Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takalemonka

Co polecacie na przeczyszczenie/oczyszczenie???

Polecane posty

Gość takalemonka

Jestem na finiszu diety, zdrowe odżywianie itp, ostatnio waga stoi bo troszkę sobie pozwoliłam na to i owo. Mam problem z zaparciami i w ogóle hemoroidy po ciąży, przy wizytach wc nie mogę za bardzo ''stękać'' bo wyłażą, czasem pomagam sobie czopkiem glicerynowym żeby uniknąć długiego posiedzenia i męczarni. Mimo że jem warzywka, otręby itp mam problem z zaleganiem jedzenia we mnie :( czasem po 3 dni aż mam napompowany brzuch. Może ktoś poleci mi coś cudownego?? Ostatnio znalazłam ziółka Senes ale nie korzystałam jeszcze.

Gość sobie anonimowo
Senes hmm w moim przypadku wypilam raz i nic nawet mi po brzuchu nie jezdzilo, ja czasem jak wypije piwo to na drugi dzien musze kilka razy skorzystac z toalety

Gość takalemonka
hmm ja właśnie nie mam żadnego sposobu na to i szukam czegoś pomóżcie!!! nikt się nie przeczyszcza??

Ja niedawno stosowałam takie coś: - na czczo olej lniany (łyżka) - potem zielona herbata - kasza jaglana 4 razy dziennie (tak mi wychodziło pod 1000 kcal, więcej nie byłam w stanie ujeść) - po każdym posiłku czerwona herbata - dużo wody (3litry) Szło się najeść i dobrze się czułam. W dodatku chodziłam do WC po 3 razy dziennie... Ale stosowałam tylko 4 dni, bo dłużej nie mogłam na kaszę patrzeć. Podobno można to stosować od 3-10 dni a ja już po 4 dniach miałam ogromną poprawę. Mój organizm zniósł tylko 4 dni. Gotujesz 3 dni na samej wodzie a potem powoli dodajesz warzywa. Ja w sumie chciałabym stosować tak jak zalecają czyli tydzień ale naprawdę nie mogłam już na kaszę patrzeć. Bardzo dobrze oczyszcza. A jeśli chodzi o przeczyszczenie natychmiastowe to polecam Ci olej rycynowy. Ohydny smak ale działa.

Gość takalemonka
Dzięki za odp :) oby pomogło

Gość polecam sliwki i owoce
jedz owoce jak śliwki czy morele , otrębów dorzucaj do jedzenia i pij dużo