Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misia strojnisia

mamuski z Irlandii - o wszystkim i o niczym

Polecane posty

Gość misia strojnisia

Witam! Postanowilam zalozyc taki watek, dla wszystkich mam ,i nie tylko , przebywajacych w Irlandii. Mozemy to pisac i dyskutowac o naszych pociechach, naszych problemach i ogolnie o wszystkim :) Nie wiem czy bedzie jakis odzew ale jestem dobrej mysli :) Ja jestem w Irlandii od 2005 roku, mieszkalam juz w roznych mistach, obecenie w stolicy :) mam 3 i pol letnia pocieche, ktora we wrzesniu zaczyna przedszkole :)) poza tym probuje zgubic zbedne kg (pozostalsci po ciazy i smieciowym zarciu na wyspie :(

Gość pozdro z chamskiej polski
i pewnie twoim głównym zajeciem jest kolekcjonowanie kosmetyków, oglądanie i nagrywanie żałosnych filmików na yt.

Gość misia strojnisia
wcale nie ,mam małego murzynka i nie musze szukać innych rozrywek

Gość misia strojnisia
zalosne sa te wasze wypowiedzi, nie nie ngrywam zadnych filmikow, nie mam tez malego murzynka, studiuje, pracuje i wychowuje dziecko, a jesli was w oczy kole szczescie i dobre zycie innych to na terapie sie wybierzcie

Gość zgagulec
autorko nie wypisuj do Polek, że tam mieszkasz, że masz kasę, że jesteś zadowolona i mąż cię kocha - bo zostaniesz opluta i wyzwana od najgorszych - lepiej tam na miejscu poszukaj sobie koleżanek - te tutaj cię nie zrozumieją, ty ich także - za długo przebywasz w normalnym świecie

Gość rubinowaa...
czesc :), nie przejmuj sie glupimi komentarzami :) ja mieszkam niedaleko dublina (south co. dublin) jestem tu od 2007r ,jeszcze jednak nie mam dziecka mimo ze juz dlugo sie staram i nic, mysle czy by lekarzowi nie wspomniec ogolnemu bo u gin bylam i niby wszystko ok.

rubinowaa... my tez dlugo sie staralismy zanim sie udalo (6 miesiecy) i kiedy juz myslalma ze moze ze mna jest cos nie tak lekarz powiedzial mi cos bardzo madrego, jesli za bardzo chcesz to w podswiadomosci tworzy sie jakas taka blokada i nie mozna zajsc, wtedy przestalam o tym myslec, stwierdzilismy ze jak bedzie to bedzie i zylismy jak wczesniej no i udalo sie :)) zgagulec wiem ze w twojej wypowiedzi nie ma zadnego jadu i jest ona napisana w dobrej mierze, ale ja nie wypisuje do Polek mieszkajacych w Polsce tylko do tych w Irlandii, temat watku jasno o tym mowi, poza tym to ze od tylu lat mieszkam zagranica nie swiadczy o tym ze czuje sie lepsza i ze gorzej mysle o ludziach mieszkajacych w Pl, nie napisalam ze mam kase i kochajcego meza, i to ze ktos mieszka za granica raczej nie wyklucza go z korzystania z pl stron internetowych i udzielania sie na forum, ja nie przejmuje sie zupelnie opniami zalosnych ludzi ktorzy nie radza sobie w zyciu i jedyne co im pozostaje to obrzucanie blotem innych i to jeszcze nie twarza w twarz a poprzez fora internetowe, zal mi takich ludzi naprawde :( w dalszym ciagu zapraszam dziewczyny z Irlandii o rozmow :)

Gość rubinowaa...
misia strojnisia wiem moze i za bardzo chce ale i tak juz dalam na luz.. ale staram sie juz 29 cykli wiec to dluugo... teraz jednak skupilam sie na swoim wlasnym rozwoju.. zapisalam sie na kurs roczny i mam plan zmienic prace bo juz kurs prawie skonczony :), a ty co porabiasz studiujesz w dub? co konkrernie jak mozna wiedziec ah mam nadz. ze tez moge popisac mimo ze mama jeszcze nie jestem no i zapraszam tez dziwwczyny z Irl. na pogaduchy ;)

no pewnie ze mozesz pisac ;) mama zostaniesz skoro tak bardzo chcesz to napewno sie uda:) ja studiuje Accounting & HR Management na jednym z Dublinskich collegow ;)

Gość rubinowaa...
oo to fajnie, dobra placa po tym kier. ;) , ja studiowalam biznes i event man. ale dalam spokoj po roku okazalo sie nie dla mnie. ogolnie jakas niezdecydowana bylam na poczatku ale teraz juz jako taki plan powstal... ;) i w przyszlym roku wybieram sie na prawo mam nadz. ze mnie przyjma :), ps. nie wiem jak ciebie ale ostatnio mnie wkurza ta cholerna pogoda raz deszcz a na 2 dzien 25 stopni slonce nie lubie takiej kratki i juz nawet rozwazalam zeby wiac z irl. ;) a rodzilas tu czy w pl? i jak wspominasz bo ja tutejszej 'opieki' sie boje ;)

