Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja bym powiedziala

proszę pomóżcie, co na kolki? czy te rurki do pupy pomagają? kto stosuje?

Polecane posty

Gość ja bym powiedziala
a ulewał? bo mój też dość często i dużo ulewa, czasami to nawet ostro chluśnie, rzadko mu się odbija, a potem właśnie ulewanie...on nie tylko płacze wieczorem, on płacze przeważnie wtedy, kiedy nie śpi, na okrągło, czasem popłakuje, a czasem to jest przeraźliwy krzyk i wyginanie, często też potem puszcza gazy, zrobi kupę

Gość ja bym powiedziala
położna stwierdziła, że ma niedojrzały układ pokarmowy i muszę to przejść, pediatra również nic nie doradziła, jestem na skraju wyczerpania, ludzie mi współczują:(

Gość hdsjc
Moja mala jak miała kolki pierwsze co zrobilam to zmienilam mleko na bebilon komfort i lekarz przepisal mi debridat syrop na uregulowanie pracy jelit pierwsza dawka na tyle pomogla ze juz pierwsza noc po podaniu leku byla bez placzu

Gość hdsjc
Dobry jest jeszcze lek infacol ale nie pamietam od ktorego tyg zycia mozna go stosowac

Gość nie kazdy placz to kolka!!!!!!
Tak, ulewal, po jedzeniu wyginal sie w chinskie osiem i nie moglam go uspokoic. Na szczescie moja mama doradzila mi pojscie do lekarza. Teraz je bebilon pepti z zageszczaczem nutriton (nutriton mozna tez podawawc dziecku jak karmi sie piersia)3 razy dziennie dostaje debridat, i po karzdym jedzeniu musi byc usypiany w pozycji pionowej na rekach lub wsadzam go do fotelika samochodowego tak, zeby glowka byla wysoko i tresc zoladka nie podchodzila do gardla. jak dziecko ma refluks to odczucia ma takie jak dorosly majacy zgage, dlatego cierpi i tzreba mu pomoc.

Gość nie kazdy placz to kolka!!!!!!
*kazdym* :)

Gość justart
Do sprzedania mam 2 butelki sab simplex na kolki.Kropelki z Niemiec nowe data ważności do 2014,w cenie 49,00zł

Gość OnaChceWiedzieć
Ja Ci napisze coś co poradziła mojej siostrze położna i to naprawdę zadziałało. Gdybym ja miała taką położna to nie męczyłybyśmy się z córcią tyle miesięcy. A mianowicie połozna kazała siostrze wyeliminować z diety jajka i wszystko co je zawiera w tym większość wędlin. To naprawdę pomogło. Po kilku dniach skończyły się płacze. Siostra czytała skład wszystkiego co kupowała. Zero jajek w diecie i niepotrzeba było nic innego

Gość HeloBlue
Szczerze mówiąc, to pierwszy raz słyszę o takich rurkach, a wychowałam już dwójkę dzieci i nigdy mi się o uszy nie obiło. Nam pomagały czopki homeopatyczne viburcol, stosowałam je co drugi dzień i z kolkami nie było problemu. Dobrze się sprawdzają też przy bolesnym ząbkowaniu. Kiedyś kupowałam je bez recepty, ale teraz zmienili nazwę na viburcol compositium i on już jest na receptę, co jest dla mnie niezrozumiałe, bo skład się nie zmienił :/ Zachęcam do podpisania petycji w tej sprawie, bo to paranoja, żebyśmy po leki homeopatyczne musiały biegać po lekarzach i prosić o receptę. Petycja - http://www.facebook.com/events/213517425442928

Gość u nas sie obeszlo bez
sab simplex, bo unikam podawania lekow - szczegolenie z tak beznadziejnym skladem (benzoesan sodu, aspartam, armoaty - nie dziekuje). pomoglo proste wiaderko kapielowe, w ktorym dziecko jest w pozycji embrionalnej, zanurzone do szyi w ciepłej wodzie - wycisza sie blyskawicznie, a nawet często zasypia. i po kolkach. podczas karmienia piersia trzeba robic przerwy i podnosic dziecko zeby odbilo (np. w czasie zmiany piersi lub nawet czesciej jesli dziecko miewa bardzo powazne kolki).

Gość u nas sie obeszlo bez
jesli chodzi o viburcol to tak jak z kazdym rodzajem lekow tak i z homeopatycznymi trzeba uwazac w przypadku tak malych dzieci, dlatego ze dzialanie na organizm niektorych ziol nie jest do konca zbadane (maga na przyklad wplywac na sklad chemiczny mozgu), ponadto ekstrakty ziolowe na bazie ktorych sporzadzany jest lek wlasciwy (nawet majacy postac stala - czopka) sa preparowane z udzialem alkoholi.

Gość gość
Mamy sab simplex i dodatkowo podczas płaczu stosujemy rurkę. Małemu widać to pomaga. Rurka wypuszcza gazy i łatwiej jest mu zrobić kupkę, bo kolka powoduje zaparcia. Dodatkowo kupiliśmy nową butelkę z bardzo małym przepływem. Próbowaliśmy też różnych sposobów, jednak te pomogły nam najbardziej.

Gość gość
Delicol i viburcol to najlepsze polaczenie dla męczacego sie maluszka. Nie ma co sie bac leków, tym bardziej ze mozna je stosowac od 1 dnia zycia dziecka. A pozatym gorzej jest patrzec jak dziecko sie meczy i nie robic nic w imie wsrzemiezliwosci przed wszelkimi lekami :/