Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Selenaa

Kiedy zmiana łóżeczka?

Polecane posty

Gość Selenaa

W jakim wieku zmieniałyście dziecku zmienić łóżeczko z klasycznego dla malucha na takie dla starszaka? Mam córeczkę 2-letnia i się zastanawiam czy juz i czy to bezpieczne. Zastanawialam się nad czymś takim: http://allegro.pl/listing.php/search?string=ulica+sezamkowa&category=17272&distance=1&listing_sel=2&listing_interval=7&location_radio=1&shippingTime=0&pay=0&selected_country=1&state=0&offer_type=0&order=t&view=gtext&change_view=1 Czy mogłybyście dać mi radę kiedy i jakie łózeczko powinnam kupić córce?

Gość czytam bo lubię
A dlaczego ma być niebezpieczne, skoro ma z boku zabezpieczenie?

Gość Selenaa
Moja córka bardzo często przemieszcza sie w nocy, kręci sie wprost niemozebnie - boje się, ze spadnie przez sen z tej powierzchni, która zabezpieczona nie jest.

Gość Selenaa
Moja córka bardzo często przemieszcza sie w nocy, kręci sie wprost niemozebnie - boje się, ze spadnie przez sen z tej powierzchni, która zabezpieczona nie jest.

Gość czytam bo lubię
Tę powierzchnię niezabezpieczoną przystawiasz do ściany bądź dokupujesz blokadę z drugiej strony.

Gość Selenaa
Myslałam o tym, nawet ogladałam już blokady żeby kupić. Ale tu z kolei problem bedzie rano. Mała się obudzi i ładnie sobie wyjdzie kiedy blokady nie będzie a jak założę - będzie kombinowała z wyjściem i tez spadnie próbując wyleźć przez barierke, bo że odpuści to nie wierzę...

Gość Skoro córka kręci się
podczas snu a u dwulatków normą jest że nie panują nad tym by nie kręcić się jak wskazówka zegara (moja zawsze układa się odwortnie niż kiedy ja ją kładę a czasem lezy jakoś dziwnie skulona wszerz łóżka ;). Łóżko szczebelkowe celowo jest zaprojektowane i wielkością i wytrzymałośćią do 36 miesiąca życia dziecka bo jak wiadomo jest bezpieczniejsze niż łóżko "Junior" które są tak naprawdę dla dzieci od 3 roku życia. Moja wprawdzie ma 17 miesięcy ale już z mężem postanowiliśmy że poczekamy z dorosłym łóżkiem aż skończy te 3 latka. Autorko jeżeli zdecydujesz się jednak na kupno tego łóżka to zakup odrazu taką blokadę jaką montuje się u ramy łóżka i po problemie. Na przykład coś takiego jak pod tym linkiem - http://sprzedajemy.pl/barierka-blokada-do-lozka-sleep-safe,170205

Gość nie zmieniaj łóżeczka
jak dziecko się kręci w nocy to nie ma sensu a tylko dokładasz sobie wydatków, łóżeczko barierka. łóżeczka są duże bezpieczne i spokojnie niech sobie tam śpi do czasu aż podrośnie, ja mam łóżeczko z wyjmowanymi 3 szczebelkami mój syn ma 13 miesięcy więc liczę że posłuży mu długo i jak podrośnie wyjmę te szczebelki żeby sam sobie wychodził, teraz umie ale to stanowczo za wcześnie bo wierci się w nocy na wszystkie strony.

Gość paplitos
Mój miał zwykłe łóżeczko dziecięce, pełne krótkie boki, a na długich- szczebelki. Jak miał 15 mcy zaczął wychodzić z niego (a było wysokie, najwyższe jakie znaleźliśmy) i wtedy zdjęliśmy jeden bok, za to zamocowaliśmy barierkę od łóżka starszaka- w ten sposób ma na tyle długie zabezpieczenie że nie wypadnie. Śpi tak dwa miesiące, raz czy dwa zdarzyło się tylko że w nocy przychodził z przytulanką i kołderką do naszego łóżka ;) Pewnie masz w łóżeczku wyjmowane szczebelki, więc najlepiej je wyjąć już- w ten sposób córcia nie wypadnie w nocy, a kiedy będzie chciała wyjść- wyjdzie bezpiecznie. Moim zdaniem spokojnie jeszcze posłuży. Albo kupić łóżko dla starszaka, ale możesz poczekać aż będziesz jej np. pokój urządzała- chyba że przez parę lat nie planujecie. Dodatkowe barierki można dokupić do takiego. A czas na zmianę (jakąkolwiek z powyższych) jest wtedy jak dziecko zaczyna wychodzić przez barierki :)

Gość lady bronka
moja córka ma tez 2 lata, wyjęłam szczebelki, ale łózka nie zmieniam, bo też bardzo kreci się w nocy. myślę, że jeszcze trochę jej posłuży.

Gość kasia!!!!!!!;m
Mój kończy trzy latka pod koniec sierpnia i dopiero wtedy pomyślimy o zamianie.

Gość Selenaa
i na jakie zmienisz?

Mój syn dostał nowe łóżeczko kiedy skończył 3 latka. Do tego czasu strasznie się wiercił, kręcił, siadał na spaniu i kładł się znów inaczej. Nieraz spał w poprzek, nieraz na odwrót, więc nie było mowy o innym łóżeczku niż ze szczebelkami. W trzecie urodziny dostał takie łóżko : http://allegro.pl/lozko-lozka-auto-samochod-speed-swiatla-led-matera-i2590032463.html i jest ok.

Gość ja znalazlam lekkie, delikatne
Moje dziecko w lozeczku nie miescilo sie juz majac 18 miesiecy :D

Moja ma 19 miesiecy, a od 2 spi na normalnym "doroslym" foteliku. W lozeczku tez sie strasznie wiercila i mialam obawy, ale teraz ladniej przesypia noce.

Gość MagistrAla
Osobiście uważam że tak od 2 roku życia dziecko może spokojnie spać w swoim własnym łóżku. My z mężem właśnie mniej więcej po skończeniu 2 lat przez nasze dziecko przenieśliśmy je do jego własnego pokoju oraz kupiliśmy większe łóżko. Polecam www.lozkapietrowe.com - bardzo fajne łóżka i nie tylko piętrowe!

Gość wstydmi
Proszę nie krzyczeć po przeczytaniu tego, moja córka opuściła łóżeczko 120 jak miała 120 cm wzrostu, wcześniej nie dało rady :( ale pamiętajcie jak kupujecie kolejne łóżko to wybierajcie z barierką można o tym poczytać http://wyspanedziecko.wikidot.com/