Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wynajmująca Mieszkanie Pyta

Na co osoby zainteresowane wynajmem mieszkania zwaracają uwage?

Polecane posty

Piszę tutaj bo jest Was więcej. Mam mieszkanie do wynajęcie - znowu, bo po 2 latach studenci wrócili do siebie. Mieszkanie 2 pokojowe, blisko centrum, dobry dojazd wszedzie i do roznych CH. 2 lata temu Mąż połozył panele, wymalował. Teraz mieszkanie ogladały juz 3 osoby i zadna nie jest zainteresowana. Pytanie: co zmienic, zeby mieszkanie było miłe dla oka? duzy pokój ma narożnik do spania, stół z krzesłami, mebloscianke. mały pokój ma szafe, półki, kanape, biurko i fotel. Umeblowana kuchnia - z lodówką i gazowa kuchnią. lazienka z pralką. Jakies pomysły???

Gość zadbaj o jednolitą ame
kolorystyczna.Wyda sie wieksze Mozesz kupic zaslony ( najlpeiej jednolite) w lumpeksie, do teo mozesz rzuciec pasujace poduszki. Postaw kwiaty ( nawet skromne , polne w wazonach. mozesz powiesic ladne spokojne reprodukcja w natyramach na pasujacym tle., Usun wszytkie niepotrzebne czy nie pasujace przedmioty. W lazeince ladne reczniki,

Gość wdhdcbcccxx
Pyty wynajmują mieszkania????? :D :D :D

moze cena za wysoka? Oplaty? No i prawdziwy ruch ( studenci) bedzie we wrzesniu. teraz tylko oladaja.

Gość jak w morde strzelil
moze chodzi o kwote wynajmu?

Gość jeśli numer jest polski i jest
o cenę im chodzi a nie o obrazy na ścianach :)

Pomysle o zaslonach, poduszkach i ręcznikach w łazience :) Dzieki za wszystkie odpowiedzi. Cena jest OK :)

Gość a ile chcesz za wynajem
?? Ile m2??? Z opłatami czy bez? Jest net???

Gość jeśli numer jest polski i jest
dla ciebie może i jest ok, ale nie koniecznie dla wynajmujących :)

Gość a ile chcesz za wynajem
no dokładnie! Dla Ciebie może być ok,ale np. dla kogoś cena za wysoka...

Chcemy 1500 zł. - tyle płacili poprzedni w tym jest czynsz. metraz 49m2. gaz ok 20 zł prąd pewnie koło 100 zł net i kablówka - jak sie zdecyduja ze chca to pojde podpisac umowe, narazie wypowiedziałam.

Gość podaj cene
za ten luksus

te bajery maja znaczenie - wiem , o czym mowie, sama wynajmuje 2 mieszkania. Nidy nie pokazuje mieszkan, kiedy sa tam lokatorzy ani zaraz po. balaan, przypadkowe przedmioty robia fatalne wrazenie. Nie chce mi sie za bardzo inwestowac, wiec ozdabiam tym, co mam w domu , ew kupuje w lumpeksie ,za rosze, do tego wasnie a tu antyrama, a tu recznik, a tu dobrane podkladki pod naczynia. kwiaty itp.Jak obicie kanapy nie psuje, to zarzuc kapą. Nieciekawy stól - daj serwete. Fakt,ze jestem architektem, wiec na tym sie znam, Jak wrzucam w net,ludzie sie doslownie biją.

Gość podaj cene
nowe osiedle od dewelopera, w dużym mieście > 1mln mieszkańców , centrum 10 minut komunikacja miejska, NOWE MEBLE, pełna kuchnia z wyposażeniem, net + kablówka , osiedle strzezone 1400 pln. Cokolwiek wiecej to śmiech na sali.

DO zadbaj o jednolitą ame masz jakiegos maila - wysle Ci zdjecia to moze podpowiesz cos wiecej?

Gość tierraaanneee
No i żeby w kontach żadnych grzybów nie było

podaj cene nowe osiedle od dewelopera, w dużym mieście > 1mln mieszkańców , centrum 10 minut komunikacja miejska, NOWE MEBLE, pełna kuchnia z wyposażeniem, net + kablówka , osiedle strzezone 1400 pln. Cokolwiek wiecej to śmiech na sali. Nie pisze nic o czynszu. Wiec czasem z 1400 robi sie 2000 zł.

Gość podaj cene
z czynszem

Gość zadbaj o jednolitą gamę
Zalezy jaka miejscowosc, czy w ramach czynszu jest ogrzewanie?

Tak, jest ogrzewanie w czynszu. Jesli nie przesadzają to nadpłata ląduje u lokatorów.

Gość podaj cene
doplata do ogrzewnia max 50 pln /mc zimowy

Gość zadbaj o jednolitą gamę
maila mam, ale niestety nie pokazuję publicznie, przykro mi.

Ostatni lokatorzy mieli nadpłate ok 150 zł.

a jak ja Ci podam maila, to odezwiesz sie?

Ja zwracam uwage na: -w miare ladne meble, nienawidze starych gratów, moga byc nowoczesne, ale nie musza, byleby byly nowe w miare i zadbane -ja mam samochód, ale jak ktos nie ma to zapewne odleglosc do centrum bedzie odgrywala znacaca role, ewentualnie do przystanku t,autob. -zmotoryzowani beda jeszcze zwracali uwage na parking,garaz -podloga tez musi jakos wygladac, zadnych starych dywanów -kuchenka,pralka, lodówka, porzadne oswietlnie -internet ewentualnie -dobre ogrzewanie, energooszczedne, wiadomo elektryczne odpada -porzadna lazienka, czysta, bez zasyfialych prl-owskich kafelkow -ladne zaslony nie wiem co jeszcze

Gość roi to5c4
jak sama szukalam mieszkania, to za 2 pokoje (zielona góra, miasto takze studenckie, różne okolice- do centrum po okolice uczelniane; w dobrym lub bardzo dobrym stanie) ceny wahały sie od 1000 zł + media. Moim zdaniem chodzi jednak o cene;) studenci sie zrzuca na wynajem,ale jak ma zamieszkac np 3 osobowa rodzina (a wiadomo jakie sa zarobki i koszty utrzymania) to jednak penska moze nie wystarczyc na wynajem...a gdzie pozostałe rzeczy?;(

wynajmujacamieszkanie@o2.pl

wynajmujacamieszkanie@o2.pl

Gość podaj cene
żenujące są te "sposoby" na zwiększenie oglądalności. "Przykryj zepsuty stół serwetą" Ten czas się kończy i czas wynajmujących, co mają 1 mieszkanie odziedziczone po dziadkach w bloku z lat 60 na szczęście odchodzi w niepamięć. A co do "inwestorów" którzy kupili mieszkania na górce - raty kredytu we frankach rosną i ceny wynajmu spadają, bo ludzie chcą cokolwiek zarobić. Mieszkania trzeba brać w ładnuch lokalizacjach, nowych blokach, blisko pracy - wcale nie jest tak drogo. I na szczęście są to nowe mieszkania , więc niec nie trzeba zakrywać, ani ukrywać. Wchodzi się i mieszka. Jak człowiek.

Wiesz, głupoty gadasz. Mąż jest włascicielem mieszkania od 2000 roku i nie wziął go na kredyt. Daruj sobie takie teksty i komentarze.