Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Śmieszny Student

Nienawidzę Ukraińców za rzeź na Wołyniu i Galicji Wschodniej

Polecane posty

Gość to nie caly narod tylko
Krwawa - poczytaj publikacje na ten temat - wyszlo juz troche ksiazek, wychodzi pismo "Stanice Kresowe" -oficjalne, choc niszowe - tan naprawde nNIE MA NIENAWISCI - raczej zal i chec ocalenia od zapomnienia swoich bliskich. Niemcy swoje zbrodnie dokumetowali ( np w Oswieciemiu). UPA nie robila dokumentacji, to byla po prostu dzika rzećź - to wielka trudnosc - dlatego cenne sa przekazy tych, ktorzy ocaleli , swiadkow ( jeszcze zyja niektorzy) , wszelkie zapisy.

I to widac wszedzie, w relacjach miedzy ludzmi dzieje sie cos zle i, mimo ze kazdy kij ma dwa konce zadne nie kwapi sie by porozmawiac tylko czeka az drugie przyjdzie na kolanach. to nie caly narod tylko, ok, rozumiem, i bardzo szanuje Twoja postawe, ale spojrz co tu napisano, wg Ciebie ci ludzie sa gotowi na wyjasnianie? Ty moglabys miec najwiecej za zle bo Twoja rodzina faktycznie ucierpiala, ale zobacz, osoby nazywajace Ukraincow scierwem itd po prostu przeczytaly cos tam. I mi o to chodzi.

To o tych kijach do do Studenta bylo:P A zobacz, teraz organiczaja ilosc godzin historii. Dzieciaki sie dowiedza tylko ogolnie o paru wydarzeniach i nie bedzie czasu by rozwazac co a jak a dlaczego, nie bedzie czasu przemyslec tego, przetrawic, zanalizowac. Dzieciak sie dowie Ci zrobili nam to, tamci to, inni tamto. I

Gość to nie caly narod tylko
ja dzialam, jak moge w imie informmacji i pojednania ( rodzinę wymordowano, ale jedna ciotke uratowal Ukrainiec). Jest tylko nam rodzinom kresowym przykro, ze o tych zamordowanych nawet mowic nie wypada, jak za komuny o Katyniu .Z naszych wladz tylko PSL zainteresował sie tematem. Zreszta tak samo nie mowi sie nic o zbrodni W Ponarach, w imie dobrych stosunkow z Litwa. A przeciez to,ze nie ukrywa sie zbrodni hitlerowskich nie wplynęlo na stosunki polityczne z Niemcami, wręćz sa w tej chwili bardzo dobre.

Student, argumentow Ci zabraklo czy cos co nazywasz rozumem nie jest w stanie pojac rzeczy o ktorych pisze? Ja uwazam ze mowic nalezy, ale w odpowiedni sposob, bezt tej tzw. mowy nienawisci. Dzis czesc rzeczy nieco zbagatelizowalam celowo, bo nie jestem w stanie zniesc tej bezrozumnej nienawisci, jaka prezentuje Student. O ile co do Ukrainy jestem w stanie zrozumiec choc troszke brak dzialan wladz,bo za nimi stoi ktos potezniejszy a niestety taka jest polityka, to co do tego co wyprawia Litwa po prostu rece opadaja.

Ty juz jestes debilem Student, wiec gorsi od Ciebie nie beda. A wychowywanie obywateli to sprawa kazdego z nas, kazdy ma dzieciaki w rodzinie wiec niech poswieci czas i opowie im co nieco, wyjasni zamiast liczyc ze szkola odwali cala robote.

W dupie mam co by sie dzialo bo zyjemy w cywilizowanym swiecie. Ale dziwie sie, ze nasze wladze maja w dupie co tam sie dzieje i olewaja Polakow.

Zauważ jeden fakt. Ile jest Polaków na Ukrainie, a ile na Litwie i Białorusi? Na Litwie i Białorusi zdarzają się całe miasta i wsie w pełni polskie. A na Ukrainie? Ukraińcy doprowadzili Polaków do tego, że masowo opuszczali swoje domy, bo mieli dość tych neandertalczyków. Dzisiaj jest więcej Polaków w Żytomierzu niż we Lwowie, chociaż Żytomierz był po stronie radzieckiej przed wojną.

