Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Shantal87

Wygląd a pochodzenie

Polecane posty

Gość Shantal87

Hej, Od razu zacznę, że nie mam uprzedzeń rasowych, ale interesuje się pochodzeniem swojej rodziny, myślę, że to bardzo interesujące odkryć swoje korzenie. Może są tu osoby odrobinę znające się na tym? Ojciec i jego brat mają kruczoczarne włosy, ciemne oczy. Dziewczyny w rodzinie ze strony ojca mają brązowe oczy, ciemno brązowe włosy,szersze nosy, troszkę ciemniejszą karnację ale bez przesady. Zarówno u kobiet jak i u mężczyzn dominuje niski wzrost, głowy w proporcjach do reszty ciała raczej spore (nie jakieś ogromne ;) ) duże oczy,usta proporcjonalne, budowa ciała u mężczyzn ektomorficzna. Szukając pochodzenia nazwiska znalazłam informacje o tatarskich korzeniach, ale raczej wizualnie nie wyglądają azjatycko tak jak np. niektorzy wśród moich znajomych (Polacy z polskimi nazwiskami ale z charakterystycznymi skosnymi oczami) Ze strony ojca mojej mamy mężczyźni (kobiet nie znam wiele)mają budowę nieco atletyczną, średni wzrost,jaśniejsze włosy, jasną cerę ale skłonną do oplania, cienkie usta,jasnoniebieskie oczy, wcześnie łysieją.Ich nazwisko nawiazuje do jasnej karnacji Ja jestem mieszanką kolorystycznie wdałam się w rodzinę mamy a resztą bardziej w rodzinę taty. Mam włosy jasny brąz, z rudawym pigmentem często zmieniają kolor pod wpływem słońca zimą są popielato brązowe, latem czasem bardziej kasztanowe a czasem bardziej blond. Oczy kształtu migdałowego, szaro-niebieskie, długą linię brwi,twarz owalna, usta raczej krótkie ale pełne, nos z profilu prosty, spore nosdrza, małe uszy. Czaszka powiedziałabym w stosunku do ciała nie najmniejsza ale wyglądam proporcjonalnie :P Niski wzrost(162cm) filigranowa, kobieca figura ale szczupła, opalam się bardzo łatwo na złoto, czasem się zdarzy parę piegów ;) Ma ktoś pomysł? :)

Gość EdwardToruń
Wszystko wskazuje na to, że pochodzisz z Serbii i Czarnogóry

Gość Shantal87
na jakiej podstawie tak sądzisz? ;)

Gość śmieszy mnie ten temat
kazde dziecko w pewnym wieku podstawowki przechodzi etap poszukiwania egzotycznych korzeni swojej rodziny a prawda jest jedna to polacy , zwkli polacy z twarzy podobni do każdego bo taka uroda polaków , nie znajdziesz tego o czym myslisz bo jesteś zwykłą polką

Gość Shantal87
Nie jestem dzieckiem już od dwna, zdążyłam skończyć studia i założyc rodzinę więc już jakiś czas jestem pełnoletnia ;) Temat może śmieszyć kogoś kto nie ma o tym pojęcia,mnie natomiast śmieszy Twoja niewiedza. to co Ty nazwiesz typem urody tak naprawdą jest rasą (każda rasa ma kilka podtypów). Sądzę, że powinnaś wiedzieć, że raczej nie spotkasz "czystych" Polaków za sprawą częstych napadów na nasze tereny wystarczy znać odrobinę historii, także większość z nas ma w sobie trochę obcej krwi.Zanim skrytykujesz pofatyguj się, żeby zgłębić nieco temat. Poszukiwanie własnych korzeni, nie jest dziecięcą zachciana, to mądrzejsze zajecie niż śledzenie blogów modowych. PS Gdyby okazało się, że mam w sobie najwięcej słowiańskiej krwi byłabym bardzo dumna z tego