Gość deremimiska25
hey dziewzyny ja jestem od roku w Irlandii, teraz we wrzesniu zaczynam Hospitality management! Uwielbiam Dublin!! Czuje sie tutaj swietnie.

pogoda depresyjna, no ale coz nie mozna miec wszystkiego, ja juz chyba przywyklam do tych deszczow i wiartow ;) dopiero co wrocilam z Pl wiec troche sloneczka zalapalam i nieco optymizmu ze soba przywiozlam :) tak ja rodzilam tu w IE, i jakbym miala znow rodzic to tez zdecydowalabym sie na porod tu, opieke mialam cudowna, wlasna sale, kapiele lagodzace bol kiedy chcialam, epidural za darmo,plozna byla ze mna caly czas ( zanim akcja porodowa sie zaczela) a zaznacze ze moj porod nie byl latwy, ale kazdy bol jest warty tego magicznego momentu kiedy po raz pierwszy przytula sie swoje malenstwo :) opinie co do porodow w IE sa podzielone, nietorzy chwala inni nie, ja bylam zadowolona i zlego slowa nie powiem... ja tez bardzo lubie Dublin, mieszkalam tu juz w kilka miastach, kazde mialo swoj urok, ale chyba tu podoba mi sie najbardziej ;)

Gość rubinowaa...
czesc deremimiska tez kierunek ktory robisz nie jest zly tez sie nad nim zastanawialam ;), z reszta jak bym mogla to robilabym wszystko po trochu hih ;) misia to dobrze jakies pocieszenie z tym rodzeniem tu ;) chociaz nikt nie narzekal ze znajomych co rodzily ;) , mam nadz. ze za niedlugo mi cos 'wyjdzie' z tych moich staran :)

ja juz zaczynam myslec o rodzenstwie dla mojej malej lobuziary :) ale studia 3 lata wiec jeszcze troszke musimy zaczekac :( ja juz tu zrobilam kilka kursow zanim mnie na studia przyjeli, mam FETAC 6 Supervisory Management, i FETAC 5 Accounting & Payroll no i jeszcze komputerowy kurs ECDL ale teraz ten kierunek cieszy mnie najbardziej co prawda to studia dzienne wiec nie pracuje ale jak skoncze ten licencjat to moze uda mi sie jakas dobra prace znalesc i zrobic zaocznie magisterke :) takie mam plany na najblizsza przyszlosc:) hehe a co do tych porodow to ja wiele nieprzychylnych opini slyszalam, nie bede powtarzac zeby nikogo nie przestraszyc ani nie zniechecic :)

Gość rubinowaa...
Misia i jeszcze dodam ze tylko pozazdroscic wycieczki do pl. ja na razie nie moge sobie pozwolic przez prace itd. w tym roku jeszcze nie bylam i planuje albo zostac tu albo pojechac dalej do pl. powrot raczej watpie :) a ty??

ehhh z tym wracaniem do Pl to i nas roznie, raz mowimy ze wracamy potem znow ze nie ;) ale poki co to przez moje studia jestesmy tu uwiezieni jeszcze przez najblizsze 3 lata, a w zwiazku z tym moja corcia zacznie szkole tu i pewnie zostaniemy dopoki jej nie skonczy bo nie chce jej mieszac w glowie ze troche tu troche w Pl takze poki co wychodzi na to ze jednak tu zostaniemy :) z tymi wizytami w Pl to ja tez zadko latam, dwa razy do roku to max, najsmutniejsze sa swieta spedzone tu a nie w Pl z rodzina ;( choc odkad mamy dziecko z roku na rok jest nam latwiej, bo teraz to my tworzymy rodzine :))

Gość Niby o czym tu mówić?
Mieszkasz w Irlandii no to dobrze,ciesz się,wychowuj swoje dziecię.Nie ma Ci czego zazdrościć.Mieszkam w Polsce mam wspaniałą kochająca rodzinę.Oboje z mężem jesteśmy po studiach, mamy własne mieszkanie M-4 dobrze płatną pracę, dziecko które w tym roku idzie do szkoły- więc nie mam powodu do narzekań.Dobrze mi w moim kraju!

Do:Niby o czym tu mówić? skoro mieszkasz w Polsce to faktycznie nie mamy o czym mówić, strasznie dużo jadu w twojej wypowiedzi , wiec chyba nie do konca jestes szczesliwa... poza tym temet jest skierowany do mam przebywajacych w Irlandii wiec po co sie wcinasz jak nie masz nic sensownego do przekazania???

Gość magdiis
Hej wszystkim :) Mieszkam w Dublinie od miesiąca i szukamy razem z synkiem jakiś sympatycznych przyjaciół :D Mieszkamy w Dublin 18 :)

Gość Lucy_Dublin
Hej mamusie! Jak macie cos do sprzedania po dzieciach to mam kod na pchlitarg.ie Dodając ogłoszenie wybierz wyróżnione i użyj kodu: pU17cA7hI7 wtedy system naliczy €0 ;)