Historii nie zmienisz i trzeba umiec sie z nia pogodzic. Gdyby nie ona nas by nie bylo. Myslisz ja jestem wybitnie zadowolona, ze urodzilam sie w miescie ktorego ziemie uzyzniala niemiecka krew, nie chcac oddac go sowietom? Ze fajnie jest nie moc pojsc na cmentarz by zobaczyc groby przodkow? Ze milo jest jak na '39 urywa sie niemal wszystko? Zeby wyjechac i zobaczyc miejsce gdzie wychowywala sie prababcia ja musze o wize sie starac? Ale nic nie poradzisz i nie ma sensu jatrzyc. Trzeba wyjasnic wszystko co bylo, ale bez zbednych emocji i trzeba umiec sie z tym pogodzic. Milego dnia🖐️

Gość Zuzanna Amelia & 3
17:06 [zgłoś do usunięcia] Krwawa Wilczyca W dupie mam co by sie dzialo bo zyjemy w cywilizowanym swiecie. W jakim cywilizowanym swiecie zyjemy to nie tak dawno temu widac bylo w Jugoslawi. Poczytaj sobie o eksperymentach Zimbardiego i Milgrama.

walić tam ukraińców. ale najgorsze mendy to są brytyjczycy nienawidze ich i tego zasranego ich uk to dopiero są zbrodniarze.

Gość Ukrainian Boy
Cza się było nie pchać na nie swoje ziemie. Wolyń i Galicja to pratare ukraińskie ziemie. Najazd Lachów kolonizatorów zawsze budził tam opór. To tak jakby do Krakowa zaczęli napływać niemieccy osadnicy i przyłączyli by Kraków do Niemiec. Zaborca to zaborca.

Gość Ukrainian Boy
I nie używaj śmiesznej ahistorycznej nazwy "Galicja Wschodnia" bo cos takiego nigdy nie istaniało. Galicja miała stolicę we Lwowie tam było centrum. A to że Habsburgowie w pod koniec 18wieku uderzyli na Polskę i stworzyli sobie jakąś nową "galicję " posiłkując się starą krainą i dodali do niej okolice Tarnowa to już sprawa między Polską a Austro-Węgrami. Ukrainie nic do tego bo zaborca to zaborca noeważne jakiej narodowości.

Gość Ukrainian Boy
sam jesteś debilem, kolnizatorzy z polski mordowali naród ukraiński i chcieli zawłaszczyć te ziemie, dokładnie tak jak brytyjczycy traktowali murzynów, krzyżacy jaćwingów a niemcy polaków, jesteś głupszy niż ustawa przewiduje

Kto ich debilu mordował? Ukraińska szlachta sama się polonizowała i przechodziła na rzymskikatolicyzm, ukraińskie pany same zapraszały polskich kolonistów, bo ziemie były małoludne. Jedyne mordy to wojna polsko-kozacka, ale Kozacy znad Dolnego Dniepru z Wołyniem i Galicją Wschodnią nie mieli wspólnego. Niemcy w zasadzie Polaków mordowali w nowoczesnej historii mordowali tylko w czasie II wojny światowej. W XIX wieku była germanizacja. Działanie Polski w II RP do złudzenia przypominała działania niemieckie z XIX wieku.

a ja lubie ukraińców bo to fajny naród jest. dziewczyny też fajne mają. lepiej czep się gówna brytyjskiego bo to prawdziwi mordercy i mendy najgorszel

Gość Ukraińska szlachta sama się
polonizowała.A chłopów jak bydło traktowano wtedy wszędzie.

Gość Ukraińska szlachta sama się
To dziadostwo było gorsze od Hitlerowców.Oni z ziem,które uważali za swoje wysiedlali,a nie mordowali ludność cywilną.

Gość gość
Kuźa mać dobrze im ze ruskie ich teraz chcą zarżnąć. Czasem mam ochotę im pomóc.(Rosjanom) Polska powinna wykorzystać okazję i się zrewanżować.

Gość qwer123
podbijam temet. Ja tez ich nienawidze. Nigdy nie bede nazywac ich bracmi, bo brat brata nie morduje. A nasze zydowskie media kreuja to i walkuja juz od roku!!!

Gość gość
Jesteście nienormalni, ze dla Was ważne jest to, co było 70 lat temu, a nie teraz. Chcecie pomagać Rosji w mordowaniu Ukraińców? A wiecie, że Rosja, jeżeli podbije Ukrainę, to pójdzie dalej? tak, moi drodzy - pójdzie na Polskę. A jeżeli NATO zareaguje, to oberwiemy bronią atomową. Z Ukraińcami mamy coraz lepsze relacje, przestańcie to psuć, bo działacie na korzyść Putina.