :P

Gość Dzon Son oHara
Angie - co może być wazniejsze od pierścionka na palcu = deklaracji ukochanej osoby, że on na zawsze będzie Twój? oO ;)

Gość my name is angeline
Oczywiście, że nie ma nic ważniejszego, ale ja jeszcze na takie deklaracje gotowa nie jestem :) Za parę lat owszem. Mam tylko nadzieję, że wtedy mój ukochany nie będzie miał takiego problemu jak autor.

Gość Dzon Son oHara
Angie - nie będzie miał takiego, bo: 1. wie, że jesteś warta każdego brylantu 2. wie, że nie jesteś nastawiona na rozmiar 3. nie będzie się pytał innych na kafe, stąd też jego problem pozostanie tajemnica.

angie --> czyli niewazne co ci kupi? a jak ci kupi sukienke ktora ci sie nie podoba to tez ja bedziesz nosila bo ja dostalas od niego?? ja mysle ze zadowolenie z prezentu to podstawa. nic dziwnego ze autor ma dylemat skoro jegokobieta ma nosic ten pierscionek nawet i cale zycie..

Gość my name is angeline
O kurcze, strasznie mi miło, mam nadzieję, że masz rację :) Ale z tym pierścionkiem to też różnie bywa- dzisiaj ani pierścionek, ani nawet ślub nie są gwarancją udanego związku.

Gość my name is angeline
Oczywiście, że nie. Ale jak się już jestem z kimś jakiś czas to chyba mniej więcej wiesz, jaki ma gust, czego oczekuje, prawda? Poza tym przyznasz chyba, że sukienka, a wielkość brylantu to dwie różne rzeczy..

Gość Dzon Son oHara
W sumie ślub to, z tego co ludzie mówią, raczej gwarancja pogorszenia stosunków ;)

Gość my name is angeline
Dokładnie, dlatego póki co daleko mi jeszcze do oświadczyn, ślubu :)