Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zara Baby

chrzest - koniecznie na bialo?

Polecane posty

Co o tym sadzicie? Czy wciaz ubiera sie dzieci cale na bialo czy jednak sa "dopuszczalne" inne kolory (mam na mysli niebieski)? Tesciowa uwaza, ze dziecko powinno byc cale na bialo a ja mysle, ze to nie ma znaczenia i kupilam malemu niebieskie ciuszki.

chrzciłam 1.07. mój miał białe koszulo-body i beżowe spodnie. inne maluchy były w spodniach białych, granatowych, czarnych, dziewczynki w różowych, fioletowych sukieneczkach.... także nie tylko biel :)

Gość ktoś z kropką
Ubierz na czarno ^^

Gość martyna kownacka
w czerni slicznie to wygląda na zdjęciach. ubierz na czarno- każdy będzie zazdrościł:)

Gość kasinka...
biala ma byc symboliczna sukienka (koszulka), ktora naklada sie na dziecko (powinna ja kupic matka chrzestna). Cala reszta stroju to kwestia mody.

A czy takie ubranka pasuja? Kupilam i teraz nie jestem pewna. Spodenki: http://www.bicoque.pl/index.php?page=shop.product_details&product_id=339&option=com_virtuemart&Itemid=98 Koszula: http://www.bicoque.pl/index.php?page=shop.product_details&product_id=295&option=com_virtuemart&Itemid=98 Kaszkiecik z tego samego materialu co spodenki. Biale skarpety i biale buciki Jesli bedzie chlodno to bialo-niebieski bezrekawnik

Gość buziaczek ;)
mi coś się wydaje że autorka chciała się pochwalić na jakie drogie ciuchy ją stać,a nie o kolor stroju chodzi

Gość kroopeczka wredna biedroneczka
według mnie mozesz nawet na zielono To już jest nudne kolejna ,,mamuska która sie chwali ciuchami ;p

Gość ANNAbellAA
Ja kupilam bezowe body a na to welurowy komplecik-bialy kaftanik i spioszki z rozowym serduszkiem, do kompletu byla czapeczka. Inne ciuszki, typowo do chrztu mi sie nie podobaly-u mnie w miescie byly tylko jakies fikusne sukieneczki-moc falbanek i brokat sie z tego sypal.

hmmm, nie uwazam, aby te ciuchy byly drogie szczegolnie, ze sa kupione na specjalna okazje. punk widzenia zalezy od punktu siedzenia - dla jednych drogie dla innych nie. spytalam poprostu czy takie pasuja bo pierwszy raz bede chrzcila dziecko a na glowie mam tesciowa, ktora huczy, ze na bialo. A jesli dla kogos to nudne to niech nie czyta at ym bardziej niech nie odpisuje.

Gość kasinka...
mnie sie stroj podoba. Jest odswietny, a chyba o to chodzi, by podkreslic range dnia. Skoro synek nie jest dwutygodniowym malenstwem trudno go ladowac na bialo jak...Panne Mloda?! ;) w spioszku to co innego, ale nie pozniej, gdy z nich wyrasta..

Na biało nakazuje tradycja bo biały w PL oznacza czystość, niewinność. Ale uważam ze każdy strój jest dobry. A symbol czystości to biała szatka, którą nakłada się dziecku podczas ceremonii. To w końcu małe dziecko. Mój syn był w ogrodniczkach granatowych i pomarańczowej bluzeczce a na to kremowy kombinezon.

Gość SabinaSarnkowa
teraz sie juz ubiera dzieci jak sie chce nie ma mody na bialo ja ubralam syna na blekitno bialo

Moja córka miała bialą sukienkę z czerwonymi kwiatkami i oliwkowymi wstążeczkami. Mysle,ze wystarczy biała szatka.

nasza corka miala taka biala "Serwetke" nie wiem jak to sie fachowo nazywa:) i swiece.sukienke miala kremowa taka,ze pozniej tez mogla ja gdzies zalozyc i na to rozowo-pudrowy plaszczyk i rozowy berecik,bo mimo,ze byl kwiecien,bylo dosc chlodno. szkoda by mi bylo wydawac kase na takie jednorazowe ubranko,wiec to chyba jakis chwyt marketingowy,bo nie slyszalam,zeby w jakiejs parafii biale ubrano bylo koniecznoscia. niby ubranie kupuje chrzestna,ale w naszym przypadku wolalam,zeby kupila cos typowo dla dziecka

Gość mama maluszka malutkiego
Tez zastanawiałam się nad kolorem ubrania na chrzest i jednak po konsultacjach wybrałam symboliczną biel, podkreślającą czystość dziecka.

moj synek mial bezowy garniturek. my go chrzcilismy jak mial prawie rok a garniturek wykorzystaliśmy jeszcze przy kilku odswietnych okazjach jak 30lecie moich rodziców i wigilię ;)

Gość marikkam
Mój syn miał kremowe spodenki, kremową kamizelkę, białe buto-skarpetki, biały krawat (który sobie zdjął) i !!!!! bordową koszulę. I wyglądał pięknie. Autorko a teściowa to już swoich dzieci nie ochrzciła? Nie rozumiem-ona za to płaci? Utrzymuje Was? Jeśli nie to jakim prawem chce decydować?

Gość barbara_varvara
nie koniecznie:) moj syn mial granatowe spodenki z dlugim rekawem i koszule w paski bialo czarne :)

Gość do autorki: autorko
ubranko sliczne ale daruj sobie kaszkiecik, paskudnie wyglada maly chlopiec w kaszkiecie w kosciele, przeciez uczy sie od malego, ze mezczyzna w kosciele zdejmuje nakrycie glowy. co innego taka czapeczka na uszy dla niemowlaka ale kaszkiecik??? :O

mój syn miał rok jak był chrzczony ubrałam go w ciemnoszare spodnie koszulę w kratę i sztruksowa marynarkę wyglądał fajnie normalne